Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Liefde & geluk – Jenna Evans Welch

Een hele tijd terug kwam het boek Liefde & Geluk uit van Jenna Evans Welch. Omdat ik erg enthousiast was over haar andere boek: Liefde & Gelato leek het me erg leuk om deze te lezen. Dit keer speelt het niet in Italië af maar in Ierland!

Waar gaat Liefde & Geluk over?

Kan een roadtrip door Ierland haar gebroken hart helen?
Addie heeft iets ongelooflijk stoms gedaan. Nu is ze diep ongelukkig, en ze is bang dat haar hele toekomst in puin ligt. Wat niet helpt is dat ze ook nog voortdurend ruzie met haar broer Ian heeft, die wil dat ze alles opbiecht aan hun ouders.

Ze hoopt dat de over-de-top-bruiloft van haar tante in Ierland haar kan afleiden, maar dan gooit Ian al hun vakantieplannen overhoop, en voor Addie weet wat haar overkomt, zit ze in een piepkleine auto samen met Ian en zijn Ierse vriend Rowan, die ze met iedere afgelegde kilometer leuker begint te vinden. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.

Ik vind het altijd heerlijk om in een boek een “vreemd” land te ontdekken. Ik ben één keer in Ierland geweest, Dublin om precies te zijn, maar na het lezen van Liefde & Geluk ben ik wel echt benieuwd geworden naar wat het land nog meer te bieden heeft. Addie is samen met haar familie in Ierland voor de bruiloft van haar tante. Ze zit alleen totaal niet lekker in haar vel, omdat ze voordat ze vetrokken iets heftigs heeft meegemaakt thuis. Dat is ook de reden dat haar broer Ian niet meer praat. Ian met wie ze normaal altijd alles bespreekt. Wanneer Ian hun vakantieplannen overhoop haalt, besluit ze met hem en een vriend mee op roadtrip te gaan in Ierland. Daar komt ze erachter dat ze nog heel wat te verwerken heeft.

‘Liefde & Geluk laat je even ontsnappen in een andere wereld’

In tegenstelling tot Liefde & Gelato, duurde het bij Liefde & Geluk even voordat ik in het verhaal zat. Het boek komt een beetje traag op gang, waardoor de eerste helft moeizaam leest. En dat is jammer, want ik vind het boek ontzettend origineel en het speelt zich af op een fijne locatie. Addie kampt in het boek met liefdesverdriet, dat is ook de reden dat ze een gids tegen liefdesverdriet heeft meegenomen. In deze gids staan allemaal bijzondere plekken in Ierland, waar ze vervolgens een opdracht moet doen om over haar liefdesverdriet heen te komen. Eerst gelooft ze er niet in, maar beetje bij beetje lijkt het toch te helpen. Wat ik grappig vind is dat Liefde & Gelato en Liefde & Geluk deels met elkaar verbonden zijn. De hoofdpersoon Addie is de beste vriendin van Lina, die de hoofdpersoon is in het andere boek. Zij speelt ook een kleine rol in dit boek. Het boek is ontzettend avontuurlijk en als je een liefhebber bent van het Ierse landschap, dan is het zeker iets voor jou. Daarnaast ben je nieuwsgierig wat Addie heeft meegemaakt waardoor ze zo van streek is. Maar hier kom je ook in de loop van het boek achter. Al met al een prima boek voor tussendoor, maar ik had er liever toch iets meer vaart in gezien.

Lees hier alle recensies van de boeken van Jenna Evans Welch.

Liefde en geluk

Titel: Liefde & Geluk
Auteur: Jenna Evans Welch
Verschenen: september 2018
Pagina’s: 320
Uitgever: Harpercollins

bol-button

Rating: 3/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *