Films

De leukste high school-films

high-school-films-netflix

Wij zetten de leukste high school films voor je op een rijtje, want even eerlijk: die blijven gewoon heerlijk om te kijken! 

Mean Girls

Mean Girls hoort toch wel met stip op nummer een in dit lijstje. Ik heb deze film zelf al minstens vijftien keer gezien en ik krijg er nooit genoeg van! Het is een echte klassieker geworden. So fetch!

A Walk to Remember

Zin in een tranentrekker? Ik had niet verwacht dat ik deze film mooi zou vinden, maar dat is ‘ie wel! Het verhaal is super ontroerend! Wist je trouwens dat dit een Nicholas Sparks verhaal is?

Clueless

Nog zo’n klassieke high school-film die echt in dit rijtje thuishoort! Heb je genoten van Mean Girls? Dan moet je Clueless ook zeker gaan kijken! Het is een iets oudere film, maar daardoor niet minder leuk!

Grease

Ja, deze hoort natuurlijk ook zeker in dit rijtje thuis! Grease blijft leuk om te kijken en zeker ook omdat er zoveel leuke liedjes inzitten! You’re the one that I want, oeh oeh oeh, honey! 

It’s a Boy Girl Thing

Een hilarische film van een jongen en een meisje die van lichamen wisselen. Hij zit ineens in een meisjeslichaam en zij zit in een jongenslichaam. Super grappig!

LOL

Ik had nooit gedacht dat ik een film met Miley Cyrus leuk zou vinden. Toch heb ik LOL al een paar keer gekeken! Er zit ook een heel leuk liedje in deze film trouwens. Perfecte film als je in je eentje thuis bent!

So Undercover

Tsja, weer een film met Miley Cyrus en ook deze vond ik erg grappig! Miley Cyrus gaat under cover bij een studentenvereniging (oeps! Niet helemaal een high school-film dus).

17 Again

YAS! Een van mijn favoriete films met de knappe Zac Efron. De 35-jarige Mike O’Donnel wordt ineens weer 17 jaar. En dat betekent dat hij weer op high school zit!

The Duff

Een super verrassende high school-film is The Duff. Met een héle knappe acteur (Robbie Amell). Alleen daarom zou je deze film al moeten kijken!

Mean Girls 2

Niet zo goed als de eerste Mean Girls, maar het tweede deel is erg vermakelijk! Eigenlijk moet je het gewoon zien als een losstaande film.

Bring it On

Van Bring it On staan drie delen op Netflix: All or Nothing, In it to win it en Fight to the finish. Kun je mooi een Bring it on marathon houden!

 

To all the boys I’ve loved before

Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

To all the boys: P.S. I still love you

Sinds kort is ook het vervolg op To all the boys I’ve loved before te zien op Netflix! Lara Jean en Peter komen officieel naar buiten als koppel en beloven elkaar het hart niet te breken. Maar dan botst Lara Jean op John Ambrose, een vroegere geliefde die destijds haar liefdesbrief ontving. De twee kunnen het opnieuw goed met elkaar vinden. Is haar relatie met Peter in gevaar?

The Perfect Date

In een poging zijn studie te kunnen betalen lanceert Brooks Rattigan een datingapp waarmee hij het stand-in vriendje kan uithangen in eender welke situatie ook. Hierdoor doet hij zich elke avond als een ander persoon voor en ontdekt hij dat de echte Brooks helemaal anders is dan hij aanvankelijk dacht. Daar komt ook nog eens bij dat hij valt voor het meisje van zijn dromen.

Sierra Burgess is a loser

Sierra is een intelligente tiener en zit op een middelbare school. Ze is niet bepaald het mooiste meisje en heeft het niet gemakkelijk. Door een verwisseling van identiteit belandt ze in een onverwachte romance. Ze moet samenwerken met Veronica, het populairste meisje van de school opdat ze in haar verliefdheid haar doel bereikt.

Love, Simon

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Wanneer een e-mail die hij naar een jongen gestuurd heeft (die hij nooit ontmoet heeft) in de verkeerde handen valt, komt hij in een moeilijke situatie terecht als hij gechanteerd wordt door de klasgenoot.

The Edge of Seventeen

Iedereen weet dat opgroeien moeilijk kan zijn. Ook high school studente Nadine (Hailee Steinfeld) krijgt te maken met de lastige perikelen uit de puberteit, wanneer ze verneemt dat haar oudere broer een relatie krijgt met haar beste vriendin Krista. Nadine voelt zich steeds eenzamer, tot ze een bedachtzame jongen tegenkomt die verandering in de zaak brengt. Een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.

A Cinderella Story

Deze kan niet ontbreken in het lijstje! Sam Montgomery (Hilary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele school blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet zo populair is? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? Alleen als Sam haar mannetje staat en zij haar dromen een stevig handje helpt.

10 Things I hate about you

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

She’s the man

Tiener Viola krijgt te horen dat haar meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert.

Ook leuk: de leukste meidenfilms!

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *