meidenfilms
Films

Leuke meidenfilms

 

Natuurlijk kennen we de prachtige en ontroerende meidenfilms als The Notebook en Dear John en de slechte-maar-stiekem-toch-wel-leuke-films zoals She’s The Man, The Princess Diaries en Mean Girls. Vandaag heb ik voor jullie een lijst samengesteld met meidenfilms die je misschien nog niet gezien hebt, omdat ze al wat ouder zijn. Allemaal films die ik aan meiden (zoals jij!) zou aanraden. 

Can’t Buy Me Love (1987)

Misschien wel mijn favoriete oude film aller tijden en een van mijn favoriete meidenfilms. Hier zien we de nog jonge Patrick Dempsey (McDreamy!) die op de middelbare school tot de nerds behoort. Hij spendeert zijn tijd aan sterrenkijken en verdient zijn geld door het gras te maaien van de hele buurt. Als hij een nieuwe telescoop wil gaan kopen met zijn zwaar verdiende centen, ziet hij het populairste meisje van de school in een kledingwinkel. Ze heeft het suèden pakje (dat ze eigenlijk helemaal niet aan mocht) van haar moeder vies gemaakt en wil een nieuwe kopen, maar het pakje kost 1000 dollar. Ronald (Patrick Dempsey) kiest ervoor om het pakje voor haar te kopen. Maar op één voorwaarde: Cindy (Amanda Peterson) moet doen alsof Ronald haar vriendje is voor een maand…

10 Things I Hate About You (1999)

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat (Julia Stiles) hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona (Heath Ledger), die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren…

Lees ook: deze 9 classy meidenfilms op Netflix zijn een aanrader tijdens een filmavond.

13 going on 30 (2004)

Jenna (Jennifer Garner) is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt (Mark Ruffalo), krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen… Een geweldige film met een flinke dosis humor. Ik kan deze film wel honderd keer zien. Vooral de Thriller-scène is onvergetelijk!

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Dirty Dancing is voor jullie allen natuurlijk wel bekend, maar kennen jullie ook deel twee? Een heel slecht aftreksel van het eerste deel, maar dat betekent niet dat de film niet vermakelijk is om naar te kijken. Havana: November, 1958. Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Haar oog valt al snel op Javier, een charmante ober en een zeer getalenteerde Cubaanse danser. Ze daagt Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub in Havana. Door de oefenavondjes ontdekt Katey de andere kant van Cuba. De mooie Amerikaanse hotels verruilt ze voor rokerige nachtclubs waar alleen de lokale bevolking komt. Hier leert Javier haar pas echt wat dansen met passie is… Heerlijke salsamuziek zorgt voor een gegarandeerd avondje genieten.

Just Married (2003)

Het gelukkige jonge paar Sarah en Tom (Ashton Kutcher) trouwt tegen de wens van Sarah’s vrienden en familie. Ze reizen naar Europa voor hun honeymoon. De ouders van Sarah sturen haar ex Peter dezelfde kant op met het doel de twee uit elkaar te drijven. Films met Ashton Kutcher zijn meestal erg leuk en zeker niet vervelend om naar te kijken. Kutcher speelt vrijwel altijd komische rollen en zo ook in Just Married. Ik lig altijd in een scheur als ik deze film kijk!

A Walk To Remember (2002)

De film gaat over twee jonge tieners, Jamie Sullivan (Mandy Moore) en Landon Carter (Shane West). Deze twee verschillen compleet van elkaar. Zo is Jamie erg gelovig, conservatief en alles behalve eigentijds. Landon is het tegenovergestelde: is populair en valt op door zijn slechte gedrag. Wanneer Landon te ver gaat, wordt er vanuit zijn school maatregelen genomen om zijn gedrag onder controle te houden. Hij komt in contact met Jamie. Dit is geen voorspelbare, romantische film. Deze film heeft een paar wendingen die je niet verwacht… Bij het zien van de trailer krijg ik alweer tranen in mijn ogen!

Never Been Kissed (1999)

Josie Geller (Drew Barrymore), 25 jaar, is journaliste bij de Chicago Sun-Times. De eigenaar van de krant wil dat zij een undercover-verhaal gaat schrijven over de high-school jeugd van tegenwoordig. Josie accepteert de opdracht en valt al snel terug in haar eigen gewoonten tijdens haar schooltijd: ze had geen vrienden en werd constant vernederd. Haar broer Rob besluit haar een handje te helpen om haar populair te maken. Als Josie verliefd wordt op een leraar komt ze voor een groot dilemma te staan. Drew Barrymore speelt deze rol fantastisch.

Wat zijn jouw favoriete meidenfilms?

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.