Boekrecensies,  Young adult

Lief meisje, kwaad bloed – Holly Jackson

Pasgeleden konden jullie de recensie lezen van Moordgids voor lieve meisjes. Sinds kort is ook het tweede deel in deze serie van Holly Jackson uit, namelijk Lief meisje, kwaad bloed. Ik las het boek en laat je weten wat ik ervan vind!

Waar gaat Lief meisje, kwaad bloed over?

Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert IEDEREEN mee… Pip Fitz-Amobi is geen detective meer. Haar true crime-podcast over de moordzaak die ze een jaar geleden oploste ging dan wel viral, toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen.
Die belofte moet ze breken wanneer een kennis vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doet niets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, komt Pip in actie. Tijdens haar zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar dorp… En dit keer luistert iedereen mee via haar podcast. Zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

In Lief meisje, kwaad bloed volgen we opnieuw Pippa, de tienerdetective van het dorp Little Kilton. Iedereen kent Pippa sinds ze de waarheid achter een moordzaak van een aantal jaren geleden ontdekte en deelde in haar profielwerkstuk. Maar de waarheid achterhalen ging niet zonder slag of stoot, dus had Pippa het detective-leven afgezworen. Totdat haar goede vriend Connor haar hulp inschakelt. Zijn broer is vermist en de politie wil niet helpen omdat hij al vaker van huis is weggelopen. Opnieuw gaat ze helemaal op in het onderzoek. En om dit keer haar volgers op de hoogte te houden, start ze een podcast. Ze moet weten wat er met Jamie gebeurd is. En snel, want hoe langer het duurt, hoe minder kans om Jamie levend terug te vinden.

‘Holly Jackson weet met haar boek telkens te verrassen waardoor je tot de laatste bladzijde geboeid blijft’

Wat was het weer heerlijk om vlak na het vorige boek weer in het leven van Pippa mee te kijken. Echt, ik ben zó fan van de boeken van Holly Jackson. Wat een ontzettend fijne schrijfstijl met een originele manier waarop het boek in elkaar gestoken is. We lezen namelijk tussen de ‘normale’ hoofdstukken door, stukken uit de podcast. Dit vind ik zo origineel bedacht en daarnaast is het ook een goede toevoeging aan het verhaal. Het verhaal zelf is ook weer sterk opgebouwd. Holly Jackson weet telkens te verrassen en je op een dwaalspoor te zetten, waardoor je tot de laatste bladzijde geboeid blijft. Daarnaast vind ik de personages uit dit boek ook heel erg leuk. Hoewel Pippa een stuk jonger is dan ikzelf, ervaar ik dat niet als storend. Het verhaal steekt goed in elkaar en er zit genoeg vaart in om je aandacht erbij te houden. Ik hoop dat we nog veel meer boeken met Pippa in de hoofdrol kunnen verwachten.
Lief meisje, kwaad bloed

Titel: Lief meisje, kwaad bloed
Auteur: Holly Jackson
Verschenen: februari 2021
Pagina’s: 480
Uitgever: Volt

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *