Overig

Lonely Planet reisgidsen

1
Mijn vriend en ik willen al een poos gaan reizen. We wilden heel graag naar Azië gaan en dan specifiek naar Thailand. We hadden de datum al in ons hoofd en hadden ook al vrij van werk. Eindelijk hebben we vorige week de knoop doorgehakt en tickets geboekt om te gaan vliegen naar Thailand! We gaan drie weken lang naar Bangkok. Nu kan de voorpret écht beginnen! Wat heb ik er zin in. Ik bestelde de Lonely Planet reisgids van Thailand. Echter kostte hij €19,99 en had ik nog maar €0,01 nodig om gratis verzending te hebben. Oef. Ik besloot nóg een gids te bestellen van een bestemming die enorm hoog op mijn lijst staat: Vietnam. Je kunt immers nooit genoeg Lonely Planet reisgidsen hebben, toch?

5
Voorheen kocht ik altijd reisgidsen waar plaatjes in stonden. Dan kon ik uren in het boekje bladeren en mijn favo plekken uitzoeken. Onlangs zei een vriendinnetje van me, Emma, die heel veel reist dat de Lonely Planet helemaal geweldig is voor backpackers. Laat dat nou eens zijn wat ik met mijn vriend ga doen! Deze reisgids zit niet vol met plaatjes maar boordevol handige informatie, hotspots en tips.

2
Toch kom je af en toe mooie afbeeldingen tegen in het boekje. Alles is in het Engels geschreven, dat is erg handig omdat je natuurlijk als je op reis bent ook vrijwel alleen maar Engels spreekt.

3
Het boekje is onderverdeeld in diverse plekken. Wanneer je bij bijvoorbeeld het hoofdstuk ‘Bangkok and around’ komt, staat er een handige kaart waar je precies kunt zien waar bepaalde dingen te vinden zijn. De Lonely Planet gidsen worden geschreven door mensen die met regelmaat de bestemmingen bezoeken en daardoor ook allerlei local tips hebben.

Ik kan niet wachten tot ik op reis mag maar tot die tijd ga ik veel voorpret hebben door deze gids door te lezen en plekken markeren waar ik heen zou willen. Lonely Planet gidsen zijn te koop bij onder andere bol.com, die van Thailand kost €19,99 en die van Vietnam kost €17,99

2 Comments

  • Sabine

    Heerlijk die voorpret 😀 Ik ben echt fan van de Lonely Planet! In Nederland liggen er zoveel! Van elke bestemming heb ik er één. Ik heb er zelfs 2 van Colombia Haha. De oude en de nieuwe. En zelfs als we en stedentrip maken gaan we naar de website en bestellen we in pdf het hoofdstuk van die stad. Ja echt fan dus 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *