Overig

Lelijke covers #6

Als ik kijk naar covers voor deze rubriek let ik er vooral op of ik het boek zou oppakken. Als ik het boek niet zou oppakken kijk ik weer waarom ik hem niet zou oppakken. Als ik eruit ben dat de cover gewoon gek in elkaar zit (of erg lelijk is, maar dat is weer zo direct), komt hij hier in.

de anderen

De anderen is een boek dat ik vrij simpel vind. Eigenlijk veel te simpel. Ik heb het boek gelezen (en vond hem ontzettend leuk), maar als ik deze in de boekenwinkel zag liggen zou ik hem echt niet hebben gekocht. Dat het zo simpel is maakt op zich niet veel uit, maar dat onderin gewoon een zwart blok staat met de titel erin stoort mij enorm. Waaaaarom hebben ze dit gedaan?!
Nee, ik vind hem niet super lelijk maar gewoon veel te simpel. Ze hadden wat mij betreft wel iets meer aan de cover mogen doen.

 

mijn zwarte hart

Ook dit boek heb ik gelezen. Vooral omdat ik van iemand te horen kreeg dat het boek écht spannend was. Voor de cover had ik het niet gedaan. Hoewel Van Goor de tekst op de cover iets aantrekkelijker had gemaakt en ik de titel wel interessant vind, blijft het daar eigenlijk bij. Voor mij komt het waarschijnlijk door de kleuren. Ik houd niet van de kleuren en ik vind de cover ook nietszeggend. Een meisje (het is negen van de tien keer een meisje op een cover) achter een raam met regendruppels? Juist. Oja, en het lettertype vind ik vreselijk. Misschien aantrekkelijk voor de doelgroep, maar voor mij mocht het iets anders zijn. De originele Duitse cover vind ik bijvoorbeeld veel mooier, ook al heeft die hetzelfde soort lettertype.

kijk naar mij

Deze cover klopt voor mij gewoon niet. Fotomodel Charlotte ondergaat na een auto-ongeluk een gezichtsreconstructie die haar ongewild een compleet nieuw uiterlijk geeft. In de New Yorkse modellenwereld is ze niet langer op haar plaats en ze moet een ander doel in haar leven zoeken. Dat zegt de achterflap. Dan ga ik er vanuit dat het meisje gewoon niet meer mooi is. En wat zie je op de cover? Juist, een mooi meisje.
Gewoon.niet.doen.
Verder ja, het is gewoon niet mijn ding, een cover zoals deze.

 

Vind jij deze covers wel mooi?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.