Lezen, lezen, niet reageren - Adorable Books
Column

Lezen, lezen, niet reageren

Hoe vaak heb ik wel niet dat ik Bloglovin’ aan het afstruinen ben en dan de een na de andere blog aanklik. Ik lees het artikel en klik vervolgens de blog weer weg om op Bloglovin’ weer het volgende artikel aan te klikken. Maar reageren, ho maar! Herkenbaar?

lezen

Al langer denk ik hier over na. Zelf vind ik het super leuk als mensen een reactie achter laten, dan weet ik tenminste echt hoe iemand erover denkt. Toch doe ik het zelf amper, of moet ik daar mijn bui voor hebben. Toen ik het ook bij Maaike las wist ik het zeker, ja hier zullen echt héél veel mensen last van hebben.
Een blog lezen, misschien wel elke dag, maar toch gewoon nooit reageren. Al is het maar een kleine moeite.
En de reden waarom? Dat heeft voor mij verschillende redenen.

 • Je moet ontzettend veel gegevens invullen én nog eens laten zien dat je geen robot bent. Laat-maar.
 • Je bent verplicht je google account, live account of wat dan ook in de voeren. Geen-zin-in.
 • Je moet ellendig lang naar beneden scrollen voor je eindelijk bij het reactie vakje komt.
 • Je moet via Facebook reageren. Nah, niet iedereen hoeft te weten dat ik in mijn studie uurtje blogs bekijk..
 • Het artikel is leuk om te lezen, maar ik heb gewoon geen flauw idee wat ik erover moet zeggen. “Leuk geschreven”
 • Precies wat ik wil zeggen, is al geschreven door iemand anders. (Wat maakt het eigenlijk uit, tsja..)
 • Ik ben het niet eens met het artikel dat is geschreven, maar voel me dan meteen weer zo lullig om dat te zeggen..
 • Of als laatste, ik heb gewoon geen zin om te typen en dingen in te voeren. LUI.

Natuurlijk zet ik mij er soms wel eens overheen. Ik weet hoe leuk het is om reacties te krijgen, dus zet ik zo nu en dan ook wel eens een reactie neer. Reacties maken mensen blij en blije mensen leven langer (dus kan je weer meer boeken lezen!). Misschien is het dan ook wel een ontzettend goed voornemen voor mezelf om misschien wat vaker te gaan reageren op blogs. Een leuke reactie waarmee ik aantoon dat ook ik een trouwe volger van sommige blogs ben, ook al weten ze het zelf niet eens. Of een reactie waardoor de persoon achter de blog weet dat zijn/haar artikel gewaardeerd wordt. Want wie wil er nou geen waardering voor het werk wat je erin steekt? Precies.

Herken jij jezelf bij deze punten?

Previous Post Next Post

32 Comments

 • Reply mascha maart 12, 2015 at 08:38

  Ik probeer altijd te reageren. Maar ook ik ben lui… tsja slecht kwaaltje…
  En dan komt er somz ” leuk artikel” uit mn vingers…
  tsja. Soms voeg ik dan nog een paar woorden toe om te laten zien dat ik het stuk wel las.

 • Reply desiree maart 12, 2015 at 13:23

  Leuk geschreven!

  Nee geintje :p heel erg herkenbaar!!! Ik lees ook zoveel blogs dat ik er een fulltimebaan van zou kunnen maken overal op te reageren..

 • Reply Marloes maart 12, 2015 at 14:53

  Ja, heel herkenbaar! Ik lees vaak artikelen waar ik dan bijvoorbeeld wel onder zou kunnen zetten ‘fijne recensie’ of ‘jullie afgelopen week zag er leuk uit’ (bij een weekoverzicht), maar dan vraag ik me af wat dat toevoegt. Terwijl dat misschien wel leuk is om te lezen. Ik ga proberen iets vaker te reageren, zinnig of onzinnig ;).

 • Reply Zwartraafje maart 13, 2015 at 14:52

  Ik vind het zelf heel leuk wanneer mensen de moeite doen om me te laten weten wat ze van mijn blogposts vinden. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik dit zelf ook zo vaak mogelijk doe. Er kruipt natuurlijk wel wat tijd in (die ik niet met mijn thuis tussen een boek kan spenderen), maar als die mede-bloggers er half zo blij mee zijn, als ik wanneer ik een nieuwe reactie zie verschijnen … dan is het die extra moeite wel waard.

 • Reply SuusFoodie maart 14, 2015 at 22:22

  Het is ontzettend herkenbaar. Ik lees al jaren, maar reageren deed ik zelfden. Pas sinds een aantal maanden ben ik dat meer gaan doen! Vooral het punt dat je niet weet wat je moet zeggen herken ik me helemaal in. Is af en toe gewoon zo lastig 😛

 • 1 2

  Leave a Reply