Boekrecensies,  Young adult

Lobsters – Lucy Ivison & Tom Ellen

LobstersTitel: Lobsters
Auteur: Lucy Ivison & Tom Ellen
Verschenen: 29 juni 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: Blossom Books

Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

Mening over Lobsters

Laatst was ik aanwezig bij het bloggersevent van het boek Lobsters. Natuurlijk had ik al veel over het boek gehoord, maar na een skypegesprek met de schrijvers Tom & Lucy was ik helemaal om. Dit zou een geweldig boek worden, en inderdaad… Dat is het zeker! Ik vind het omslag er fantastisch uitzien, jammer genoeg kan je dat niet goed op de afbeelding zien. Hij is namelijk neonkleurig, echt tof.

Ik denk dat bijna iedereen wel van die awkward momenten kent met je crush. Staat ‘ie net voor je, gooi jij je ijsje over je heen. Of dat je net een dikke vette scheet laat terwijl je langs hem loopt, terwijl je eigenlijk indruk wil maken op hem. Dit boek is dan ook in één woord awkward.

Om te beginnen met de recensie kan ik je vertellen dat het boek prima door leest. Het lijkt wel of Blossom Books alleen maar van die boeken heeft die lekker lezen. Er wordt geschreven vanuit het perspectief van Hannah én Sam. Je krijgt dus precies mee wat er precies gebeurt. Juist doordat ze alletwee zo awkward zijn is het hilarisch om te lezen. Op sommige momenten zat ik te gieren van het lachen omdat ik precies voor me zag hoe een situatie gebeurde. Ik zat meerdere malen keihard te gillen: “Neeeee, doe dat nou niet!”

Aangezien van te voren bekend is dat het boek een happy ending heeft (dit staat op de voorkant) kon ik niet wachten tot het einde. Ik wilde weten hoe dit verhaal zou eindigen! Sam en Hannah draaiden zó om elkaar heen, hilarisch. Ik vond het echt een leuk boek om te lezen, en als je op vakantie gaat dan zou ik zeker dit boek meenemen. Het verhaal zit goed in elkaar én je hebt hem zo uit. Aanrader!

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *