Overig

Lelijke covers #7

In mijn boekbloggercarrière ben ik al veel boekcovers tegengekomen. De een wat mooier dan de ander. En soms zitten daar ook lelijke covers tussen. Covers die er bijna tot leiden dat je het boek niet wil lezen. Vandaag laat ik drie covers zien die naar mijn mening beter een restyling kunnen krijgen!

De school voor magisch begaafden las ik een hele tijd geleden (lees: toen Adorable Books nets bestond!). Naast dat ik meer had verwacht van het verhaal, vind ik de cover ook een beetje tegenvallen. Hij doet heel ouderwets aan en het ziet er allemaal erg nep uit. En die ogen op de achtergrond zijn gewoon een beetje creapy toch? En daarnaast draagt het personage op de cover echt hele lelijke schoenen (sorry).

Undercover hebben wij nog niet zo heel lang geleden gerecenseerd. Ik vind de cover van dit boek heel vaag en nietszeggend. Eerst dacht ik gewoon dat er een hartje op de voorkant stond, maar nu ik beter kijk zie ik pas (wat het denk ik) hoort te zijn. Het is namelijk een herfstblad in een plas water, of niet? Conclusie: wat staat er in godsnaam op deze cover? Ik vind het gewoon niet mooi vormgegeven. Jammer!

Onsterfelijke liefde van Cate Tiernan wil ik al heel lang lezen, maar dat komt niet door de cover. Ik vind deze cover ook echt niet mooi. Waarom is het zo roze? En hoe houdt het model haar handen precies? Het ziet er heel krom en onhandig uit. Of is het een hand van iemand anders? Daarnaast kijkt ze een beetje boos. Heeft dat met het boek te maken? Dat kan ik niet oordelen, maar ik vind het gewoon niet zo’n succes.

Wat vind jij van bovenstaande covers?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.