Algemeen

Lezen in de zomer #4

 photo youngadult_zpse9fa3dc6.png

De zomer komt eraan, even geen school, geen verplichtingen en alleen maar genieten! Daar hoort een boek bij. En wat is er dan beter dan een fijne young adult? Ook wij zijn dol op YA! We hebben een aantal boeken afgelopen jaar gelezen waarvan wij zeker weten dat deze boeken ideaal zijn voor in de zomer!

De 15-jarige Clary weet niet wat haar overkomt als ze getuige is van een moord gepleegd door drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens.
Clary wil de politie inschakelen, maar wat moet je zeggen als het slachtoffer voor je ogen oplost? Daarbij komt ook nog dat Clary als enige de moordenaars kan zien. De jongeren vertellen Clary dat ze schaduwjagers zijn: geheime krijgers die ervoor zorgen de demonen op aarde worden opgeruimd. Een van hen, Jace, lijkt op een engel, maar gedraagt zich heel irritant. Binnen vierentwintig uur raakt Clary helemaal opgeslokt door Jace en zijn wereld. Kort daarop verdwijnt Clary’s moeder en wordt Clary zelfs bijna door een demon vermoord. Maar waarom zou een demon geïnteresseerd zin in gewone burgers zoals Clary en haar moeder? En hoe komt het dat Clary de schaduwjagers kan zien?

Yara: De kronieken van de onderwereld-serie is een aparte serie. Je wordt meegenomen in het leven van de puber Clary. Haar leven staat helemaal op zn kop door diverse fantasy-achtige gebeurtenissen. Houd je van fantasy en YA dan is dit zeker wat voor jou!

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Danique V: Dit boek is geweldig om te lezen! Het leest heel makkelijk door en het is een totaal andere fantasy wereld dan je gewend bent. Perfect om te lezen in de zomer. Alina is een fijn karakter en daarnaast is het boek ook heerlijk zwijmelig en spannend!

Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Danique E: Wauw, wat een spannende en vooral orginele serie is dit! De edelsteen trilogie gaat over tijdreizen. Via een speciale machine kan naar het verleden gereisd worden door de hoofdpersoon. Ze moet vooral uitpluizen wat er precies is gebeurd in het verleden. Deze boeken lezen echt als een trein. De schrijfstijl van Kerstin Gier is zo ontzettend prettig. Ik kan deze serie zeker aanraden als je hier nog niet mee bekend ben! Een serie die iedereen wel een keer gelezen moet hebben.

In Rosewood, tussen de Mercedessen en de gigantische villa’s, heeft iedereen wel wat te verbergen. Aria heeft een affaire met haar leraar, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt gemene trucjes om mooi te blijven. De vier middelbareschoolvriendinnen delen samen iets dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders weet…

Yara: PLL is alles behalve hoe de serie er aan toe gaat. Heerlijk, want als fanatieke kijker vergelijk ik toch stiekem continu de boeken met de serie. Het leest lekker weg en is op een makkelijke manier geschreven. Leuk voor op vakantie!

Niemand wil hem, iedereen jaagt op hem…

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. De witte heksen zijn goed, de zwarte heksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een witte heks, is dood. De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen, zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet? Maar Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend…

Danique V: Half zwart is het eerste deel van een nieuwe trilogie! Het is een ontzettend leuk en origineel boek. Het gaat over de zwarte en de witte heksen. Logisch dat de hoofdpersoon natuurlijk een zwarte, slechte, heks moet zijn. Toch heeft dit boek genoeg verassingen waardoor het een ideaal vakantieboek is!

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.
De zoektocht naar de mysterieuze schrijver van hun lievelingsboek, Een vorstelijke beproeving, leidt hen naar Amsterdam. Daar neemt hun leven een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Tedje: Het boek is YA, maar dit is absoluut geen kinderachtig boek. Hazel, de hoofdpersoon, denkt en vertelt als een gemiddeld volwassen persoon. Of ik het boek een aanrader vind? Jazeker. Ik heb bij de laatste paar hoofdstukken ontzettend veel moeten huilen. Het is hartverscheurend en ontroerend, dus houd zakdoekjes bij de hand.
Yara: Om te beginnen moest ik rond bladzijde 50 al huilen. Buiten het feit dat ik dus begon met huilen, vond ik het een heel erg lachwekkend boek. Er werd ontzettend veel humor gebruikt en daar hou ik echt van. Alleen vond ik het zo gek; huilen om situaties en vervolgens keihard lachen. Daardoor ben ik ook echt van dit boek gaan houden. Hazel gaat heel nuchter met de dood om.

Heerlijke boeken voor een goede afwisseling dus.. Welke van deze boeken heb jij al gelezen? Welke zou jij deze zomer zeker gaan lezen? Of heb je zelf nog aanraders?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Liz juli 21, 2014 at 23:40

    Alleen Pretty Little Liars heb ik hiervan niet gelezen, de rest wel. En The Mortal Instruments en De Edelsteentrilogie en De Grisha zijn supertof! <3

    Halfzwart vond ik helaas niet echt iets. 🙁

    Andere aanrader: Deel 1 van de Silber-trilogie over Liv Sibler (dezelfde schrijfster als van De Edelsteentrilogie! 🙂

  • Leave a Reply