Boekrecensies,  Young adult

Losgelaten – M.G. Reyes


Losgelaten stond al een tijdje op mijn to be read-list. Toen ik hoorde dat het derde deel uitkwam, wist ik dat dit het moment was om de boeken te lezen! Dus las ik het eerst deel van Venice Beach: Losgelaten.

Schandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen.

Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen.
De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen…

Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn.
Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen…

Vrijheid heeft altijd een prijs
Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan.

De waarheid komt altijd uit.
Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?

De enige overeenkomst die de zes hoofdrolspelers van Losgelaten hebben, is dat ze allemaal officieel geen ouders meer hebben. Dat betekent niet meteen dat hun ouders dood zijn, maar op papier hebben ze allemaal om hun eigen redenen geen ouders meer. Ze mogen beslissingen maken over hun eigen leven en zelf kiezen waar ze gaan wonen. Alle zes komen ze terecht in een villa aan Venice Beach. Hoewel ze allemaal heel verschillend zijn, kunnen de meesten goed met elkaar opschieten. Toch blijkt het dat veel van hun duistere geheimen met zich meedragen. En wanneer deze geheimen aan het licht komen, staat er opeens heel veel op het spel.

“Hoe dichter je bij het einde komt, hoe spannender het verhaal wordt”

Losgelaten was het eerste boek dat ik van M.G. Reyes las. In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl en kwam ik wat moeilijk in het verhaal. Wat me meteen opviel is dat er niet één hoofdpersoon is, maar dat het er zes zijn. Ieder hoofdstuk wordt vanuit een ander personage beschreven. Daardoor heb ik het idee dat soms niet alles uitgebreid verteld kan worden. Maar ik moet eerlijk toegeven dat je wel went aan het feit dat ieder hoofdstuk iemand anders aan het woord is. Het boek komt een beetje traag op gang, maar zodra ik er eenmaal in zat, werd het alleen maar spannender. Er zijn een paar hoofdvragen die je je tijdens dit verhaal stelt en je wilt hoe dan ook achter de waarheid komen. Sommige vragen worden beantwoord, maar nog niet alles, wat dus duidt op het tweede boek. Ik denk dat er in het tweede boek nog wel meer boven tafel komt en daardoor ben ik wel nieuwsgierig naar het vervolg. In eerste instantie had ik na het lezen van de achterflap iets anders verwacht van het boek, maar desalniettemin vond ik het verhaal vermakelijk.

Losgelaten

Titel: Losgelaten
Auteur: M.G. Reyes
Verschenen: 3 november 2015
Pagina’s: 352
Uitgever: HarperCollins
Originele titel: Emancipated

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *