Boekrecensies,  Non-Fictie

Liever met lef – Dagmar Valerie

lievermetlef
Dagmar, blogger, werkzaam bij een uitgeverij en sinds kort ook schrijfster! Liever met lef is haar debuut en vooral heel anders dan een normaal leesboek. Dagmar daagt je uit om méér te leven. In dit boek staat hoe je dat het beste kan doen.

Het leven voor de volle 100% beleven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. In ‘Liever met lef’ geeft Dagmar Valerie haar beste lifestyletips, verteld vanuit haar eigen levensverhaal. Met leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral te doen.

Ben jij gelukkig? Grote kans dat je antwoord hierop ja is. Als je alles goed voor elkaar hebt, heb je vaak niet het idee dat je nóg gelukkiger kan zijn. Zo zag ik dat tenminste. Toch daagt Dagmar je op een bepaalde manier uit met dit boek. Je leert eerst langzaam een beetje over haar leven, hoe komt het dat Dagmar zo ontzettend positief in het leven kan staan. Hierbij vertelt ze ook dat er natuurlijk minder goeie dagen zijn. Iedereen is wel eens chagrijnig of ziet het heel even niet meer zo zitten, dat is normaal. Maar wat Dagmar met dit boek wil vertellen is dat zij net nog even iets meer uit je wil halen. Hoe vaak heb je wel al niet gehoord “je doet dit goed, maar ik zie dat er nog meer in je zit”. Juist, ook Dagmar laat dit eigenlijk zien met haar boek. Op een leuke en speelse manier leer je jezelf iets beter kennen en merk je dat je eigenlijk nog wel iets meer uit het leven kan halen dan je nu al doet. Liever met lef, kan je zien als een doe boek. Je leest het boek omdat je er iets mee wil doen, niet alleen omdat het boek je kan vermaken. De schrijfwijze van Dagmar is prettig en als je Dagmar wel eens hebt gezien, hoor je het haar zo vertellen.

‘Je voelt gewoon de blijheid er vanaf spatten’

Oh enne, laten we vooral de vormgeving niet vergeten. Het ziet er zo leuk uit! De lijstjes in het boek maken het helemaal af en eigenlijk is het bijna zonde om in het boek te schrijven (dus dat deed ik maar met potlood).
Of je jezelf nou gelukkig voelt of niet, ik denk dat iedereen wel iets heeft aan Liever met lef. Het is enthousiast geschreven, je voelt gewoon de blijheid er vanaf spatten. Liever met Lef is het debuut van Dagmar Valerie, ze laat zien dat ook al heb je misschien wat beperkingen, je toch van het leven moet genieten. En iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Het enige wat Dagmar doet is je een duwtje in de goede richting geven. Lees dit boek, maak de lijstjes en probeer meer te genieten van het leven!

Liever met Lef

Titel: Liever met Lef
Auteur: Dagmar Valerie
Verschenen: 27 september 2016
Pagina’s: 182
Uitgever: Kok

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *