Boekrecensies,  Young adult

Library Kiss – Kasie West


Vooral door de cover van dit boek trok het mijn aandacht. De achterflap is een beetje vaag nog, maar zeg nou zelf: wie wil er nou niet in een bibliotheek opgesloten zitten? Juist. En daarom wilde ik dit boek graag lezen.

Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.
Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Autumn (overigens een ontzettend bijzondere en mooie naam) gaat met haar vrienden een lang weekend naar een huisje. Daarvoor hebben ze nog zitten werken aan hun werkstuk in de bibliotheek, toen die ging sluiten besluit Autumn op het allerlaatste moment dat ze nog even terug moet in naar de wc te gaan. Echter, als ze weer weg wil gaan uit de bibliotheek blijkt deze dicht te zitten. Op slot. Ze kan er niet meer uit, voor een heel weekend.

Het verhaal klinkt allemaal wat kinderlijk en misschien is het ook wel zo. Toch is dit niet storend en is het misschien wel juist een heel erg lief verhaal. Want dat is ook het woord dat mijn gevoel beschreef ik bij het hele verhaal kreeg: lief. Het verhaal leest zo lekker weg en voor je het weet is het al weer voorbij. Wat mij misschien wel het meeste opviel aan dit verhaal is dat er eigenlijk helemaal niet zo veel in gebeurd, maar het toch een leuk en vermakelijk verhaal is om te lezen. Zo’n verhaal als dit kom je echt niet zo snel tegen in de boekenwereld.
Kasie West weet echt wel hoe je een boek moet schrijven voor de lezers die niet zo houden van al die poespas ergens omheen. Ze houdt het simpel en dit pakt verrassend goed uit.

‘Kasie West houdt het simpel en dit pakt verrassend goed uit’

Ik kan gewoon niets anders er van maken dan dat ik erg heb genoten van dit verhaal. Heel erg bijzonder was het niet, maar ik kon wel echt genieten van het lezen van dit boek. Juist dat is denk ik erg belangrijk bij een boek. Genieten en snel door willen lezen, weten wat er gaat gebeuren in het boek en het met een glimlach aan het einde dicht slaan.
Library Kiss is een boek dat heel erg gericht is op jonge meiden, maar toch ook wel leuk is om te lezen voor een volwassenen. Ben je fan van Young adult, maar wil je soms even iets minder gedoe in een boek? Dan is Library Kiss zeker een aanrader voor jou.

library kiss

Titel: Library Kiss
Auteur: Kasie West
Verschenen: 15 november 2017
Pagina’s: 256
Uitgever: Young and Awesome

bol-button

Rating: 3,5/5

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *