Boekrecensies,  Roman

Losing it (losing it #1) – Cora Carmack

Losing itTitel: Losing it
Auteur: Cora Carmack
Verschenen: 7 juli 2015
Pagina’s: 235
Uitgever: Uitgeverij Q
Oorspronkelijke titel: Losing it

Bliss Edwards is bijna afgestudeerd en heeft ‘het’ als enige in haar vriendenkring nog niet gedaan. Ze vindt dat daar maar eens een eind aan moet komen en de simpelste methode lijkt haar een onenightstand. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig.
Eindelijk met een aantrekkelijke jongen in bed beland, raakt Bliss in paniek en gaat ze ervandoor. Alsof dat nog niet gênant genoeg is: als ze het lokaal van de nieuwe docent drama inloopt, herkent ze de man die ze acht uur eerder naakt achterliet in haar bed…

Mening over Losing it

Bliss is een ontzettend simpel meisje. In de twintig en klaar voor de grote wereld. Ze is bijna afgestudeerd en eigenlijk als enige nog maagd in haar vriendenkring. Hier moet natuurlijk iets aan gedaan worden. Door een vriendin wordt ze meegetrokken een kroeg in om op deze manier een Onenightstand te regelen. Dit blijkt al snel erg makkelijk te zijn. Al snel heeft ze haar jongen gevonden en binnen korte tijd gaat ze met hem mee naar huis. De daad zelf doen is echter een heel ander verhaal, als het bijna zo ver is gaat ze in paniek weg. Dat dit gebeurd is vertelt ze niemand, maar als ze de volgende dag het lokaal in komt en haar nieuwe docent ziet…

In eerste instantie vond ik het een beetje stom, hoe kon ze nou niet doorhebben dat hij echt een stuk ouder was? Pas later kwam ik erachter dat zij ook in de twintig was en dat hij echt niet zo veel ouder was dan zij was. Ze scheelden maar een paar jaar, dat kan dus best. Natuurlijk moet je het hele boek niet al te serieus nemen. Het is totaal geen hoogstandje, maar wat heb ik toch genoten van dit boek zeg. Hij is heerlijk om tussendoor te lezen en het liefdesverhaal van Bliss te volgen. Het verhaal is simpel, vertelt gewoon het verhaal van een student en de fouten die je kan maken, maar vertelt ook de lastigere kant en hoe moeilijk het eigenlijk is om je over te geven aan een jongen als je dit zo eng vindt.   Het is een dun boekje waar je als een speer doorheen vliegt. Voor je het weet is het uit en wil je eigenlijk direct weten hoe het verder zal gaan met Bless en haar volgende stap.
Een enorm groot voordeel en positief puntje aan dit boek is de humor. Plotseling komen er zinnen in voor die echt zó grappig zijn dat je spontaan hardop begint te lachen. Hierdoor krijgt het boek zijn eigen stukje originaliteit en is hij wat mij betreft anders dan de andere boeken rondom dit onderwerp.

Klik hier voor de recensies van de boeken van Cora Carmack.


Rating: 3/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *