Liefde op het tweede gezicht
Boeken

Liefde op het tweede gezicht – Sally Thorne

Al langere tijd keek ik uit naar het boek Liefde op het tweede gezicht, geschreven door Sally Thorne. Het boek is verschenen in het Nederlands en ik heb het boek inmiddels gelezen. Ik vertel je er alles over.

Waar gaat Liefde op het tweede gezicht over?

Ruthie is de tijdelijke manager van de Providence Luxury Retirement Villa en is van plan om de nieuwe eigenaar te laten zien wat ze kan. Maar dan rijdt Teddy Prescott, de zoon van de eigenaar, op zijn ronkende motor haar leven binnen. Knap, met een wilde bos haar, tatoeages op beide armen en… dakloos. Een verwend en onverantwoordelijk rijkeluiszoontje, concludeert Ruthie.
Van zijn vader mag hij in een van de huisjes op het terrein gaan wonen, maar alleen als hij ook meewerkt op het resort. Ruthie heeft nog wel een vacature: assistent van de steenrijke zussen Parloni, die ook op het resort wonen. Gegarandeerd dat hij binnen drie dagen huilend ontslag neemt en dus weer moet vertrekken. Of maakt ze nu de grootste fout van haar leven?

Liefde op het tweede gezicht gaat over Ruthie. Ze woont op een soort luxe bejaardencentrum. Ze is de dochter van een pastoor en leeft een eenvoudig leven. Ze kijkt elk jaar naar haar favoriete TV-serie, is beheerder van het forum van deze serie en verlaat zelden het centrum. Ze speelt het altijd op veilig. Maar dan komt Theorore Prescott (ofwel, Teddy) haar leven in gereden op zijn motor. Lang zwart haar, tatoeages op zijn armen en een echte durfal. Hij is de zoon van de eigenaar van het bejaardencentrum waar Ruthie werkt en moet verplicht werken in het centrum. Als een soort straf, van zowel zijn vader als van Ruthie. Ruthie plaatst hem bij de meest duivelse zussen Parloni – in de hoop dat hij snel vertrekt.

‘Liefde op het tweede gezicht is dramavrij, heerlijk!’

Liefde op het tweede gezicht was zo’n leuk boek om te lezen. De locatie waar het zich afspeelt is geweldig. Al die bejaarden (met name de Parloni zussen!) en de schildpadden die er rondlopen. En Ruthie is een geweldig persnage. Dit boek was een ‘friends to lovers’ plot, een heerlijk boek dat verfrissend voelde. Ik vond het leuk om te merken dat er een duidelijke spanning tussen Ruthie en Teddy aanwezig was en dat ze vooral eerst vrienden wilden zijn. Het leuke aan dit boek is dat Ruthie en Teddy het beste in elkaar naar boven halen. Ruthie treedt meer uit haar comfortzone, Teddy wordt een stuk rustiger. En het allerleukste? Dit boek is 100% vrij van drama, wat nogal eens het geval is in romantische boeken.
Ik vond Liefde op het tweede gezicht een ontzettend vermakelijk boek dat ik snel uit had gelezen. Het is zeker een boek dat ik kan aanraden als je op zoek bent naar een friends to lovers plot of een fijn boek zoekt voor de vakantie. Ik kan nu al niet wachten om meer boeken van Sally Thorne te lezen; 99% van mij staat sowieso nog op mijn leeslijst.
Benieuwd geworden naar dit boek? Bestel hem dan bij Bol.com.

Liefde op het tweede gezicht

Titel: Liefde op het tweede gezicht
Auteur: Sally Thorne
Verschenen: juni 2022
Pagina’s: 304
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *