boeken sinterklaas kerst
Boeken

Leuke boeken voor Sinterklaas en kerst

Ben je op zoek naar leuke boeken voor Sinterklaas of kerst? Met een boek zit je altijd goed. Maar welk boek geef je nu tijdens de feestdagen? Wij maken een lijstje met de leuke boeken om cadeau te doen voor Sinterklaas of kerst.

Boeken voor Sinterklaas en kerst 2021

Middernachtbibliotheek – Matt Haig

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen? Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Dit is een van de beste boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen!

Lees hier de recensie

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’, vertaald door Arthur Japin, is een prachtig verhaal van Charlie Mackesy over vriendschap, liefde en jezelf zijn. ‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een prachtig boek om cadeau te krijgen.

De liefdesbrief – Lucinda Riley

In De liefdesbrief krijgt de jonge journaliste Joanna de opdracht verslag te doen van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Na de begrafenis ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden – een geheim dat de acteur zeventig jaar lang verborgen heeft gehouden. Het ideale boek om te geven tijdens de feestdagen!

Een langzaam smeulend vuur – Paula Hawkins

De nieuwe thriller van de wereldwijde bestsellerauteur Paula Hawkins, die internationaal doorbrak met Het meisje in de trein. Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Een top boek om aan iemand te geven die van thrillers houdt.

Insta Travel – Kim van Weering

Ben je op zoek naar heel veel inspiratie voor Europese bestemmingen? Dan zit je met het boek Insta Travel wel goed. Kim van Weering zette 75 buitengewone bestemmingen in Europa op een rijtje. Als je alleen de afbeeldingen ziet, word je al jaloers en wil je je koffer pakken om op reis te gaan. Insta Travel staat prachtig als koffietafelboek en is een geweldig leuk cadeau om te geven én te krijgen. Leuk om te geven aan iemand die van reizen houdt!

Lees hier de recensie

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Een boek dat je aan het denken zet. Leuk om cadeau te geven!

Boeken om cadeau te geven

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Heamin Sunim

Rust vinden in een drukke wereld. De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Echt een boek voor iedereen dus, echt heel leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Simpel – Yottam Ottolenghi

Op zoek naar een cadeau voor een kookliefhebber? Het kookboek Simpel van Ottolenghi mag niet ontbreken in een boekenkast van een kookfanaat! Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. Dit boek heeft zoveel lekkere recepten!

De zevende zus – Lucinda Riley

De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. Zoek je naar een cadeau voor iemand die de Zeven Zussen-serie aan het lezen is? Vraag welk deel hij of zij nog mist!

Lees hier de recensie

Bekijk hier nog meer boeken om cadeau te geven tijdens de feestdagen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *