Love on the brain
Boeken

Love on the Brain – Ali Hazelwood

Love on the brain is het tweede boek van Ali Hazelwood dat verschenen is in het Nederlands. Ik was erg benieuwd naar dit boek – zeker omdat ik zo enorm heb genoten van De liefdeshypothese. In deze recensie lees je mijn mening over dit boek.

Waar gaat Love on the Brain over?

In de door mannen gedomineerde wereld van neurowetenschappen is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward. Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen Galaxy, far, far away. Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?

Na het lezen van De liefdeshypothese was ik meteen enthousiast geworden naar alle boeken van Ali Hazelwood. Love on the Brain is het nieuwste boek van Ali Hazelwood dat beschikbaar is in het Nederlands. Ik heb het boek inmiddels gelezen en ik kan je meteen vertellen: dit boek was geweldig!

Ali Hazelwood kiest unieke locaties uit waar haar boeken plaatsvinden, locaties waar je niet vaak over leest. De academische wereld! Dit boek speelt zich af bij NASA. Héél tof. Het verhaal draait om Bee Königswasser, zij is neuroweterschapper en is geobsedeerd door Marie Curie. Ze heeft zelfs een Twitteraccount dat om Marie Curie draait (What would Marie Curie do?) waar ze ruim 1 miljoen volgers heeft. Ze wordt door NASA gevraagd om een project te leiden maar ze komt er achter dat haar vijand Levi Ward haar collega is, met wie ze het project samen moet leiden. Levi heeft in het verleden duidelijk gemaakt dat hij een ontzettende hekel aan Bee heeft, dus dit gaat leuk worden…

‘Love on the Brain bevat een cocktail van een bijzondere wereld, een fijn plot, geweldige personages en opbouwende spanning’

Levi Ward en Bee zijn twee geweldige personages waar je van gaat houden. Ook andere personages zijn geweldig neergezet: Rocío, Bee’s assistent, is zó grappig. Ik hou van haar. Dit verhaal is een echt enemies-to-lovers plot en er zitten veel meer spicy scenes in dan in De liefdeshypothese. Het verhaal is heel spannend opgebouwd. Je vraagt je continu af wat de volgende stap zal zijn die plaatsvindt. En naarmate het einde nadert, wordt de spanning zodanig opgebouwd dat je dit boek onmogelijk kunt neerleggen. Ik heb in geen tijdens zo snel een boek uitgelezen. Door de cocktail van de bijzondere wereld, het fijne plot, de geweldige personages en de opbouwende spanning is dit boek zeker één van mijn favorieten van 2023.

De academische wereld is geweldig. Ik vind het zó fijn om eens een ander type omgeving te lezen – niet het standaard dat ik gewend ben. Het is verademend. En het mooiste is dat auteur Ali Hazelwood zelf uit de academische wereld komt, waardoor ze ook veel kennis over deze wereld aan ons overbrengt. Zo merk je in dit verhaal heel goed dat in de academische wereld vooral mannen werkzaam zijn en dat vrouwen in de minderheid zijn. Onderbroken worden, niet serieus genomen worden, mansplaining… Hazelwood laat het allemaal aan bod komen en geeft zo een eerlijk beeld van deze wereld.

Pluspunten: 
+ De academische wereld is geweldig, ik wil meer!
+ De personages zijn fantastisch
+ Het einde is heel spannend, waardoor je het boek onmogelijk kunt neerleggen
+ Ali Hazelwood deinst niet terug voor ingewikkelde thema’s.
+ Veel humor. Ik heb regelmatig hardop zitten gniffelen.

Minpunten: 
– Ik wil nu nog veel meer boeken van Ali Hazelwood en moet weer wachten op nieuwe boeken.

Ben je benieuwd geworden naar Love on the Brain? Bestel hem hier op Bol.com!

Love on the Brain

Titel: Love on the Brain
Auteur:Ali Hazelwood
Verschenen: april 2023
Pagina’s: 384
Uitgeverij: the House of Books

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *