Vier stadia van verval
Boeken,  Boekrecensies,  Thriller

Lisette Jonkman – De vier stadia van verval

Ik hou van de boeken van Lisette Jonkman, dat weet iedereen die de recensies van haar vorige boeken hier op Adorable Books heeft gelezen, zoals Glazuur en Verkikkerd. Nu heeft ze een kort verhaal geschreven: De vier stadia van verval. En het is heel anders dan haar vorige boeken; het is een thriller!

Waar gaat De vier stadia van verval over?

Wanneer hij na een sabbatical terugkeert naar Nederland, ontdekt Mark Bouwer dat zijn huurder al drie maanden lang geen cent betaald heeft. Hij zet koers naar zijn woonboerderij in the middle of nowhere om uit te zoeken wat er mis is. Daar stuit hij echter alleen op een noodkreet van de huurder. Mark is gedwongen af te dalen in zijn duistere verleden. Een verleden dat geduldig op hem heeft liggen wachten…

De vier stadia van verval van Lisette Jonkman telt 61 pagina’s. Dat is niet lang en je vraagt je misschien af hoe je spanning kunt opbouwen in zo weinig bladzijden. Nou, ik kan je vertellen: Lisette Jonkman is het gelukt. Ik heb 60 pagina’s in spanning gezeten. Mijn vriend zei op een gegeven moment: “Wat kijk je bedrukt! Ontspan je gezicht eens!” Maar dat ging niet. Er gebeurt eigenlijk niet heel veel in het verhaal, maar toch weet Lisette Jonkman de spanning zo goed op te bouwen dat ik het er gewoon warm van kreeg. Niet gek dat ze de Harlands Awards Verhalenwedstrijd 2015 heeft gewonnen.

“Lisette Jonkman bouwt de spanning enorm op in De vier stadia van verval!”

Normaal gesproken houd ik eigenlijk van lange verhalen. Daar kun je helemaal inkruipen en kom je veel te weten over de personages. Lisette Jonkman weet echter te bewijzen dat korte verhalen ook de moeite waard kunnen zijn. In 61 pagina’s word je een aantal keer op het verkeerde been gezet. De huurder is ineens spoorloos verdwenen, maar waar is ze heen? Is ze gewoon eventjes een blokje om, of is er iets anders aan de hand? En dan komt het bizarre einde. Ik ga er natuurlijk niks over verklappen, maar ik kan je wel vast verklappen dat het bizar is!

Van mij mag Lisette Jonkman complete thrillers gaan schrijven! Kom maar op!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Lisette Jonkman.

vier stadia van vervalTitel: De vier stadia van verval
Auteur: Lisette Jonkman
Verschenen: April 2016
Pagina’s: 61
Uitgever: Lisette Jonkman  

bol-button

Rating: 4/5

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *