Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

Levana (The Lunar Chronicles #4) – Marissa Meyer

Levana

Levana is het vierde deel van The Lunar Chronicles, geschreven door Marissa Meyer. Het is een ’tussenboek’ waarbij je meer leert over de boze koningin: Levana. Is dit boek het kopen waard? Je leest het hier!

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.

Sinds het eerste deel van deze serie, Cinder, ben ik een enorm fan geworden van de serie. In de boekserie heb ik een vreselijke hekel gekregen aan de boze koningin. Ze is door- en door slecht. Door dit boek krijg je meer inzicht in haar beweegredenen en snap je waarom ze is geworden zoals ze nu is. Ik heb in dit boek meer sympathie voor haar gekregen: ze is ontzettend zielig en heeft veel vreselijke dingen meegemaakt.

In het eerste hoofdstuk van dit boek kom je meteen erachter dat Levana verliefd is geworden op iemand op wie ze niet verliefd mag worden. Tevens kom je erachter hoe prinses Selene is gestorven. Je wordt compleet meegenomen in haar denkproces, wat het ook weer ontzettend bizar maakt. Ik was helemaal in de ban van het verhaal en het heeft me compleet weten op te slokken.

In Levana krijg je meer sympathie voor haar als persoon

Is deze novella een goede aanschaf? Als je fan bent van deze serie dan zeg ik sowieso JA! Hij kost niet veel geld, leest lekker weg en maakt het verhaal compleet. Oh, en niet te vergeten: het is een prachtige hardcover die mooi in je boekenkast staat.

Levana is een kort boekje dat te verkrijgen is bij de boekhandels voor €13,50. Je leest hem tussen Cress en Winter in.

Benieuwd geworden naar deel 1, 2 en 3? Je leest hier de recensie van Cinder (#1), hier tref je de recensie van Scarlet (#2) en hier lees je de recensie van Cress (#3).

Levana

Titel: Levana (The Lunar Chronicles #4)
Auteur: Marissa Meyer
Verschenen: juni 2017
Pagina’s: 122
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 4,5/5

2 Comments

  • Andrea

    Mee eens! Ik vond het ook een heel goed boekje. Echt de moeite waard. Toffe uitgave ook, met die art binnenin. Ik heb hem na Winter gelezen, want ik wilde niet dat het me zou beïnvloeden bij het lezen van Winter. Daarna heb ik de laatste novella uit Alle Sterren gelezen, om weer even terug te zijn bij Cinder en de anderen, en om op een positieve manier de serie te eindigen. Ik heb de novellas in chronologische volgorde gelezen 🙂

  • Marieke

    Dit deel vond ik juist niet zo leuk. Ik heb het niet zo op de slechterik en ik kreeg dan ook totaal geen sympathie voor haar door het achtergrondverhaal. En ik vond het allemaal net iets te veel drama, maar het blijft natuurlijk Levana 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *