Lezen in de zomer #3 - Adorable Books
Thriller

Lezen in de zomer #3

 photo Thriller_zpsee400e32.png

Lekker op het strand, op je handdoekje. De zon in je gezicht en een heerlijk boek bij de hand. En wat voor boek hoort daar bij? Juist een thriller! De meeste vinden een thriller ideaal om te lezen in de zomervakantie. Thrillers lezen vaak makkelijk weg en zijn ontzettend spannend. Daarom hier een lijstje van thrillers die wij hebben gelezen, en denken dat ze écht perfect passen bij de zomer!

Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen. Haar geluk lijkt compleet als ze zwanger raakt. Toch voelt Caroline zich er niet thuis. Arthurs huishoudster vindt haar een opportuniste, zijn dochter zit midden in de puberteit en hijzelf is wel erg vaak weg. Als dan het levenloze lichaam van een vroegere au pair wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert Carolines droomwereld in een nachtmerrie.

Tedje: Het boek komt wat langzaam op gang, maar daarna leest het heerlijk door. Het perspectief van de verhaallijn wisselt regelmatig, waardoor het spannend blijft. De karakters zijn goed uitgewerkt. Er zijn veel personages en dit maakt het ook spannend, want zo zijn er ook meer verdachten voor de moord. Een heerlijk boek voor op het strand met een koud drankje en een snack, die je van spanning meteen helemaal opeet.

Na een aanslag wordt professor Robert Langdon naar CERN gehaald om een mysterieus symbool te duiden. Hij legt verband met de Illuminati… de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis. Maar die bestaat allang niet meer.
Of toch?
Dan blijkt er een tijdbom in het Vaticaan verborgen te zijn, net nu de kerkleiders een nieuwe paus kiezen.
Langdon onderneemt een race tegen de klok. Hij volgt een eeuwenoud spoor door Rome, langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kerken.
Zijn doel: de verloren gewaande plek die de enige kans op redding van het Vaticaan bevat…

Danique V: Het Bernini Mysterie is denk ik mijn favoriete boek van Dan Brown. Sowieso vind ik alle boeken van Dan Brown ideaal voor de vakantie, vooral omdat het vaak over steden gaat. Je herkent de gebouwen die hij vertelt en ik ben dol op cultuur. Door zijn boeken krijg je steeds meer zin om je erin te verdiepen. Ook lezen zijn boeken fantastisch weg en zijn zijn verhalen gewoon bizar goed.

Londen, 21e eeuw. Er is een superdrug ontwikkeld die slapen overbodig maakt en je dus twee keer zoveel tijd in je agenda hebt: de 24/7-pil. Maar niet iedereen is even enthousiast over de hype en zo ontstaat er een samenleving die is verdeeld in slapers (de nietsnutten) en niet-slapers (de helden van de economie).
Journaliste Cynthia Wills is zo’n slaper. Ze vertrouwt de pil niet en weigert hem te slikken. Voor een grote krant werkt ze aan een onderzoek naar een seriemoodenaar die het gemunt heeft op blonde vrouwen. Dan ontdekt ze dat er een verband is tussen de moorden en 24/7.

Tedje: Een heel bijzonder en spannend boek over de toekomst. Door een bepaalde pil zijn er zijn slapers en niet-slapers. Het boek is heel realistisch geschreven. Er is zelfs een speciale make-up lijn op de markt gebracht speciaal voor slapers zodat zij ook wallen onder hun ogen kunnen smeren. Een spannend boek met een originele verhaallijn. Wat mij betreft een aanrader!

Na een vervelend einde van de relatie met Richard, loopt Sandra’s leven nu weer op rolletjes. Ze doet haar werk als verpleegkundige op de cardiologieafdeling zo goed dat het ziekenhuis haar promotie heeft aangeboden, ze heeft een fijn appartement en veel goede vrienden. Daarbij is er sinds kort weer een nieuwe liefde in haar leven; Simon.
Vanuit het niets verandert dit mooie leventje. Op de cardiologieafdeling overlijden mensen onder verdachte omstandigheden. Sandra probeert dit duidelijk te maken aan de mensen om haar heen; ze vindt echter geen gehoor. Als dan de politie haar opeens als verdachte beschouwt, doordat zij telkens bij het overlijden van de patiënten aanwezig was, verandert haar leven in een nachtmerrie. Ze wordt op non-actief gesteld, haar vrienden zijn het vertrouwen in haar kwijt en haar leven is in gevaar. De enige die nog bereid is haar te helpen is dokter Ramone, de lijkschouwer. Als ook zijn hulp vervolgens wegvalt, staat Sandra er alleen voor om de werkelijke dader op te sporen.

Danique V: Dit boek leg je écht niet weg voordat het uit is. In de zomer heb je vaak genoeg tijd om te lezen (en laat op te blijven) en daarom past dit boek zo goed bij de zomer. Je wil dit boek zeker weten in één keer uitlezen omdat het zó spannend is!

Deze thrillers zijn het zeker waard om deze zomer gelezen te worden! Welke thriller raad jij aan?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Leonie juli 16, 2014 at 14:34

    Leuke ‘onbekende’ boeken dit keer (: Ik vind het altijd een verrassing als ik de boekenwinkel in loop en ik kom zo’n boek tegen dat me meteen pakt, meestal ga ik vlak voor de zomer even op zo’n hunt. Werkt errug goed. (Niet voor de portemonnee trouwens, maar ik vind dat boeken altijd mogen).

  • Reply Kelly juli 16, 2014 at 21:12

    Mooie aanraders weer! Ik ben heel erg benieuwd naar Switch.

  • Leave a Reply