Literatour agenda 2016
Tips

Literatour agenda 2016

literatour-2016
Officieel gaat morgen de Literatour 2016 van start, maar dit weekend is het eigenlijk al feest voor alle Young Adult fans. Net zoals vorig jaar zetten wij ook nu weer een agenda neer, zodat je weet wat er bij jou allemaal in de buurt te doen is!

Maandag 19 september

Masterclass Instagram door Esmee Trouw
De Rotterdamse ondernemer en influencer Esmee Trouw is op Social Media niet meer weg te denken. Met meer dan 27.000 volgers, een eigen blog én YouTube-kanaal, kan zij als geen ander jou iets vertellen over online influencing en het opbouwen van een groot bereik. Vanavond deelt zij met jou handige tips & tricks over Instragram.
Toegang = gratis. De Masterclass Instagram is uitverkocht! Heb je nou geen kaartje kunnen bemachtigen, maar wel interesse? Kom gewoon langs en kijk of er nog plek is. Vol = vol. Heb je wél een kaartje? Dan heb je sowieso plek!
18:45 – 19:25 – Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam – Rotterdamse bibliotheek

Dinsdag 20 september

Workshop Chinouk Thijssen
Chinouk vertelt in de workshop hoe je een boek moet schrijven. Ze vertelt een hoop informatie over hoe zij zelf schrijft en geeft je een heleboel tips mee. Handig als je zelf een (YA)boek wil gaan schrijven!
Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.
18:45 – 20:00 – Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam – Rotterdamse bibliotheek

Woensdag 21 september

Young adult pubquiz
In samenwerking met Uitgeverij Blossom Books organiseert Van Stockum Boekverkopers een Young Adult Pubquiz. We starten de avond met Jessica Brody, de auteur van het zomerse boek Elke dag maandag. Vervolgens gaan we verder met de pubquiz. Natuurlijk zijn er die avond extra veel boeken en artikelen uit het fonds van Blossom Books te koop in de winkel.
Toegang: € 10,- per team, maximaal 5 personen.
19:30 – 21:30 – Boekhandel van Stockum, Spui 40 2511 BS, Den Haag

Boekbespreking rindert kromhout
Na de zomervakantie organiseert Athenaeum Boekhandel hun eerste Young Adult-leesclub. De bedoeling is om een plek te creëren waar jongeren met elkaar over boeken kunnen praten die voor hen aansprekend zijn. De ene keer zal het boek van de hand van een echte Young Adult-schrijver zijn (denk aan Edward van de Vendel), de volgende keer kan het een boek zijn dat onder de volwassenenliteratuur wordt geplaatst (denk aan Maartje Wortel). Het eerste boek dat wordt besproken is Soldaten huilen niet van Rindert Kromhout. De auteur is op de avond aanwezig en zal eerst kort iets over zichzelf en het schrijverschap vertellen, om vervolgens de leesclub te leiden.
Toegang: gratis. Aanmelden via: haarlem@athenaeum.nl of 023 5318755
19:30 – 21:30 – Gedempte Oude Gracht 70, 2011 GT Haarlem

Donderdag 22 september

Mini Masterclass Ondernemen door Annic van Wonderen
Niemand minder dan #Girlboss Annic van Wonderen, bekend van I Love Fashion News, komt naar ons Bibliotheektheater. Ze geeft een Mini Masterclass Ondernemen en deelt met jou haar gouden tips & tricks.
Aan de hand van haar persoonlijke verhaal neemt Annic je mee in de wondere werelden van social media, financiën, netwerken, marketing en PR. Ze deelt met jou haar gouden ondernemerstips zodat jij die thuis als serieuze werknemer, student en/of ondernemer direct kan toepassen.
Toegang: €10 inclusief 1 consumptie van Bistrobar Binnenrotte
19:00 – 20:30 – Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam – Rotterdamse bibliotheek

Vrijdag 23 september

Young adult avond bij Binnert Overdiep
De schrijvers Iris Boter, Anna van Praag en Margaretha van Andel komen iets vertellen over hun boeken. Daarnaast zullen de bloggers Jessica Dillema van Reviews and Roses en Myrthe van Boekenwonderaar vertellen hoe het is om te bloggen en recensies te schrijven over YA-boeken.
Toegang: gratis, aanmelden vooraf in de winkel of via info@binnertoverdiep.nl
19:00 – Boekhandel Binnert Overdiep, Dracht 60, 8442 BS Heerenveen

Meet & greet Jenny Han
Ontmoet Jenny Han bij boekhandel Donner in Rotterdam!
Ze heeft daar haar eigen podium, beantwoord vragen en zal de boeken signeren.
Toegang = gratis
19:00 – 20:30 – Boekhandel Donner, Coolsingel 119, 3012 AG, Rotterdam

Young adult literature
Lees jij graag? Welk boek moet iedereen gelezen hebben? Kom erover vertellen tijdens YAL Elburg! Schrijf je young adult? Kom dan voorlezen uit eigen werk! Iedereen die zich aanmeldt krijgt de tijd om voor te lezen of te vertellen. De avond is door en voor YA-lezers, 14 jaar en ouder. Leuk om te weten: deze avond is er maar liefst 20% korting op alle YA-boeken!
Toegang: gratis. Aanmelden is gewenst via info@boekenbijSally.nl
19:00 – 21:00 – Beekstraat 10, 8081 EC Elburg

