Films

Leuke meidenfilms

Schermafbeelding 2014-02-01 om 15.44.32

Dit jaar doe ik weer mee aan de Movie Challenge. Mijn doel voor dit jaar is om 125 films te kijken. Een van mijn favoriete filmgenres is de romantische komedie. Ik kijk ook thrillers en actiefilms, maar romantische meidenfilms blijven gewoon heerlijk om naar te kijken. Je hoeft niet na te denken. Gewoon kijken onder het genot van cola en popcorn. Vandaag zet ik weer eens een aantal leuke meidenfilms op een rijtje voor jullie.

About Time

De jonge advocaat Tim Lake (Domhnall Gleeson) krijgt van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat de mannen in zijn familie over een zeer bijzondere gave beschikken. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams) besluit hij om deze gave te gebruiken om haar voor zich te winnen. Hij ontdekt al gauw dat dit gave niet alleen voordelen, maar ook nadelen heeft. Geen standaard romantische komedie, maar een romcom met een leuke twist.

Something Borrowed

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én… Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?

500 Days of Summer

Tom ontwerpt wenskaarten voor zijn beroep terwijl hij opgeleid is voor architect. Op zijn werk ontmoet hij Summer, een bijzonder meisje waar hij op slag verliefd op wordt. Hij is erg aangeslagen wanneer hij aan de kant wordt gezet door haar. We krijgen stukken te zien uit de vijfhonderd dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan. 500 Days of Summer is een hele bijzondere film, echt een aanrader.

13 Going on 30

Wanneer Jenna (Jennifer Garner) haar dertiende verjaardag viert, droomt ze van populair zijn en een afspraakje met de leukste jongen van school. Omdat ze niet langer tevreden is met alleen haar beste vriend en buurjongen Matt (Mark Ruffalo), nodigt ze haar populaire klasgenoten uit op haar dertiende verjaardag. Helaas wordt haar feestje een ware nachtmerrie en terwijl ze opgesloten zit in haar kast wenst ze dat ze dertig jaar oud is. Als ze wakker wordt, krijgt ze de verrassing van haar leven. Ze is mooi, populair, succesvol en over 5 dagen wordt ze 30. Maar het is niet allemaal geweldig; ze komt er ook achter dat ze helemaal geen contact meer heeft met Matt en hij staat op het punt te gaan trouwen. Een heerlijke film die alweer tien jaar oud is, maar hij blijft leuk!

Crazy, Stupid, Love

Cal Weaver (Steve Carell), een keurig degelijke veertiger, heeft alles – een goede baan, fijn huis, leuke kids en is getrouwd met zijn jeugdliefde. Maar als hij erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn ‘perfecte’ leventje als een kaartenhuis in elkaar.

Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en meet hem een nieuwe kledingstijl aan die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make over kan geven maar je hart niet. Crazy Stupid Love is en heerlijke feel good film en Ryan Gosling speelt erin. Yum!

Water for Elephants

Water For Elephants vertelt het verhaal van een verboden liefde tussen de jonge Jacob (Robert Pattinson) en de beeldschone Marlena (Reese Witherspoon). Jacob is een student diergeneeskunde uit een armere buurt, die door toeval terecht komt in de magische wereld van een rondreizend circus. Daar wordt hij verliefd op de grote ster, Marlena. Samen ontdekken ze in moeilijke tijden de schoonheid van het leven en komen ze nog dichter tot elkaar door de liefde en toewijding voor een speciale olifant. Water for Elephants is een mooie film met prachtige beelden in de jaren ’20 sferen.

Heb jij deze films al gezien? 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Sanne februari 10, 2014 at 08:52

  500 days of summer is de geweldigste meidenfilm die er bestaat. Something Borrowed vond ik ook erg leuk en About Time wil ik nog graag zien:)

 • Reply Henderica februari 10, 2014 at 09:04

  Leuk lijstje 🙂 Heb zelf 500 Days of Summer en Crazy, Stupid, Love (heeel erg grappig) al gezien. Beide zeker de moeite waard…en ook films die leuk genoeg zijn om na een tijdje weer eens te kijken. Ben nu ook erg benieuwd naar About Time en Water for Elephants.

 • Reply Mel@thedailyprophecy februari 10, 2014 at 15:11

  500 days of summer is mooi. Crazy, stupid, love is één van mijn favoriete films 😀 Ik hou van de humor en de cast is geweldig. About time is op mijn kijklijstje en ik heb Something borrowed er net op gezet.

 • Reply Miranda februari 10, 2014 at 18:11

  Hele leuke films! Beautiful Creatures is ook een hele leuke film om te kijken. Veel plezier met alle films =)

 • Reply Marjolein februari 11, 2014 at 10:19

  Ik heb alleen 500 days of summer en about time niet gezien. En ik kan zeggen dat deze films echt genieten zijn. Crazy, stupid, love heb ik met de hele familie in de bios gezien en is echt een grappige film.

 • Reply Anne Solveig februari 11, 2014 at 16:57

  About Time is zooo leuk!

 • Reply Lisanne februari 17, 2014 at 22:13

  Something borrowed is erg leuk! De rest heb ik niet gezien

 • Leave a Reply