Films

Leuke films die Yara onlangs heeft gezien

films-yara

Mijn Pathé kaart is een van mijn favoriete aankopen ever! Het is zo makkelijk om even naar de bioscoop te gaan, je hoeft geeneens rekening te houden of je een film echt leuk zal vinden want: je betaalt er toch niet extra voor. Afgelopen tijd heb ik echt onwijs veel leuke films gezien die ik graag met je deel.

Bridget Jones’s Baby

En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden.
Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…

We hebben echt ontzettend lang moeten wachten op de nieuwe Bridget Jones film, maar toen hij er was, hebben we dan ook echt enorm kunnen genieten. Ik vond het een hilarische film en ik kan niet wachten tot er nog een film komt. Mocht je benieuwd zijn: ik heb een recensie geschreven over de film, die vind je hier.

Cijfer: 7/10

Suicide Squad

Een groep bijzondere en extreme criminelen voert klusjes uit voor de overheid in ruil voor hun vrijheid. Beter bekend als de Task Force X gaan ze hun missies te lijf.
Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan.
U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.

Dat ik gek ben op superheldenfilms, is voor de vaste bezoekers van Adorable Books vast geen verrassing meer. Ik ben er echt dol op! Marvelfilms, DC-films, geweldig vind ik ze. Suicide Squad is een soort superheldenfilm, alleen dan met de bad guys. Ik vond het een hilarische film en ook de hoeveelheid actie is prima. De recensie van de film lees je hier.

Cijfer: 7/10

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

De geliefde grootvader van Jake verdwijnt plotseling van de aardbodem maar laat aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt.
Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven én hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is, dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

Dit jaar heb ik Ransom Riggs mogen interviewen en sprak ik met hem over de verfilming van het boek De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Je kunt vast wel begrijpen dat ik niet kon wachten om de film te zien, zeker niet toen ik er achter kwam dat Tim Burton de regisseur was. Ik kan je beloven dat het echt een super toffe film is, met een grote hoeveelheid special effects en ook een goed einde. Zeker een must-see. De recensie van de film kun je hier lezen.

Cijfer: 8,5/10

The Girl On the Train

In The Girl On The Train, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, zien we de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt).
Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell. Dit krijgt snel een keerzijde, Rachel ontdekt iets gruwelijks en de nachtmerrie waar ze in verzeilt raakt blijkt de waarheid, Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op onderzoek uit…

Wederom een verfilming van een boek, en dit keer het debuut van Paula Hawkins. Hoe tof is het dat je debuut meteen wordt verfilmd? Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n thriller-liefhebber, ik lees ze nooit en kijk ze zelden. Voor deze film maakte ik graag een uitzondering, zeker omdat de trailer er enorm goed uit zag. De film heeft me ontzettend verrast en het zorgde er voor dat ik vaker thrillers wil kijken. Het einde vond ik ook echt weerzinwekkend. Als je op zoek bent naar een ontzettend spannende film, dan moet je deze film kijken. Je kunt de recensie van de film hier lezen.

Cijfer: 8,5/10

The Magnificent Seven

Het stadje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door meedogenloze industrieel Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). De wanhopige inwoners huren outlaws, bounty hunters, gokkers en huurlingen in, zeven strijdlustige mannen om hen te beschermen: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) en Red Harvest (Martin Sensmeier).
Deze magnificent seven bereiden zich voor op de gewelddadige confrontatie waarbij er meer dan alleen maar geld op het spel staat.

Op een zaterdag besloot ik om de film The Magnificent Seven te kijken. Nu ben ik niet zo’n liefhebber van dit soort films, maar deze film heeft me enorm vermaakt. Ontzettend veel humor en daarnaast heel veel actie. De diversiteit van de personages vond ik ook zo goed, ze spelen perfect op elkaar in. Een vermakelijke film!

Cijfer: 6,5/10

Wat was de leukste film die jij onlangs hebt gezien?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.