meidenfilms
Films

Leuke meidenfilms

Natuurlijk kennen we de prachtige en ontroerende meidenfilms als The Notebook en Dear John en de slechte-maar-stiekem-toch-wel-leuke-films zoals She’s The Man, The Princess Diaries en Mean Girls. In deze lijst hebben we allerlei films geplaatst die heerlijk zijn om te kijken. 

Laatste update: februari 2024

Can’t Buy Me Love (1987)

Misschien wel mijn favoriete oude film aller tijden en een van mijn favoriete meidenfilms. Hier zien we de nog jonge Patrick Dempsey (McDreamy!) die op de middelbare school tot de nerds behoort. Hij spendeert zijn tijd aan sterrenkijken en verdient zijn geld door het gras te maaien van de hele buurt. Als hij een nieuwe telescoop wil gaan kopen met zijn zwaar verdiende centen, ziet hij het populairste meisje van de school in een kledingwinkel. Ze heeft het suèden pakje (dat ze eigenlijk helemaal niet aan mocht) van haar moeder vies gemaakt en wil een nieuwe kopen, maar het pakje kost 1000 dollar. Ronald (Patrick Dempsey) kiest ervoor om het pakje voor haar te kopen. Maar op één voorwaarde: Cindy (Amanda Peterson) moet doen alsof Ronald haar vriendje is voor een maand…

10 Things I Hate About You (1999)

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat (Julia Stiles) hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona (Heath Ledger), die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren…

 

13 going on 30 (2004)

Jenna (Jennifer Garner) is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt (Mark Ruffalo), krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen… Een geweldige film met een flinke dosis humor. Ik kan deze film wel honderd keer zien. Vooral de Thriller-scène is onvergetelijk!

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Dirty Dancing is voor jullie allen natuurlijk wel bekend, maar kennen jullie ook deel twee? Een heel slecht aftreksel van het eerste deel, maar dat betekent niet dat de film niet vermakelijk is om naar te kijken. Havana: November, 1958. Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Haar oog valt al snel op Javier, een charmante ober en een zeer getalenteerde Cubaanse danser. Ze daagt Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub in Havana. Door de oefenavondjes ontdekt Katey de andere kant van Cuba. De mooie Amerikaanse hotels verruilt ze voor rokerige nachtclubs waar alleen de lokale bevolking komt. Hier leert Javier haar pas echt wat dansen met passie is… Heerlijke salsamuziek zorgt voor een gegarandeerd avondje genieten.

Just Married (2003)

Het gelukkige jonge paar Sarah en Tom (Ashton Kutcher) trouwt tegen de wens van Sarah’s vrienden en familie. Ze reizen naar Europa voor hun honeymoon. De ouders van Sarah sturen haar ex Peter dezelfde kant op met het doel de twee uit elkaar te drijven. Films met Ashton Kutcher zijn meestal erg leuk en zeker niet vervelend om naar te kijken. Kutcher speelt vrijwel altijd komische rollen en zo ook in Just Married. Ik lig altijd in een scheur als ik deze film kijk!

A Walk To Remember (2002)

De film gaat over twee jonge tieners, Jamie Sullivan (Mandy Moore) en Landon Carter (Shane West). Deze twee verschillen compleet van elkaar. Zo is Jamie erg gelovig, conservatief en alles behalve eigentijds. Landon is het tegenovergestelde: is populair en valt op door zijn slechte gedrag. Wanneer Landon te ver gaat, wordt er vanuit zijn school maatregelen genomen om zijn gedrag onder controle te houden. Hij komt in contact met Jamie. Dit is geen voorspelbare, romantische film. Deze film heeft een paar wendingen die je niet verwacht… Bij het zien van de trailer krijg ik alweer tranen in mijn ogen!

Never Been Kissed (1999)

Josie Geller (Drew Barrymore), 25 jaar, is journaliste bij de Chicago Sun-Times. De eigenaar van de krant wil dat zij een undercover-verhaal gaat schrijven over de high-school jeugd van tegenwoordig. Josie accepteert de opdracht en valt al snel terug in haar eigen gewoonten tijdens haar schooltijd: ze had geen vrienden en werd constant vernederd. Haar broer Rob besluit haar een handje te helpen om haar populair te maken. Als Josie verliefd wordt op een leraar komt ze voor een groot dilemma te staan. Drew Barrymore speelt deze rol fantastisch.

The Ugly Truth

Controlfreak Abby Richter (Heigl) is hoofdproducente van een tv-programma. De kijkcijfers zijn niet al te best dus wordt Mike Chadway (Butler), presentator van foute mannenshow The Ugly Truth, aangetrokken. Mike doet het erg goed en iedereen wil dat hij blijft. Behalve Abby, want ze vindt hem maar een botte boer. Dan komt Abby de ware tegen en Mike biedt aan om haar te helpen deze charmante arts aan de haak te slaan…

No Strings Attached

Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?

Friends With Benefits

Nadat ze ieder een rampzalige relatie hebben beëindigd, besluiten een vrouwelijke headhunter (Mila Kunis) en haar nieuwste klant (Justin Timberlake) om seksmaatjes te worden. Ze beloven elkaar om ermee te stoppen wanneer een van beiden emotioneel gebonden raakt. In het begin gaat het goed, maar al snel worden de twee vrienden verliefd en moeten ze erachter zien te komen wat ze voor elkaar betekenen.

Love & Other Drugs

Maggie (Anne Hathaway) is een vrolijke vrije geest, die zich door niets en niemand laat binden. Ze komt haar gelijke tegen in Jamie (Jake Gyllenhaal), wiens onstuitbare en vrijwel feilloze charme hem goed van dienst is bij de vrouwen. Zijn kwaliteiten komen ook van pas in de moordende concurrentiestrijd in de verkoop van farmaceutische middelen. De ontluikende en onconventionele relatie van Maggie en Jamie overvalt hen allebei, wanneer hun zorgeloze verhouding voor beiden steeds belangrijker wordt. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

The Last Song

Het leven van de 17 oude Veronica ‘Ronnie’ Miller (Miley Cyrus) wordt totaal anders als haar ouders gaan scheiden. Haar vader verhuist van New York naar Tybee Island. Veronica is daar woedend over maar haar moeder vindt dat Ronnie en haar broertje de zomer maar met haar vader moet doorbrengen. Ze hebben bijna niets gemeen, behalve hun liefde voor muziek. 

Safe Haven

De mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen met iemand, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen…

One Day

Nadat Emma (Anne Hathaway) en Dexter de nacht met elkaar hebben doorgebracht op 15 juli 2988, worden hun levens gevolgd. Twintig jaar lang zien we op 15 juli hoe het met hen gaat en hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. 

27 Dresses

Jane (Katherine Heigl) is al jaren smoorverliefd op haar baas George. De lange, stressvolle dagen die ze maakt op haar werk zijn allemaal bedoeld om hem te imponeren, maar tot op heden zonder succes. In haar vrije tijd heeft Jane eigenlijk maar één hobby: de rol van bruidsmeisje vervullen op zoveel mogelijk bruiloften. Twee huwelijken op één dag? Jane laat zich gewoon per taxi van locatie naar locatie rijden, ondertussen op de achterbank van outfit wisselend. Journalist Kevin doet verslag van bruiloften en komt Jane tegen. Ze intrigeert hem en hij gaat op onderzoek uit om te achterhalen waarom het bezoeken van bruiloften haar zo bevalt. De hele situatie wordt nog wat gecompliceerder als Janes zus Tess opduikt: jonger, sprankelend en in één klap smoorverliefd op baas George. Verlegen Jane durft er niets van te zeggen en slikt al haar commentaar in, maar die bom zal toch ooit moeten barsten..

Killers

De perfecte vrouw Jen (Katherine Heigl) ontmoet haar ideale man Spencer (Ashton Kutcher) als op vakantie in Nice (Frankrijk) met haar ouders. Spencer is huurmoordenaar van beroep en hoewel hij zijn baan opgeeft als hij met Jen trouwt, wordt hij jaren later nog steeds achtervolgd door zijn verleden…

About Time

De jonge advocaat Tim Lake (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams) besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen. Hij ontdekt al gauw dat dit gave niet alleen voordelen, maar ook nadelen heeft. Geen standaard romantische komedie, maar een romcom met een leuke twist.

Something Borrowed

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én… Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?

500 Days of Summer

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep terwijl hij opgeleid is voor architect. Op zijn werk ontmoet hij Summer, een bijzonder meisje waar hij op slag verliefd op wordt. Hij is erg aangeslagen wanneer hij aan de kant wordt gezet door haar. We krijgen stukken te zien uit de vijfhonderd dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan. 500 Days of Summer is een hele bijzondere film, echt een aanrader.

13 Going on 30

Wanneer Jenna (Jennifer Garner) haar dertiende verjaardag viert, droomt ze van populair zijn en een afspraakje met de leukste jongen van school. Omdat ze niet langer tevreden is met alleen haar beste vriend en buurjongen Matt (Mark Ruffalo), nodigt ze haar populaire klasgenoten uit op haar dertiende verjaardag. Helaas wordt haar feestje een ware nachtmerrie en terwijl ze opgesloten zit in haar kast wenst ze dat ze dertig jaar oud is. Als ze wakker wordt, krijgt ze de verrassing van haar leven. Ze is mooi, populair, succesvol en over 5 dagen wordt ze 30. Maar het is niet allemaal geweldig; ze komt er ook achter dat ze helemaal geen contact meer heeft met Matt en hij staat op het punt te gaan trouwen. Een heerlijke film die alweer tien jaar oud is, maar hij blijft leuk!

