Overig

Lelijke covers #7

In mijn boekbloggercarrière ben ik al veel boekcovers tegengekomen. De een wat mooier dan de ander. En soms zitten daar ook lelijke covers tussen. Covers die er bijna tot leiden dat je het boek niet wil lezen. Vandaag laat ik drie covers zien die naar mijn mening beter een restyling kunnen krijgen!

De school voor magisch begaafden las ik een hele tijd geleden (lees: toen Adorable Books nets bestond!). Naast dat ik meer had verwacht van het verhaal, vind ik de cover ook een beetje tegenvallen. Hij doet heel ouderwets aan en het ziet er allemaal erg nep uit. En die ogen op de achtergrond zijn gewoon een beetje creapy toch? En daarnaast draagt het personage op de cover echt hele lelijke schoenen (sorry).

Undercover hebben wij nog niet zo heel lang geleden gerecenseerd. Ik vind de cover van dit boek heel vaag en nietszeggend. Eerst dacht ik gewoon dat er een hartje op de voorkant stond, maar nu ik beter kijk zie ik pas (wat het denk ik) hoort te zijn. Het is namelijk een herfstblad in een plas water, of niet? Conclusie: wat staat er in godsnaam op deze cover? Ik vind het gewoon niet mooi vormgegeven. Jammer!

Onsterfelijke liefde van Cate Tiernan wil ik al heel lang lezen, maar dat komt niet door de cover. Ik vind deze cover ook echt niet mooi. Waarom is het zo roze? En hoe houdt het model haar handen precies? Het ziet er heel krom en onhandig uit. Of is het een hand van iemand anders? Daarnaast kijkt ze een beetje boos. Heeft dat met het boek te maken? Dat kan ik niet oordelen, maar ik vind het gewoon niet zo’n succes.

Wat vind jij van bovenstaande covers?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Jacoline maart 15, 2015 at 14:38

  Ik ben ook geen fan van deze covers en dat van de handen van het model op Onsterfelijke Liefde zo raar zijn, was me nog nooit opgevallen maar ziet er inderdaad apart uit.

 • Reply Anne maart 15, 2015 at 14:57

  Het zijn inderdaad niet de mooiste covers. En ik denk dat ze haar handsn gekruist heeft;)

 • Reply Wendy Koedoot maart 15, 2015 at 15:10

  ik vind ze juist allemaal wel mooi, vooral de eerste en de derde

 • Reply Kelly maart 15, 2015 at 15:20

  Ik vind ze allemaal even lelijk, bah. Vooral die laatste!

 • Reply Suus maart 15, 2015 at 17:14

  Ik vind de eerste heel kinderlijk. En ja, die schoenen zijn lekijk haha!
  De tweede vind ik heel neutraal, niet echt bijzonder. En wat betreft de laatste, ja die handen zitten erg apart haha. Is ook eigenlijk het enige wat me van dat boek beig houdt qua cover :p

 • Reply beautifulday4makeup maart 15, 2015 at 17:26

  De laatste cover vind ik ook heel lelijk

 • Reply Renée maart 15, 2015 at 20:53

  Oh de eerste en derde zijn inderdaad wel heel lelijk, tweede is niet echt mooi, maar gaat op zich nog vind ik.

 • Reply Vanessa maart 16, 2015 at 12:24

  Allemaal lelijk ja 😀

 • Reply Esther maart 17, 2015 at 09:54

  Ik vind dit ook echt geen mooie covers nee.

 • Reply Ilse april 12, 2015 at 13:37

  Jep, agreed! So. much. agreed. En dan met name die laatste. xD

 • Leave a Reply