lezen op vakantie
Boeken

Lezen op vakantie: deze boeken gaan mee!

De vakantieperiode is voor veel mensen in volle gang en voor mij is het de volle voorbereiding. Het is voor mij de hoogste tijd om mijn e-reader weer vol te zetten met alle boeken die ik wil lezen op vakantie en die deel ik graag met je én ik vertel waarom ik ze ga lezen!

Meestal begin ik, zo voor de zomerperiode, alvast met het verzamelen van ebooks overal en nergens. Een goede deal op bol.com, een ebook van een uitgever om te recenseren: daardoor heb ik een to be read-lijst van hier tot Tokio. Ik kan er echt naar uit kijken: het idee dat ik gewoon een paar weken lang onbeperkt mag lezen op vakantie. Toch heb ik een vrij bescheiden lijst gemaakt, maar dat komt omdat ik wellicht nog een keer gebruik maak van de online Bibliotheek tussendoor. Ik presenteer jullie: de vakantielijst van 2019!

Welke boeken ga ik lezen op vakantie?

Lezen op vakantie

Zonder mij van Dani Atkins

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.
Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Het is echt al een hele poos geleden dat ik een boek van Dani Atkins heb gelezen, maar ik ontving het ebook van Zonder mij en ben wel heel benieuwd. Het boek Versplinterd heeft me destijds enorm weten te verbazen, dus ik hoop dat dit boek me net zo omver weet te blazen. Klinkt als een goede roman!

Schaduw (De zeven zussen #3) van Lucinda Riley

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.
Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Schaduw is deel 3 van De zeven zussen serie. Inmiddels heb ik deel 1 en 2 gelezen dus het is de hoogste tijd om door te gaan met de reeks. Ik heb alle ebooks inmiddels aangeschaft en op mijn e-reader geladen: ik vermoed ook zomaar dat ik de hele serie komende vakantie ga uitlezen. Zo’n fijne boekenreeks met een goed verhaal dat je weet te raken: deze serie is echt ideaal om te lezen op vakantie.

Alles op alles van Marijke Vos

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Marijke Vos begint langzamerhand een plekje in mijn hart te veroveren met haar ontzettend fijne schrijfstijl. Ik las Van Chanel naar flanel rond de kerstperiode en nu heb ik Alles op alles gekregen van de uitgever om te lezen. Het lijkt me een geweldig verhaal!

Lezen op vakantie

De zijderoutes van Peter Frankopan

De zijderoutes is een schitterende verkenning van de elementen die de stuwende kracht waren achter de opkomst en de ondergang van wereldrijken, die de stroom van ideeën en goederen bepaalden en nu een nieuw tijdperk inluiden in de internationale politiek.

Het gebied ten oosten van de Middellandse en de Zwarte Zee tot aan de Himalaya, dwars door Centraal-Azië tot diep in China en India, was duizenden jaren het middelpunt van de aarde. Het is de bakermat van onze beschaving, waar meer dan 2500 jaar v.Chr. metropolen ontstonden als Harappa en Mohenjodaro met een bevolking die in de tienduizenden liep en met straten die waren aangesloten op een geavanceerd rioleringssysteem. Het is ook het gebied van de zijderoutes – handelsroutes maar ook verbindingswegen waarlangs opvattingen, religies, ideeën, cultuur én ziektes zich konden verspreiden.

Hier begint Peter Frankopan zijn nieuwe wereldgeschiedenis. Na de eerste zijderoutes ontstonden er andere: de slavenroute, de goudroute, de route naar het zwarte goud. Maar in onze eenentwintigste eeuw zijn nieuwe routes aan het ontstaan die een grote gelijkenis vertonen met die allereerste, die Centraal-Azië doorkruisten. De zijderoutes komen terug!

Een niet zo voor de hand liggend boek om te lezen op vakantie: De zijderoutes. Toen ik vorig jaar in Sri Lanka was, ontmoette ik een man die in Dubai woonde voor zijn werk en dit boek voor de derde keer las. Hij was helemaal fan ervan. Eenmaal thuis heb ik het boek gekocht en cadeau gegeven aan mijn schoonvader én bestelde ik voor mezelf het ebook. Ik bedacht me dat het een goed idee was om dit boek op reis te lezen en om nu 750 pagina’s mee te slepen met me… Dat leek me teveel van het goede. De zijderoutes lijkt me een bijzonder boek waar ik veel van kan leren.

Sapiens van Yuval Noah Harari

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?
In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Ook weer zo’n boek waar ik veel van kan leren, een onderwerp dat me enorm intrigeert: Sapiens, geschreven door Yuval Noah Harari. Ik ben al begonnen en weet: dit is helemaal mijn ding.

Mag ik even iets tegen je aanhouden? van Japke D. Bouma

Waarom praten we zo raar? Waarom vind je “passie’ tegenwoordig bij de bakker, hebben volwassen vrouwen het over hun “mannetje’ als ze hun volwassen vent bedoelen en komen ze bij de politie “ter plaatse’ in plaats van dat ze ergens arriveren? Gek wordt een mens ervan! Gelukkig hebben we Japke-d. Bouma, die zich hier samen met ons hooglijk over verbaast en telkens weer de juiste vragen stelt. Want waarom eigenlijk al dat Engels? Hoezo zeggen we “cashback’ als we “geld terug’ bedoelen? Wat komt er voor taal uit de oven van Heel Holland Bakt? Waarom klinken jeukwoorden als “living’ en “master bedroom’ op Funda ineens wel lekker? Op rake en uiterst geestige wijze neemt Japke-d. Bouma onze taal onder de loep, de grootste taalergernissen, maar ook de pareltjes. Een heerlijk stukje taalbeleving.

Toen ik de Vakantiebieb downloadde, zag ik dat het boek Mag ik even iets tegen je aanhouden van Japke D. Bouma er tussen stond en ik wist: die moet ik lezen op vakantie. Ik vind haar altijd zo hilarisch en haar columns zijn enorm pakkend. Tip: de Vakantiebieb heeft nog meer (gratis!) ebooks in de app die het lezen waard zijn.

Welke boeken ga jij lezen op vakantie?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Kelly augustus 1, 2019 at 16:18

    Leuke lijst! Ik lees nu Stillhouse Lake, daarna ga ik door met Mind Games & dan Slaap Kindje Slaap van James Patterson. 🙂

  • Leave a Reply