Films, Netflix

Lord of the Rings staat op Netflix! 7 redenen om deze filmreeks (nog) een keer te kijken

Lord of the Rings: het is niet iedereen zijn of haar favoriete filmtrilogie. Wel die van mij! Ik ben al jaren fan van deze filmreeks. En toen ik laatst hoorde dat de drie films aan Netflix zijn toegevoegd, werd ik ontzettend happy! De films zijn al wat ouder, dus grote kans dat je ze al gezien hebt. Maar mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan vertel ik je vandaag waarom ik vind dat je ze ooit een keer in je leven gezien moet hebben. Kijk Lord of the Rings vandaag nog op Netflix!

1. De special effects zijn voor de periode waarin deze films verschenen top

Je moet je even voorstellen dat de eerste film van de reeks al stamt uit 2001, dat is inmiddels alweer 17(!) jaar geleden! Op het gebied van special effects liepen ze in deze tijd dan ook een beetje achter, maar het prachtige aan de films van LOTR is dat dit totaal niet te zien is. Je zou zo denken dat ze maar een paar jaar oud zijn. Bij het maken van deze films is dan ook wel de nieuwste technologie van toentertijd gebruikt.

2. Het verhaal zit goed in elkaar

Over alles, maar dan werkelijk ook echt alles, is goed nagedacht bij deze reeks. En dat vind ik zo bizar goed! Het klopt van A tot Z en er is nergens twijfel over mogelijk.

3. De acteurs zijn goed

En knap. Ook fijn (denk aan Orlando Bloom en Viggo Mortensen). Maar in deze films komt een knap staaltje acteerwerk te pas. De baas der bazen is natuurlijk wel Gandalf, gespeeld door Ian McKellen.

4. De humor

Er zitten zoveel verborgen grapjes in deze films en dat vind ik zo leuk! Bijvoorbeeld de eeuwige strijd tussen Legolas en Gimli, maar ook Merry en Pippin weten zich altijd weer in een onmogelijke situatie te maneuvreren. En dat maakt deze toch wel ietwat zware films, een stuk luchtiger!

5. Iedere keer wanneer je kijkt, zie je iets nieuws

Ik heb deze filmreeks inmiddels wel al 10 keer gezien. En hoewel ik sommige scènes bijna helemaal kan meepraten (inner nerd represent!), ontdek ik elke keer weer als ik kijk iets nieuws. Ik kan daar echt van genieten omdat daaruit blijkt dat over ieder detail is nagedacht!

6. De fantasy in deze films is on top

Ik moet je eerlijk toegeven dat ik niet altijd van fantasy films houd. Ze zijn vaak té nep en daardoor een stuk ongeloofwaardiger. Maar het grappige is, is dat hoe nep de wereld van LOTR ook is, je er toch in gaat geloven. Knap toch?

7. Je kunt 9 uur lang binge watchen

Want deze pareltjes duren gemiddeld 3 uur per film. Tenminste, dat is als je de ‘normale’ versie kijkt. Je hebt ook nog de extended versies, die nog langer duren, voor de mega fans (zoals ik!).

Heb jij de Lord of the Rings films al gezien op Netflix?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply