Licht camera liefde
Boeken,  Teen chicks

Licht, camera, liefde – Holly Smale

Holly Smale is terug! En met een supernieuwe serie. Toen dit boek door de brievenbus viel, kon ik niet wachten om te beginnen. Is dit eerste deel net zo leuk als de Geek-girl serie?

Waar gaat Licht, camera, liefde over?

In deze gloednieuwe serie stelt ze de zusjes Valentine voor: Hope, Faith en Mercy. Als telgen uit een geslacht van vier generaties beroemde acteurs is de roem hun komen aanwaaien. Net als hun geld en hun schoonheid trouwens. Hope is de jongste van het stel. Ze hunkert naar het moment dat ze zestien wordt, want dan zal ze eindelijk het jetsetleven van haar zussen kunnen leiden. Maar eerst heeft ze haar zinnen gezet op de liefde – echte, allesoverdonderende liefde. Het lot lijkt haar gunstig gezind als ze in de metro van Londen haar droomjongen letterlijk tegen het lijft loopt. Maar ja, in het leven loopt niet altijd alles zoals in de film – zelfs niet als je Valentine heet.

Oh, wat was ik blij toen ik zag dat er een nieuw boek van Holly Smale verscheen! Die superfijne schrijfstijl, vol grappige quotes eindelijk weer terug. Ik heb enorm genoten van de Geek Girl-serie en baalde dan ook ontzettend dat deze serie was afgelopen. Nu is ze terug, met een nieuwe familie en nieuwe hoofdpersoon. The Valentines! De eerste paar pagina’s moest ik er wel even aan wennen. Wat is Hope een stuiterbal zeg. Haar gedachtes gingen alle kanten op en ik moest in het begin wel even goed concentreren op het verhaal. Na een aantal bladzijdes zit je echter goed in het verhaal en ben je ook al direct gewend aan de schrijfstijl. Het leuke hieraan is dan ook vooral dat de manier van schrijven, precies is zoals Hope ook is. Een grappig stukje uit het boek, waar ik in het begin wel aan moest wennen, is dat er constant ‘script’-stukjes in staan. Hope bedenkt in haar hoofd constant scènes hoe dat ene moment gaat verlopen. Eigenlijk heel erg grappig om te lezen, want ik denk dat er genoeg mensen zijn die een klein beetje op die manier denken. Je stelt je altijd voor hoe een bepaald gesprek loopt, wat diegene zal zeggen, hoe super romantisch die ene date zou kunnen zijn…

‘Wat mij betreft een top teen chick!’

Een ander fijn punt is dat je de boeken van Holly Smale zo uitleest. Licht, camera, liefde is dan ook geen uitzondering. Doordat het korte hoofdstukken zijn, lees je er zo doorheen. Echt een ideaal boek voor een tienermeisje! Ik zou dit boek ook zo cadeau doen aan iemand van 14 of 15 jaar bijvoorbeeld. De hoofdpersoon in het boek is 15 jaar en heeft echt een romantisch beeld van alles om haar heen. Iets dat heel erg herkenbaar kan zijn voor veel jongeren denk ik. Maar ook voor volwassenen is dit gewoon stiekem een ontzettend fijn boek om te lezen. Ik geniet gewoon enorm van haar manier van schrijven, haar manier van omschrijven en eigenlijk het hele boek. Soms lach ik hardop, maar soms wil ik Hope ook even door elkaar schudden en haar vertellen hoe stom ze wel niet bezig is op dat moment. En al deze punten, maken het boek gewoon vermakelijk en goed. Wat mij betreft een top teen chick!

Meer recensies lezen van de boeken van Holly Smale? Klik dan hier.

Holly Smale

Titel: Licht, camera, liefde
Auteur:  Holly Smale
Verschenen: juni 2019
Pagina’s: 400
Uitgever: Gottmer

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *