Algemeen

Leuke Nederlandse televisieseries

Er zijn ontelbaar veel leuke Amerikaanse series. Wij kunnen het allemaal niet meer bijhouden met kijken! The Vampire Diaries, Suits, Pretty Little Liars… Maar, er zijn ook een heleboel leuke Nederlandse series waar wij verknocht aan zijn! Vandaag delen wij onze favoriete Nederlandse tv-series!

flikken-maastricht

Danique V. 

Flikken Maastricht
Een serie die ik eigenlijk niet helemaal volg.. maar dat als het op tv kom ik altijd wel even kijk. Normaal hou ik helemaal niet van Nederlandse series, al helemaal geen politie series. Ik vind ze altijd zó voorspelbaar. Maar Flikken Maastricht maakt dit wel even anders. Spannend en goed geacteerd!!

Tedje

 photo Schermafbeelding2015-01-04om201828.png
De Co-Assistent 
De Co-Assistent gaat over co-assistent Elin Dekkers (Hanna Verboom) die met de balans tussen carrière en haar sociale leven worstelt.
Het is al een wat oudere serie (2007-2010), maar daarom niet minder leuk. Ik vind dit echt een super leuke serie en ik weet zeker dat ik alle afleveringen nog een keer opnieuw ga kijken. Niet alleen omdat Michiel Huisman (hello, gorgeous!) erin speelt, maar ook omdat ik Thom Hoffman hilarisch vind als Dr. Verstraeten

 photo Schermafbeelding2015-01-04om202127.png
Gooische Vrouwen
Tsja, Gooische Vrouwen mag echt niet ontbreken in dit rijtje! Ik was al verslaafd aan de serie en toen kondigden ze ook nog eens aan dat er een film (dat zijn er inmiddels al twee!) zou komen over Cheryl, Claire, Anouk en Willemijn (en later Roelien). Een geweldige serie met heel veel humor!

Danique E.

divorce

Divorce
Ik denk dat Divorce wel redelijk bekend is onder de televisiekijkers! Het derde seizoen draait nu op televisie en het blijft nog steeds super leuk. Deze serie over drie gescheiden mannen die samen in één huis worden levert vaak hilarische scènes op. De humor in deze serie vind ik echt heerlijk en ook de muziekkeuze is altijd mega goed gekozen. Het verhaal is origineel en herkenbaar voor veel mensen en daardoor erg leuk! Divorce is iedere zondag om 20.55 uur te zien op RTL 4.

Yara 

Oppassen
Oh, wat had ik een liefde voor deze serie. Ik keek hem vroeger zó vaak. Ik kon echt uitkijken naar deze serie! Twee opa’s voeden samen hun kleinkinderen op, wat leidt tot veel hilarische taferelen. Als ik die clips terugkijk op youtube word ik er weer helemaal vrolijk van. Jeugdsentiment!

Wat is jouw favoriete Nederlandse serie? 

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Annika januari 31, 2015 at 08:53

  Ahh, Oppassen! <3 Nostalgie! Net als de comedyseries 'Vrienden voor het leven', 'Sam sam', 'Kees en Co' en 'Het zonnetje in huis'.
  Nu kijk ik weinig Nederlandse series, maar op zondag staat de televisie toch altijd wel aan voor Divorce en Moordvrouw.

 • Reply Lieke januari 31, 2015 at 10:37

  Mijn favoriete is momenteel Danni Lowinski. Zo’n grappige serie! 🙂

 • Reply Karlijn januari 31, 2015 at 13:49

  Ik kijk helemaal geen Nederlandse series, maar Gooische Vrouwen heb ik vroeger wel altijd gevolgd! Was toen echt een van mijn lievelingsseries 🙂

 • Reply Sanne januari 31, 2015 at 18:41

  Ik hou van Divorce! Verder van dit rijtje volg ik Flikken Maastricht min of meer

 • Reply Lisanne januari 31, 2015 at 19:12

  Jaaaa oppassen *jeugdsentiment*. Flikken Maastricht vind ik ook erg leuk

 • Reply Graham - Boek&Boom januari 31, 2015 at 23:47

  Oh Oppassen! Daarmee komen een hoop andere oudere series terug zeg. Mijn favoriete serie was IC, na Pittige Tijden natuurlijk!

 • Reply Esther februari 1, 2015 at 12:41

  Ik ben een grote fan van gooische vrouwen!

 • Reply Nicole februari 1, 2015 at 17:18

  Oppassen keek ik vroegen ook heel graag 😀
  Kees en Co vind ik ook nog steeds erg leuk. Ook leuk dat het af en toe nog word uitgezonden bij Comedy Central Family (extra zender)
  Flikken Maastricht kijk ik ook wel eens.
  Dokter Tinus vond ik ook heel leuk.

 • Leave a Reply