Films

Leuke meidenfilms #4

Schermafbeelding 2014-06-14 om 14.07.04

Het is alweer tijd voor deel 4 van ‘Leuke meidenfilms’. Ik ben dol op films kijken en zeker als het meidenfilms zijn. Dat is gewoon een momentje van ontspanning. Vandaag zet ik weer een aantal leuke films op een rijtje die perfect geschikt zijn voor een ladies night op de bank met veel M&M’s en thee.

Clueless

Clueless stond al tijden op mijn ‘movies to watch’ lijstje. Het scheen een meidenfilm te zijn die je gezien móét hebben. Nu ik heb hem gezien kan ik dat volledig beamen. Dit is de voorloper van Mean Girls, echt geweldig! De film gaat over Cher. Cher heeft het allemaal: ze is het populairste meisje van school, heeft een rijke vader en haalt ook nog eens goede cijfers. Als er een nieuw meisje op school komt (Tai, gespeeld door Brittany Murphy), besluit Cher haar te helpen. Alles dreigt uit de hand te lopen als Tai populairder wordt dan Cher… En dan is er ook nog haar stiefbroer Josh. Een heerlijke film voor een ongegeneerd avondje meidenfilms kijken.

Life As We Know It

Cateringmanager Holly Berenson (Katherine Heigl) en sportverslaggever Eric Messer (Josh Duhamel) hebben weinig gemeen, behalve de minachting voor elkaar en de liefde voor hun peetdochter, Sophie. Wanneer Holly en Eric plotseling de rol van Sophies ouders op zich moeten nemen, worden ze gedwongen nader tot elkaar te komen om voor haar te zorgen. Dit was echt een hele leuke film! Ik vind Katherine Heigl sowieso altijd erg leuk. Aanrader!

The Proposal

Deze film heb ik ook al een aantal keer gezien, maar hij blijft leuk. De invloedrijke redactrice Margaret (Sandra Bullock) dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en knappe assistent Andrew (Ryan Reynolds) om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Deze film is ZO leuk! Vooral het stukje ‘To the windows, to the walls’. De mensen die de film hebben gezien, weten waar ik het over heb, haha.

The Other Woman

Carly (Cameron Diaz) komt erachter dat haar nieuwe vriendje Mark (Nikolaj Coster-Waldau) haar bedriegt als ze bij toeval zijn vrouw Kate (Leslie Mann) ontmoet. Kate is ontroostbaar en Carly ontfermt zich over haar. Hun bijzondere band wordt nog sterker wanneer ze ontdekken dat Mark nog een andere vrouw heeft: Amber (Kate Upton). Op wraak belust smeden de drie vrouwen een uitzinnig plan om Mark terug te pakken.

Het verhaal is niet ingewikkeld, maar de vage praktijken die Mark uitvoert wel. Aan het eind zou het duidelijk moeten worden, maar het wordt er erg snel doorheen gejast. Niet dat het heel veel uitmaakt voor de film, want die is gewoon vermakelijk om naar te kijken. Er komen een hoop grappige scènes voorbij waar je je lach waarschijnlijk niet kunt inhouden. Actrice Leslie Mann, die Kate speelt in de film, wordt steeds grappiger. Waar ze in het begin soms tenenkrommend is en grappig probeert te zijn, moest ik echt om haar lachen. Zeker een aanrader om te kijken met je vriendinnen!

Like Crazy

Like Crazy gaat over de Britse Anna (Felicity Jones) die in Los Angeles gaat studeren. Ze valt als een blok voor één van haar klasgenoten, Jacob Helm (Anton Yelchin). Het duo slaat al snel aan het daten en zien we ontwikkeling in hun relatie. De twee zijn dolverliefd op elkaar, maar op een gegeven moment moet Anna terug naar Engeland. Ze blijft echter langer op haar studentenvisum in Amerika en daardoor mag ze later Amerika niet meer in. Ze proberen telefonisch contact te houden, maar dat schiet er steeds maar bij in.

Ik heb echt genoten van deze film. Like Crazy is geen standaard liefdes verhaal. De film bevat mooie, creatieve beelden prachtige standpunten van de camera. Love it. Een relatie op afstand is moeilijk, zo blijkt maar weer. Een echte aanrader wat mij betreft!

Op zoek naar meer leuke films voor een filmavondje met je vriendinnen? Klik hier voor deel 1, 2 en 3 van leuke meidenfilms

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Zwartraafje juni 18, 2014 at 14:51

    Toch eentje die ik nog niet ken. Die laatste film moet ik dus misschien toch maar eens opzoeken.

  • Leave a Reply