Ya-prom
De Bilthovense Boekhandel en It’s LIT introduceren YA PROM! Eindelijk eens een echt feestje in (de) Bilthoven(se Boekhandel). Er komen twee dj’s, bij henna-tattoo artieste Ranja kan je je hand(en) laten beschilderen, er is een korte workshop handlettering en natuurlijk weer de bookswap! Een echte bartender komt iedereen van lekkere mocktails voorzien en last but not least: Marieke Nijkamp, New York times bestseller-auteur is hier om je over haar boek ’54 minuten’ te vertellen!
Toegang: €5,- verkrijgbaar bij de Bilthovense Boekhandel of mail naar info@bilthovenseboekhandel.nl
20:00 – 23:00 – Julianalaan 1, 3722 GA Bilthoven

Zaterdag 24 september

Workshop boekbloggen van Adorable Books
Jaaaa! Je leest het goed!! Wij geven onze EIGEN workshop!
Altijd al een boekenblog willen starten, maar geen idee waar en hoe je moet beginnen? De meiden van Adorable Books zijn échte pro’s en leren jou de fijne kneepjes van het vak! In de workshop leer je van A tot Z hoe je een boekenblog op kunt zetten. In één tot anderhalf uur leer je alle ins en outs van het bloggen over boeken. Of dat nou gaat over het schrijven van boekenrecensies, manieren waarop je je blog kunt laten groeien, of hoe je uitnodigingen kunt krijgen voor persevenementen, het komt allemaal voorbij! Ook heel leuk: als je naar onze workshop komt, krijg je een gratis boekje met drie nieuwe verhalen van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers!
Toegang is gratis. Je kan je daar aanmelden. Eventueel hier alvast aanmelden is ook mogelijk.
11:00 – 15:00 – Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam – Rotterdamse bibliotheek

Exclusief event met Jenny Han
Op een nog geheime locatie in Utrecht zal het zeer exclusieve Moon YA-event plaatsvinden met alleen maar YA-lovers, Jenny Han, hele gave workshops en nog veel meer leuks! Wil jij hierbij zijn? De jacht is geopend op vrijkaartjes voor een ontmoeting met Jenny Han. Door het hele land zijn er 14 blikjes verstopt in verschillende boekhandels. In elk blikje zitten twee toegangskaartjes. Wees er snel bij en succes met zoeken!
Volgens mij zijn alle blikjes ondertussen al weg, dus veel plezier voor de mensen die erheen gaan!

Young adult literature festival
YALfoort16 presenteert een prachtig programma met drie topauteurs: Jenny Han, Laure Eve en Lisa Wiliamson worden op het hoofdpodium geinterviewd. Daarna spreek je hen zelf in het Schrijverscafé en neem je deel aan diverse creatieve activiteiten. Er zijn ook een aantal Nederlandse auteurs aanwezig: Ingrid Kluvers, Koos Meinderts, Marieke Nijkamp, Micha Meinderts, Erna Sassen en Jennefer Mellink! YALfoort heeft ruimte voor 125 bezoekers. In overleg met de uitgevers is besloten dat ook jullie eigen boeken gesigneerd kunnen worden.
Toegang: €15,00
14:00 – 18:00 – St. Aegtenkapel, ‘t Zand 37, 3811 Amersfoort

Lezing over booktubers met Fleurine van Egmond en Chinouk Thijssen
Een boekenvlog op YouTube bijhouden is voor Nederland een nog vrij nieuw verschijnsel. Toch hebben we ook hier een aantal fervente ‘booktubers’: Fleurine van Egmond en Chinouk Thijssen.
Toegang: € 5,-.
16:00 – 17:30 – Bibliotheek Bollenstreek vestiging Sassenheim Kerklaan 42, 2171 GC Sassenheim 

Zondag 25 september

Hapjes & sapjes met ya-auteurs
Ter afsluiting van de Young Adult-Boekenweek in september organiseren we een fantastische, exclusieve YA-Party: Hapjes & Sapjes met YA-auteurs. Op zondagmiddag 25 september ben je welkom in het hippe Staal in Haarlem! Kletsen met toffe auteurs, terwijl je een mocktail in je hand houdt. It’s gonna be awesome! Je gaat bovendien met een über fijne goody bag naar huis.
Toegang: € 12,50,- Inclusief hapjes, sapjes en goodiebag. Maximaal 50 tickets worden verkocht. Wees er snel bij!
16:00 – 18:00 – Gedempte Oude Gracht 46, 2011 GS Haarlem

Naar welke van deze evenementen ga jij misschien?

Laat weten of jij ook naar onze workshop komt!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Esther september 22, 2016 at 15:51

    Ik vind het zo leuk dat er zo veel georganiseerd wordt. 🙂

  • Reply Eveline Fleur september 23, 2016 at 10:39

    Echt super leuk om te zien! De YA pubquiz was in ieder geval heel erg geslaagd.

  • Leave a Reply