Kwetsbaar
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Thriller

Linda Jansma – Kwetsbaar

Laura van de Adorable Bookclub las het boek Kwetsbaar van Linda Jansma. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Waar gaat Kwetsbaar over?

Vroeg of laat wordt de rekening voor oude fouten alsnog gepresenteerd. Zo ook bij Janine, de mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury. Wanneer haar grote liefde voor de deur van de succesvolle dansgelegenheid wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar?

Kwetsbaar is een boek dat je vanaf het begin goed moet volgen. Er lopen twee tijdlijnen door elkaar heen, duidelijk gemaakt door verschillende lettertypes. Hier moest ik in het begin erg aan wennen, het duurde dan ook even voordat ik echt ook de twee tijdlijnen kon onderscheiden en zien als een soort losse delen van het verhaal. In het begin is het dan ook nog even moeilijk te volgen, maar al vrij snel heb je door dat Janine een van de belangrijke personen is in beide tijdlijnen. Albert, haar man, wordt voor de club vermoord. De dochter van Janine, Nicole, is een sterke meid na het overlijden van haar vader. Ik heb dan ook veel respect voor beide dames en hoe zij zich door het onderzoek heen slaan in het boek. Vooral als er nóg een moord wordt gepleegd. Wat ik wel had, is dat ik vrij snel achter de moordenaar kwam waardoor die spanning er voor mij al vrij snel af was. Jammer! Het einde vond ik wat minder, omdat je niet weet hoe Nicole en Janine er nu vanaf zijn gekomen. Dat had ik wel graag willen weten. Desondanks was het wel een leuk en spannend boek om te lezen. Zeker omdat je wil weten waarom de moorden zijn gepleegd, dat is wel spannend tot het einde.

Linda Jansma heeft een bijzondere thriller geschreven met Kwetsbaar

Linda’s schrijfstijl is fijn, waardoor je ook de personen in het verhaal beter begrijpt en ook met ze mee kan voelen. Hoe verder je in het boek komt hoe meer je wil weten waarom de moord is gepleegd op Janine haar man. Het is even wennen in het begin aan de verschillende lettertypes maar zeker een goed boek als je van thrillers houdt. Linda Jansma heeft een bijzondere thriller geschreven waarbij ze laat zien wat voor impact je verleden kan hebben en wat voor invloed het heeft in de toekomst.

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Linda Jansma.

kwetsbaarTitel: Kwetsbaar
Auteur: Linda Jansma
Verschenen: 2014
Pagina’s: 350
Uitgever: De Crime Compagnie

bol-button

Rating: 3,5/5

 

Deze recensie is geschreven door Laura van de Adorable Bookclub.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *