Recensie: Liefde met gebruiksaanwijzing - Aline van Wijnen
Boeken, Boekrecensies, Chicklit

Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen + winactie

Lees hier de recensie van het boek Liefde met gebruiksaanwijzing van de Nederlandse schrijfster Aline van Wijnen. En goed nieuws: wij mogen 1 exemplaar van Liefde met gebruiksaanwijzing weggeven!

Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of met een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts. Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld. Aline van Wijnen, die na het winnen van de Vriendin-schrijfwedstrijd debuteerde met Halsoverkop, brengt met Liefde met gebruiksaanwijzing opnieuw een heerlijke feelgoodroman.

De debuutroman van Aline van Wijnen, Halsoverkop, vond ik een heerlijk boek, dus ik was erg benieuwd naar haar tweede roman. Liefde met gebruiksaanwijzing vertelt het verhaal van Robin, die helemaal klaar is met mannen. Totdat ze op het terras ongevraagd gezelschap krijgt van de aantrekkelijke fotograaf Max. Maar omdat haar ex vreemd is gegaan met haar ‘beste vriendin’ Alix, houdt ze alle mannen op afstand. Maar dan komt ze hem opnieuw tegen en beginnen ze samen aan een project over bijzondere liefdesrelaties. Max als fotograaf en Robin als tekstschrijfster.

Het lijkt in eerste instantie een wat oppervlakkig verhaal, maar toch gaat Van Wijnen wel de diepte in met deze feelgoodroman. Robin heeft niet echt een gelukkige jeugd gehad en schaamt zich voor haar moeder, die niet goed voor zichzelf zorgt. En dan heb je nog de vreselijk irritante vriendin Alix, waarvan je als lezer écht niet snapt dat dit een vriendin is van Robin. Aan de andere kant: het geeft het verhaal wel body. En Max, die lijkt te mooi om waar te zijn. Of toch niet? Er is duidelijk dat er iets traumatisch in zijn leven is gebeurd, maar wat? Dit geeft het verhaal een serieuze lading. Dan ontmoet ze ook nog de Russische Sveta, die niet geaccepteerd wordt door de familie van haar Nederlandse vriend. De toevoeging van dit karakter snapte ik niet helemaal, misschien was dit pure opvulling? Waar Van Wijnen wel in is geslaagd is om allemaal geloofwaardige personen neer te zetten.

Al met al vind ik Liefde met gebruiksaanwijzing een vlotte roman die je in no time uit hebt gelezen. De schrijfstijl van Van Wijnen is prettig en ze heeft het in zich om je tot de laatste bladzijde geboeid te houden. En dat vind ik knap. Dit is echt zo’n boek om tussendoor te lezen, als je geen zin hebt in zware kost.

liefde met gebruiksaanwijzing

Titel: Liefde met gebruiksaanwijzing
Auteur: Aline van Wijnen
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer&Keuning

bol-button

Rating: 3,5/5

 

Winactie

Wij mogen 1 exemplaar van Liefde met gebruiksaanwijzing weggeven! Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat een reactie achter onder dit artikel en vergeet niet een werkend e-mailadres in te vullen. Vertel waarom dit boek jou zo leuk lijkt!
 • Niet verplicht, maar wel heel leuk: volg ons op InstagramFacebookTwitter en/of YouTube! Zo blijf je altijd als eerst op de hoogte van alle nieuwe artikelen, nieuwtjes en video’s.

De winactie loopt t/m 29 oktober. Good luck!

Previous Post Next Post

62 Comments

 • Reply Michael noo oktober 27, 2017 at 02:24

  Lijkt me een heerlijk boek om mijn vriendin een welverdiende opkikker mee te bezorgen

 • Reply CVK oktober 27, 2017 at 10:10

  Een heerlijk boek welke ik zeker wil winnen, het eerste boek van deze schrijfster is ook super leuk

 • Reply Mireille Muls oktober 28, 2017 at 13:07

  lijkt me een heerlijk verhaal! loot graag mee

 • Reply kelly v oktober 28, 2017 at 13:18

  Leuk!! Dit boek lijkt me leuk omdat ik dol ben op dit soort boeken die lekker weg te lezen zijn!

 • Reply Dino Neutel oktober 28, 2017 at 13:24

  Lijkt mij een geweldig boek, had ik deze gebruiksaanwijzing destijds maar gekregen 🙁

 • Reply Nelly oktober 28, 2017 at 16:27

  een vlotte roman met een boodschap

 • Reply Lyn oktober 28, 2017 at 22:12

  Ik doe graag mee!

 • Reply Daan oktober 28, 2017 at 23:26

  Deze recensie maakt mij erg nieuwsgierig naar het gehele verhaal.

 • Reply Clau-dya oktober 29, 2017 at 10:27

  Vorige boek met veel plezier gelezen, benieuwd naar dit nieuwe verhaal om in te duiken!

 • Reply Angela Stam oktober 29, 2017 at 15:41

  Het lijkt me een heerlijk boek om te lezen I LOVE FEELGOOD =)

 • Reply Sylvia oktober 29, 2017 at 20:35

  Mooie cover en zeer benieuwd naar die gebruiksaanwijzing! Had soms vast wel handig kunnen zijn om te hebben! Waag dan ook graag een kansje!

 • Reply Anneliese de Waal oktober 29, 2017 at 20:54

  Ik doe heel graag mee voor het boek, zou het boek heel graag willen lezen.

 • 1 2 3

  Leave a Reply