Boeken, Boekrecensies, Chicklit

Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen

Lees hier de recensie van het boek Liefde met gebruiksaanwijzing van de Nederlandse schrijfster Aline van Wijnen. En goed nieuws: wij mogen 1 exemplaar van Liefde met gebruiksaanwijzing weggeven!

Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of met een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts. Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld. Aline van Wijnen, die na het winnen van de Vriendin-schrijfwedstrijd debuteerde met Halsoverkop, brengt met Liefde met gebruiksaanwijzing opnieuw een heerlijke feelgoodroman.

De debuutroman van Aline van Wijnen, Halsoverkop, vond ik een heerlijk boek, dus ik was erg benieuwd naar haar tweede roman. Liefde met gebruiksaanwijzing vertelt het verhaal van Robin, die helemaal klaar is met mannen. Totdat ze op het terras ongevraagd gezelschap krijgt van de aantrekkelijke fotograaf Max. Maar omdat haar ex vreemd is gegaan met haar ‘beste vriendin’ Alix, houdt ze alle mannen op afstand. Maar dan komt ze hem opnieuw tegen en beginnen ze samen aan een project over bijzondere liefdesrelaties. Max als fotograaf en Robin als tekstschrijfster.

Het lijkt in eerste instantie een wat oppervlakkig verhaal, maar toch gaat Van Wijnen wel de diepte in met deze feelgoodroman. Robin heeft niet echt een gelukkige jeugd gehad en schaamt zich voor haar moeder, die niet goed voor zichzelf zorgt. En dan heb je nog de vreselijk irritante vriendin Alix, waarvan je als lezer écht niet snapt dat dit een vriendin is van Robin. Aan de andere kant: het geeft het verhaal wel body. En Max, die lijkt te mooi om waar te zijn. Of toch niet? Er is duidelijk dat er iets traumatisch in zijn leven is gebeurd, maar wat? Dit geeft het verhaal een serieuze lading. Dan ontmoet ze ook nog de Russische Sveta, die niet geaccepteerd wordt door de familie van haar Nederlandse vriend. De toevoeging van dit karakter snapte ik niet helemaal, misschien was dit pure opvulling? Waar Van Wijnen wel in is geslaagd is om allemaal geloofwaardige personen neer te zetten.

Al met al vind ik Liefde met gebruiksaanwijzing een vlotte roman die je in no time uit hebt gelezen. De schrijfstijl van Van Wijnen is prettig en ze heeft het in zich om je tot de laatste bladzijde geboeid te houden. En dat vind ik knap. Dit is echt zo’n boek om tussendoor te lezen, als je geen zin hebt in zware kost.

liefde met gebruiksaanwijzing

Titel: Liefde met gebruiksaanwijzing
Auteur: Aline van Wijnen
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer&Keuning

bol-button

Rating: 3,5/5

 

Winactie

Wij mogen 1 exemplaar van Liefde met gebruiksaanwijzing weggeven! Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat een reactie achter onder dit artikel en vergeet niet een werkend e-mailadres in te vullen. Vertel waarom dit boek jou zo leuk lijkt!
 • Niet verplicht, maar wel heel leuk: volg ons op InstagramFacebookTwitter en/of YouTube! Zo blijf je altijd als eerst op de hoogte van alle nieuwe artikelen, nieuwtjes en video’s.

De winactie loopt t/m 29 oktober. Good luck!

Previous Post Next Post

62 Comments

 • Reply Kim oktober 22, 2017 at 09:41

  Het lijkt me een heerlijk boek om bij weg te dromen na een lange herfstige schooldag, uitrustend in een warm bad! Echt een feelgood boek! Ik maak dan ook graag kans en volg op verschillende social media.

 • Reply Veronique oktober 22, 2017 at 10:29

  Ik lees normaal voornamelijk thrillers of waargebeurde verhalen maar soms heb je dan zo’n boek nodig om even het geheel te doorbreken. Dit lijkt me een ideaal boek hiervoor.

  Ik volg jullie op verschillende social media plekken.

 • Reply Ans Stier oktober 22, 2017 at 11:41

  Ik loot graag mee

 • Reply An Boekenvirus oktober 22, 2017 at 12:37

  Ik lees niet vaak feelgood maar deze lijkt me wel leuk . Daarom doe ik graag mee aan der verloting.

 • Reply Lysette Zeeman oktober 22, 2017 at 13:01

  Zo benieuwd naar haar tweede boek! Halsoverkop was een heerlijk boek om te lezen en nu een tweede boek van Alina van Wijnen!
  De recensie klinkt goed echt een heerlijk tussendoor boek :-). Ik doe graag mee aan de winactie!

 • Reply Eline oktober 22, 2017 at 13:38

  Het lijkt me een heerlijk boek voor tussendoor, aangezien ik nu wat zwaardere boeken heb gelezen met een verhaal. En wauw wat een cover, dies zo mooi ❤️

 • Reply Sharonne oktober 22, 2017 at 13:40

  Het uitproberen van diverse genres is wel aan mij besteed. Een uitdaging aangaan om te zien of het boek mij meesleept, opslokt of niks doet, dat wil ik maar al te graag! Een boek over liefde, geheimen, intriges en personages die er eigenlijk niet toe doen? Een tussendoor boek? Ik zeg kom maar op! Ik ga die uitdaging graag aan?

 • Reply Tessa oktober 22, 2017 at 14:13

  Lijkt me een super leuk boek!!!

 • Reply Jenneke van Maurik oktober 22, 2017 at 15:05

  Nu net geabonneerd op You Tube, FB pagina liker was ik al en ik krijg altijd emails binnen zodat ik het ook hier kan volgen:-). Superleuke kans, mijn dochter van 17 leest enorm graag en heeft evenals ik een lijstje met voorkeuren gemaakt. Dit omdat we niet alles kunnen aanschaffen wat we willen en je altijd wensen over moet hebben. In eerste instantie doe ik mee voor haar, zij zou het boek mogen houden houdt ook van verschillende genres en zeker ook van een feelgoodroman. Dan ga ik het boek zeker als tweede lezen. x Jenneke

 • Reply Jenneke van Maurik oktober 22, 2017 at 15:06

  ps kan het zijn dat : De winactie loopt t/m 29 september. Good luck! verkeed is??

 • Reply Wilma van 't Hof oktober 22, 2017 at 15:20

  Hier gelukkig een ongecompliceerde liefde.
  Maar ben toch heel benieuwd naar dit boek.

 • Reply Hilde VE oktober 22, 2017 at 15:27

  Is voor veel vrouwen een herkenbaar verhaal en daarom de moeite om te lezen!

 • Reply Marjolijn oktober 22, 2017 at 18:05

  Klinkt goed! Ik heb meteen zin in een roman haha.

 • Reply Marleen oktober 22, 2017 at 19:45

  Lijkt me een tof boek! Wil echt graag weer een keer een boek lezen waarbij ik niet zoveel hoef na te denken. Gewoon voor de lol ipv die literatuur die we voor school moeten lezen

 • Reply Marja Legius oktober 22, 2017 at 19:45

  Lijken me heel interessante hoofdpersonen om kennis mee te maken

 • Reply Inge Brunnekreef oktober 22, 2017 at 20:25

  Dit likt me echt een heel mooi en goed boek. Onlangs ook een feelgood boek gelezen en ik vind ze geweldig om te lezen. Mijn handen kriebelen om het boek vast te mogen houden. Ik like, deel en retweet mee

 • Reply Pascalle Verstallen oktober 22, 2017 at 20:43

  Ik ben zoooo super benieuwd naar dit boek.Loot daarom enorm graag mee????

 • Reply Melissa oktober 22, 2017 at 23:01

  Hoewel ik een tijdje de ontspanning niet kon vinden in t lezen, ben ik weer helemaal terug. Afgelopen week las ik drie boeken uit. Heerlijk! Ik zou op deze manier graag kennis maken met Aline van Wijnen. Ik ben heel benieuwd of het mij ook lukt om dit boek in een ruk uit te lezen. Liefs, Melissa

 • Reply Laure oktober 23, 2017 at 06:41

  Ik heb het eerste boek van Aline van
  Wijnen nog niet gelezen, dus ik ben heel benieuwd naar haar schrijfstijl. Ik heb wel zin om terug een luchtig, feelgood boek te lezen in dit herfstig weer!

 • Reply Shureska oktober 23, 2017 at 07:30

  Ik doe graag mee. Iedereen heeft een gebruiksaanwijzing nodig. Zeker in de liefde. Het lukt me leuk te lezen hoe dat verwerkt wordt in het verhaal. En zeg nou zelf; “Romans lezen en wegdromen bij de mogelijkheden van liefde is heerlijk, toch?”

 • Reply Tamara D oktober 23, 2017 at 11:35

  Ik heb zo genoten van het eerste boek, die heb ik op een vrije zondag in 1 keer uitgelezen.
  Vandaag ben ik jarig (30) dus dat lijkt me een leuke rede om een leuk boek te mogen winnen 😉

 • Reply Anita Janssen oktober 23, 2017 at 14:08

  Ik lees graag feelgood romans en zelf date ik af en toe, dus het lijkt me erg leuk om de belevenissen in het boek te lezen!

 • Reply Marian oktober 23, 2017 at 15:37

  Het is een cliché thema in een nieuw jasje, dat lijkt me zo leuk!

 • Reply Julia oktober 23, 2017 at 16:28

  Lijkt me een heerlijk boek om te lezen. Lekker op bed met een kopje thee, terwijl het buiten regent. Volop genieten

 • Reply Jacqueline oktober 23, 2017 at 22:36

  Oehh leuk boek weer! Lijkt mij een heerlijk boek, omdat het zo’n lekkere luchtig boek lijkt dat je makkelijk weg leest. Kan ik wel goed gebruiken met 4 dagen in de week stage en alle andere dingen. Dan hoef ik even niet ook nog een zwaar boek. Of dan toch bewaren, op het lijstje zetten en pas gaan lezen als ik in NZ ben voor stage. Keuzes, keuzes, keuzes haha. Oh en natuurlijk volg ik jullie op fb, instagram, twitter en Youtube

 • Reply Simone oktober 24, 2017 at 20:02

  Ik doe mee! Lijkt me een heerlijk boek! Ben benieuwd 🙂

 • Reply Silke oktober 24, 2017 at 21:09

  Lijkt mij absoluut een héérlijk boek! Ik wissel graag af tussen waargebeurd en feelgood. Dit boek lijkt me ideaal om op een herstige avond in combinatie met een dekentje en koffie of warme chocolademelk in de zetel heerlijk te ontspannen. Ook lijkt het me erg leuk om via deze weg Aline Van Wijnen haar werk te leren kennen. X Silke

 • Reply Aniek oktober 24, 2017 at 21:51

  Ik doe mee! Was er maar een gebruiksaanwijzing voor liefde! Ik hoop stiekem wat wijsheid op te mogen doen met dit boek. Daarom doe ik mee. En ook omdat ik heel erg houd van winacties 😛

 • Reply Huysmans oktober 24, 2017 at 21:55

  Ik hou van lezen , zou tof zijn als ik dat mocht winnen !!!

 • Reply marijke boulet oktober 25, 2017 at 06:59

  Ik doe mee , lijkt me een heel interessant boek. Ik denk dat ik die in 1 ruk ga uitlezen ! 😉

 • Reply eric meyers oktober 25, 2017 at 07:00

  Wat een leuke wedstrijd , ik doe alvast mee ! 🙂 Lijkt me super interessant leesvoer voor tijdens koude winteravonden.

 • Reply Hilde VE oktober 25, 2017 at 17:37

  Dit verhaal lijkt me zo herkenbaar! Ik maak ook graag een kansje en volg al overal ;-).

 • Reply Jamie Lee Zonneveld oktober 25, 2017 at 17:59

  Ik doe graag mee. Het lijkt me een heel leuk boek

 • Reply micky gommers oktober 25, 2017 at 19:22

  ik doe ook heel graag mee omdat ik graag lees en zeker deze genre.

 • Reply Quiny Cortens oktober 25, 2017 at 20:57

  Ik doe graag mee! Nu ik opnieuw helemaal in mijn boeken-fase zit zou het super leuk zijn om dit boek te winnen! Mijn verlanglijst wordt met de dag langer en ik weet niet waar ik moet starten! Dit lijkt me echt een heel leuk, ontspannend boek voor de aankomende winter! ?

 • Reply Isabel Vissers oktober 25, 2017 at 21:09

  Lijkt me een heerlijk boek: feelgood, maar toch met diepgang.

 • Reply Quiny Cortens oktober 25, 2017 at 21:10

  Ik doe graag mee! nu ik weer helemaal in mijn boeken-fase zit weet ik niet waar te starten! Mijn verlanglijst wordt met de dag langer! Het zou super fijn zijn om dit boek te winnen en er de komende winter bij weg te dromen!

 • Reply Nancy oktober 26, 2017 at 00:06

  Het lijkt mij echt een heerlijk boek dus ik doe graag mee met de actie, er gaat ten slotte niets boven het lezen van een goed boek 🙂

 • Reply Nabila oktober 26, 2017 at 00:16

  Ik doe graag mee! Heb dit boek al heel lang op mijn verlanglijstje staan vanwege de goede recensies en wil hem graag hebben! Het lijkt me sowieso een interessant boek omdat het over de liefde gaat en omdat ik mezelf heel erg herken in de hoofdpersoon. Namelijk klaar met mannen! ? dus ben zeer benieuwd hoe het verhaal verder gaat verlopen, misschien kan ik wat inspiratie opdoen ???

 • Reply Peggy Elizen oktober 26, 2017 at 00:27

  Mijn man heeft ook een gebruiksaanwijzing, die is helaas niet bijgeleverd. Wellicht helpt dit boek.

 • Reply Nina Mol oktober 26, 2017 at 05:50

  Ik doe graag mee want met dit soort boeken ben ik vaak “helemaal even van de wereld” en dat is in deze wereld soms best wel fijn!!

 • Reply jacqueline de Waal oktober 26, 2017 at 07:21

  Wauw wat een mooi uitdaging toch weer een heerlijk boek is altijd heel erg welkom!

 • Reply Jelmar oktober 26, 2017 at 09:25

  Ik verslind alle chicklit boeken! Deze lijkt me ook heerlijk weg lezen. Maak graag kans :).

 • Reply wilmsen anita oktober 26, 2017 at 09:54

  Ik doe graag mee voor een boek dat vlot leest

 • Reply Anita te Gussinklo oktober 26, 2017 at 10:39

  Ik ben dol op liefdes verhalen, dit lijkt me een heerlijk boek.

 • Reply marij brand oktober 26, 2017 at 13:31

  wow klinkt goed! ik doe graag mee

 • Reply Anna oktober 26, 2017 at 17:23

  lijkt me een heerlijk feelgood boek

 • Reply Saskia Munneke oktober 26, 2017 at 19:47

  Terwijl de regendruppels op het raam kletteren, zit ik graag binnen met dit boek op schoot.

 • Reply Annelies van Hurne oktober 26, 2017 at 20:47

  Ik doe mee! Ik heb de liefde van mijn leven gevonden, en nu de gebruiksaanwijzing nog! Miss kan ik het vinden in dit boek.. Daarom doe ik mee en ik houd van prijsvragen uiteraard..

 • Reply Charlotte Dubbeldam oktober 26, 2017 at 21:11

  Het lijkt mij super leuk om dit boek lekker te gaan lezen als mijn tentamenweek er op zit. Even lekker ontspannen!!

 • Reply Michael noo oktober 27, 2017 at 02:24

  Lijkt me een heerlijk boek om mijn vriendin een welverdiende opkikker mee te bezorgen

 • Reply CVK oktober 27, 2017 at 10:10

  Een heerlijk boek welke ik zeker wil winnen, het eerste boek van deze schrijfster is ook super leuk

 • Reply Mireille Muls oktober 28, 2017 at 13:07

  lijkt me een heerlijk verhaal! loot graag mee

 • Reply kelly v oktober 28, 2017 at 13:18

  Leuk!! Dit boek lijkt me leuk omdat ik dol ben op dit soort boeken die lekker weg te lezen zijn!

 • Reply Dino Neutel oktober 28, 2017 at 13:24

  Lijkt mij een geweldig boek, had ik deze gebruiksaanwijzing destijds maar gekregen 🙁

 • Reply Nelly oktober 28, 2017 at 16:27

  een vlotte roman met een boodschap

 • Reply Lyn oktober 28, 2017 at 22:12

  Ik doe graag mee!

 • Reply Daan oktober 28, 2017 at 23:26

  Deze recensie maakt mij erg nieuwsgierig naar het gehele verhaal.

 • Reply Clau-dya oktober 29, 2017 at 10:27

  Vorige boek met veel plezier gelezen, benieuwd naar dit nieuwe verhaal om in te duiken!

 • Reply Angela Stam oktober 29, 2017 at 15:41

  Het lijkt me een heerlijk boek om te lezen I LOVE FEELGOOD =)

 • Reply Sylvia oktober 29, 2017 at 20:35

  Mooie cover en zeer benieuwd naar die gebruiksaanwijzing! Had soms vast wel handig kunnen zijn om te hebben! Waag dan ook graag een kansje!

 • Reply Anneliese de Waal oktober 29, 2017 at 20:54

  Ik doe heel graag mee voor het boek, zou het boek heel graag willen lezen.

 • Leave a Reply