Crazy, Stupid, Love

Cal Weaver (Steve Carell), een keurig degelijke veertiger, heeft alles – een goede baan, fijn huis, leuke kids en is getrouwd met zijn jeugdliefde. Maar als hij erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn ‘perfecte’ leventje als een kaartenhuis in elkaar.

Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en meet hem een nieuwe kledingstijl aan die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make over kan geven maar je hart niet. Crazy Stupid Love is en heerlijke feel good film en Ryan Gosling speelt erin. Yum!

Water for Elephants

Water For Elephants vertelt het verhaal van een verboden liefde tussen de jonge Jacob (Robert Pattinson) en de beeldschone Marlena (Reese Witherspoon). Jacob is een student diergeneeskunde uit een armere buurt, die door toeval terecht komt in de magische wereld van een rondreizend circus. Daar wordt hij verliefd op de grote ster, Marlena. Samen ontdekken ze in moeilijke tijden de schoonheid van het leven en komen ze nog dichter tot elkaar door de liefde en toewijding voor een speciale olifant. Water for Elephants is een mooie film met prachtige beelden in de jaren ’20 sferen.

Clueless

Clueless stond al tijden op mijn ‘movies to watch’ lijstje. Het scheen een meidenfilm te zijn die je gezien móét hebben. Nu ik heb hem gezien kan ik dat volledig beamen. Dit is de voorloper van Mean Girls, echt geweldig! De film gaat over Cher. Cher heeft het allemaal: ze is het populairste meisje van school, heeft een rijke vader en haalt ook nog eens goede cijfers. Als er een nieuw meisje op school komt (Tai, gespeeld door Brittany Murphy), besluit Cher haar te helpen. Alles dreigt uit de hand te lopen als Tai populairder wordt dan Cher… En dan is er ook nog haar stiefbroer Josh. Een heerlijke film voor een ongegeneerd avondje meidenfilms kijken.

Life As We Know It

Cateringmanager Holly Berenson (Katherine Heigl) en sportverslaggever Eric Messer (Josh Duhamel) hebben weinig gemeen, behalve de minachting voor elkaar en de liefde voor hun peetdochter, Sophie. Wanneer Holly en Eric plotseling de rol van Sophies ouders op zich moeten nemen, worden ze gedwongen nader tot elkaar te komen om voor haar te zorgen. Dit was echt een hele leuke film! Ik vind Katherine Heigl sowieso altijd erg leuk. Aanrader!

The Proposal

Deze film heb ik ook al een aantal keer gezien, maar hij blijft leuk. De invloedrijke redactrice Margaret (Sandra Bullock) dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en knappe assistent Andrew (Ryan Reynolds) om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Deze film is ZO leuk! Vooral het stukje ‘To the windows, to the walls’. De mensen die de film hebben gezien, weten waar ik het over heb, haha.

The Other Woman

Carly (Cameron Diaz) komt erachter dat haar nieuwe vriendje Mark (Nikolaj Coster-Waldau) haar bedriegt als ze bij toeval zijn vrouw Kate (Leslie Mann) ontmoet. Kate is ontroostbaar en Carly ontfermt zich over haar. Hun bijzondere band wordt nog sterker wanneer ze ontdekken dat Mark nog een andere vrouw heeft: Amber (Kate Upton). Op wraak belust smeden de drie vrouwen een uitzinnig plan om Mark terug te pakken.

Het verhaal is niet ingewikkeld, maar de vage praktijken die Mark uitvoert wel. Aan het eind zou het duidelijk moeten worden, maar het wordt er erg snel doorheen gejast. Niet dat het heel veel uitmaakt voor de film, want die is gewoon vermakelijk om naar te kijken. Er komen een hoop grappige scènes voorbij waar je je lach waarschijnlijk niet kunt inhouden. Actrice Leslie Mann, die Kate speelt in de film, wordt steeds grappiger. Waar ze in het begin soms tenenkrommend is en grappig probeert te zijn, moest ik echt om haar lachen. Zeker een aanrader om te kijken met je vriendinnen!

Like Crazy

Like Crazy gaat over de Britse Anna (Felicity Jones) die in Los Angeles gaat studeren. Ze valt als een blok voor één van haar klasgenoten, Jacob Helm (Anton Yelchin). Het duo slaat al snel aan het daten en zien we ontwikkeling in hun relatie. De twee zijn dolverliefd op elkaar, maar op een gegeven moment moet Anna terug naar Engeland. Ze blijft echter langer op haar studentenvisum in Amerika en daardoor mag ze later Amerika niet meer in. Ze proberen telefonisch contact te houden, maar dat schiet er steeds maar bij in.

Ik heb echt genoten van deze film. Like Crazy is geen standaard liefdes verhaal. De film bevat mooie, creatieve beelden prachtige standpunten van de camera. Love it. Een relatie op afstand is moeilijk, zo blijkt maar weer. Een echte aanrader wat mij betreft!

Lees ook: deze 9 classy meidenfilms op Netflix zijn een aanrader tijdens een filmavond.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *