Boeken

Leuke boeken om mee te nemen op vakantie

In de zomer lees je waarschijnlijk veel meer dan normaal. Nu heb je de tijd ervoor, want je hoeft even helemaal niks. Niet naar school, niet naar je werk, gewoon even relaxen en doen waar je zelf zin in hebt! Ik heb een aantal leuke boeken op een rijtje gezet die ideaal zijn om in de vakantie te lezen!

Verslingerd – Lisette Jonkman
Heb je zin om te lachen en te genieten van de heerlijke schrijfstijl van Lisette Jonkman? Dan is Verslingerd een absolute aanrader. Het boek heb je in no-time uit en ik kan je verzekeren: je gaat van de karakters in het boek houden. Net zoals ik van Lisette hou met haar geweldige en hilarische schrijfstijl.

Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucys relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr
Als je wat meer zoekt dan een luchtige chicklit, is Als je het licht niet kunt zien misschien wel wat voor jou. Dit is zo’n boek dat je niet met een ander boek kunt vergelijken. En dat is niet gek ook; Anthony Doerr schreef tien jaar lang aan deze roman.

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

Gone Girl – Gillian Flynn
Wil jij nog graag een spannend boek lezen? Dan raad ik Gone Girl absoluut aan! Lees en huiver en geniet van het verbluffende plot.

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist wordt. De politie verdenkt hem en Amy’s vrienden onthullen dat ze bang voor hem was en dingen voor hem verzweeg. Nick zweert dat dit niet waar is, maar onder druk van de politie en de media ontstaan er langzaam maar zeker haarscheurtjes in het door Nick geschetste beeld van zijn perfecte huwelijk. Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag roepen vragen op. Heeft Nick zijn vrouw vermoord?

21 zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel
Ben jij niet zo van de lange verhalen? Dan is dit boek van Chantal van Gastel misschien wel wat voor jou. 21 Zomers en andere verhalen is perfect geschikt om te lezen op het strand onder een parasolletje. Ik krijg er echte Summer vibes van!

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele, zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel.
In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het beu om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
In het straatje van Gone Girl past ook Het meisje in de trein. Dit boek zul je in een dag uitlezen, want hij is ontzettend spannend!

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Ik wist het – Chantal van Gastel
Ik kan geen genoeg krijgen van de lekkere schrijfstijl van Van Gastel. Het einde was niet zoals ik het had verwacht, maar dat maakt het misschien ook wel weer leuk. Dit is een heerlijk boek om te lezen deze zomer, een absolute aanrader!

Puur op intuïtie zegt Mia Robbins haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze verwachtte. Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze – letterlijk – altijd gedroomd heeft. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens in gezogen van iedereen om haar heen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die veelzeggend De Haai genoemd wordt. Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? 

Welke boeken neem jij mee op vakantie deze zomer? 

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *