lola en de boy next door
Boekrecensies,  Young adult

Lola & de boy next door – Stephanie Perkins

Soms weet een schrijfster precies de juiste plek te raken. Voor mij is die schrijfster Stephanie Perkins. Ze schreef Anna & de French kiss, waar ik compleet hooked aan raakte. Toen ik hoorde dat het laatste deel vertaald zou worden naar het Nederlands, was ik dan ook in vreugde. Ik vertel je graag meer over het nieuwste boek van haar dat recentelijk in het Nederlands is verschenen: Lola & de boy next door.

Waar gaat Lola & de boy next door over?

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Hoewel ik heel erg van Anna & de French kiss heb genoten, was ik eigenlijk al direct enthousiaster over dit boek. Lola Nolan woont met haar twee vaders in San Francisco (love that place!) en werkt bij een bioscoop. Ik weet niet waarom, maar ik had direct een band met haar. Ze heeft een relatie met een stoere jongen die een rocker is, maar met hem heb ik niet zo heel veel. Ik heb direct een raar gevoel bij hem. Ken je dat?

Ineens komen er twee geesten terug uit het verleden van Lola. Calliope en Cricket. Bij het aanzien van het gezin, raakt Lola al helemaal in paniek. Lola was vroeger vriendinnen met Calliope, maar met Cricket was haar band heel anders. Ze was smoorverliefd op hem. En hoe deal je met die gevoelens die je voor iemand hebt weggestopt? In Lola & de boy next door kom je daar snel genoeg achter.

Ik kreeg trouwens van veel mensen de vraag of dit een vervolg is of niet. Nee, het is een losstaand boek. Je kunt hem gewoon zo lezen. Wel komen er een aantal personages uit Anna & de French kiss aan bod, en dat is erg leuk om terug te zien!

Lola & de boy next door is een onwijs vermakelijk boek waar ik zeker van genoten heb. Een ideaal boek om deze zomer uit te lezen, want je hebt hem binnen een mum van tijd uit. Genieten geblazen!

Meer recensies lezen van de boeken van Stephanie Perkins? Klik dan hier.

lola en de boy next doorTitel: Lola & de boy next door
Auteur: Stephanie Perkins
Verschenen: April 2016
Pagina’s: 255
Uitgever: Van Goor 

bol-button

Rating: 4/5

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *