Leuke boeken als je wil starten met lezen
Boeken

Leuke boeken als je wil starten met lezen

Ben je van plan om te starten met lezen maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel helpen we je op weg en zetten we zes artikelen op een rij die ideaal zijn! Als je wil beginnen met lezen wil je natuurlijk een goed boek lezen die je niet kunt neerleggen. Deze boeken kun je gegarandeerd niet neerleggen.

Laatste update: februari 2024

Boeken als je wil starten met lezen

In totaal hebben we zes boeken voor je verzameld die het lezen helemaal waard zijn. We hebben vooral gekozen voor feelgoodboeken: boeken die lekker vlot lezen en een fijn plot hebben. Ook zit er een hele spannende thriller tussen, een boek die je niet kunt neerleggen.

1. It ends with us, geschreven door Colleen Hoover

Colleen Hoover is een hele fijne auteur die veel boeken heeft geschreven. Eigenlijk zijn alle boeken van Colleen Hoover perfect als je wil starten met lezen, maar wij hebben specifiek gekozen voor het boek It ends with us. Waarom? Het boek wordt heel positief beoordeeld op onder andere Goodreads én is een echte pageturner.

It ends with usWaar gaat dit boek over? Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het erop aan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

2. De kleine bakkerij aan het strand, geschreven door Jenny Colgan

Feelgood ten top op een geweldige locatie: De kleine bakkerij aan het strand is een hele toegankelijke serie die het lezen waard is. Fijne personages, een vlotte schrijfstijl én alles voelt heel schattig en cute. Een echte aanrader, als je het ons vraagt.

De kleine bakkerij aan het strandWaar gaat dit boek over? In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

3. Nu we hier toch zijn, geschreven door Chantal van Gastel

Chantal van Gastel is een Nederlandse auteur die heerlijke feelgoodboeken schrijft. Als je haar boeken leest, weet je zeker dat je een goed boek te pakken hebt. Fijn en luchtig geschreven met natuurlijk een vleugje romantiek. Genieten geblazen!

Nu we hier toch zijnWaar gaat dit boek over? Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van hr. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten.

Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die haar doorziet.

Tot ze op een maandagochtend Lynx ontmoet. Hij weet vanaf de steiger waarop hij staat te schilderen steeds haar aandacht te trekken en zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

4. Een weeffout in onze sterren, geschreven door John Green

Het is een wat ouder boek, maar zeker een aanrader om te lezen: Een weeffout in onze sterren. Het verhaal is ontzettend emotioneel, heeft hele fijne personages en kun je onmogelijk neerleggen. Echt een geweldig boek om op te pakken.

Een weeffout in onze sterrenWaar gaat dit boek over? Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

5. The Flat Share, geschreven door Beth O’Leary

Zin in een fijne feelgood maar dan met iets meer diepgang? Dan zit je helemaal goed met The Flat Share. Dit boek is ook verfilmd als serie. Het is een meeslepend verhaal, het is grappig en doordat je wisselt tussen de personages leest het erg vlot. Niet neer te leggen!

The Flat ShareWaar gaat dit boek over? Tiffy is onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat. De oplossing: ze delen Leons flat. (Of eigenlijk – Leons bed.) Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hun prima. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt…?

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

6. Box, geschreven door Camilla Lackberg

Waar gaat dit boek over? Het is wellicht een wat dikker boek dan de andere boeken maar hij mag toch niet ontbreken. De boeken van Camilla Lackberg zijn perfect als je op zoek bent naar spannende boeken. Box is onderdeel van een serie en je kunt het boek niet loslaten.

De Oostenrijkse verleidingWanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

7. Iene Miene Mutte, geschreven door M.J. Arlidge

De boeken van M.J. Arlidge zijn razendpopulair en niet zomaar: de boeken zijn ongelofelijk spannend en zitten goed in elkaar. Als je eenmaal begint aan de Helen Grace serie kun je niet stoppen met lezen. Goed nieuws: de serie is erg uitgebreid dus je kunt nog wel even doorlezen.

Iene Miene MutteHet meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Tips als je wil starten met lezen

Wanneer je wil starten met lezen dan kan het soms nogal overweldigend zijn. Boeken zijn vaak erg dik en om een heel boek uit te lezen moet je goed de tijd nemen! We hebben enkele tips voor je op een rij gezet:

  1. Wees niet te streng voor jezelf. Houd je leesdoel dus realistisch en kies ervoor om een X aantal pagina’s per dag te lezen.
  2. Lukt het lezen niet? Stop dan (even)! Als je niet door een boek heen komt dan kan het demotiverend voelen. Stoppen is dan even de beste optie.
  3. Zoek een boek uit dat goed beoordeeld wordt, bijvoorbeeld op Goodreads. Scoort een boek hoger dan 4 sterren? Dan kun je vaak stellen dat het een goed boek is!

Vond je dit een leuk artikel? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *