De leukste schrijvers om te volgen op Instagram - Adorable Books
Apps op je telefoon, Overig

De leukste schrijvers om te volgen op Instagram

Schrijvers op Instagram

Wij zijn dol op het volgen van schrijvers! We volgen zelf een heleboel schrijvers op Facebook, maar nog leuker is het om hen te volgen op Instagram. Dat is nét een tikje persoonlijker. Vandaag delen we 7x de leukste schrijvers om te volgen op Instagram!

Lisette Jonkman Instagram

1. Lisette Jonkman (@Lis1988).
Laten we beginnen met een Nederlandse schrijfster, en wat voor één! Lisette schreef geweldige chicklits waar je keihard om kan lachen, zoals Verkikkerd en Verslingerd. Dat ze in het echt ook zo hilarisch is, krijg je dubbel en dwars bevestigd als je haar op Instagram volgt.

Astrid Harrewijn Instagram

2. Astrid Harrewijn (@Saartjedeschrijvershond)
Nu zul je denken: Astrid Harrewijn en de username ‘Saartje de schrijvershond’? Jep, het klopt. Astrid heeft een onwijs schattige hond en ze heeft haar Instagram account gewijd aan haar vriendelijke viervoeter. Ik moet altijd een beetje lachen om Saartje.

Chinouk Thijssen Instagram

3. Chinouk Thijssen (@Chinoukthijssen)
Chinouk Thijssen: een van mijn lievelingsschrijfsters! Ze schrijft geweldige boeken, waaronder Hij is van mij en Blindelings. Daarnaast leest ze ook onwijs veel boeken. Ze neemt je mee in haar leven en ik vind het erg leuk om haar te volgen. Ik heb Chinouk, helaas, nog nooit ontmoet maar ze lijkt me een onwijs vrolijk en positief mens. Me like!

Anna Todd Instagram

4. Anna Todd (@Imaginator1D)
Laten we overgaan op de niet-Nederlandse schrijvers. Anna Todd, schrijfster van de After-serie. Anna is onwijs populair, vooral in de US. Ze schreef haar boeken op Wattpad en ze zijn vervolgens uitgegeven. Een grote droom voor een jong meisje. Je merkt dat ze nu een heel ander leven leidt en dat is leuk om te zien.

Veronica Roth instagram

5. Veronica Roth (@vrothbooks)
Veronica Roth schreef de Divergent serie, een van mijn favoriete boekenreeksen. Ik heb haar een tijd geleden ontmoet en ze kwam over als een zelfverzekerde en nuchtere Amerikaan. Ze deelt foto’s van haar hond, te cute, selfies waarin je haar pixie haircut heel goed ziet (love it!), business meetings én natuurlijk krijg je kiekjes te zien met de knappe hoofdrolspelers van de Divergent films. Zoals Theo James. Kwijl! Altijd leuk om te zien.

Cassandra Clare Instagram

6. Cassandra Clare (@cassieclare1)
Ook Cassandra Clare schreef een van mijn favoriete boekenreeksen: De kronieken van de onderwereld. Ze is heel nauw betrokken bij de nieuwe serie Shadowhunters, die gebaseerd is op de boekenreeks die ik eerder noemde. Je krijgt dus niet alleen een kijkje in haar leven, maar ze neemt je ook mee op de set. Leuheuk!

Jojo Moyes Instagram

7. Jojo Moyes (@jojomoyesofficial)
Last but definitely not least: Jojo Moyes. Ze schreef onder andere Voor jou en Vier plus één. Voor jou wordt inmiddels verfilmd en ook zij neemt je mee in dat proces. De poster en trailer deelde ze via Instagram, ze neemt je mee op de set (al zijn ze inmiddels, volgens mij, wel klaar met filmen). Ohja, en ze heeft een joekel van een hond. Zeker de moeite waard om te volgen.

Welke schrijvers volg jij op Instagram? Ik zoek altijd naar de leukste schrijvers om te volgen op Instagram, dus laat het vooral weten! 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Judith februari 27, 2016 at 11:27

  Wat een leuke post! Ik volgde Lisette en Chinouk al, maar ik volg vanaf nu ook Jojo Moyes. Andere schrijfsters die ik volg op Instagram, zijn Judith Visser (ook veel hondenfoto’s) & Mel Wallis de Vries.

 • Reply Schrijvers op Instagram februari 27, 2016 at 13:14

  […] De hele post vind je op Adorable Books. […]

 • Reply Esther februari 27, 2016 at 17:35

  Leuk!! 🙂 Ik volg zelf Mel Wallis de Vries ook!

 • Reply Nika februari 28, 2016 at 13:23

  Veel van deze schrijvers volgde ik zelf ook al, die ik niet volgde zal ik zeker even opzoeken! Ik hoop dat je Chinouk Thijssen nog een keer ontmoet, heb haar een keer ontmoet en het was echt geweldig! Zelf volg ik nog Tahera Mafi, Ransom riggs en Leigh Bardugo. Ik hou echt van hun boeken!

 • Reply Heidi februari 28, 2016 at 19:42

  Wat een leuke artikel is het meid.

 • Reply Vivian maart 3, 2016 at 16:04

  Superleuk overzichtje! Ik volgde ze bijna allemaal al, heb Astrid en Veronica nog even toegevoegd =D

 • Leave a Reply