Overig

Lelijke covers #6

Als ik kijk naar covers voor deze rubriek let ik er vooral op of ik het boek zou oppakken. Als ik het boek niet zou oppakken kijk ik weer waarom ik hem niet zou oppakken. Als ik eruit ben dat de cover gewoon gek in elkaar zit (of erg lelijk is, maar dat is weer zo direct), komt hij hier in.

de anderen

De anderen is een boek dat ik vrij simpel vind. Eigenlijk veel te simpel. Ik heb het boek gelezen (en vond hem ontzettend leuk), maar als ik deze in de boekenwinkel zag liggen zou ik hem echt niet hebben gekocht. Dat het zo simpel is maakt op zich niet veel uit, maar dat onderin gewoon een zwart blok staat met de titel erin stoort mij enorm. Waaaaarom hebben ze dit gedaan?!
Nee, ik vind hem niet super lelijk maar gewoon veel te simpel. Ze hadden wat mij betreft wel iets meer aan de cover mogen doen.

 

mijn zwarte hart

Ook dit boek heb ik gelezen. Vooral omdat ik van iemand te horen kreeg dat het boek écht spannend was. Voor de cover had ik het niet gedaan. Hoewel Van Goor de tekst op de cover iets aantrekkelijker had gemaakt en ik de titel wel interessant vind, blijft het daar eigenlijk bij. Voor mij komt het waarschijnlijk door de kleuren. Ik houd niet van de kleuren en ik vind de cover ook nietszeggend. Een meisje (het is negen van de tien keer een meisje op een cover) achter een raam met regendruppels? Juist. Oja, en het lettertype vind ik vreselijk. Misschien aantrekkelijk voor de doelgroep, maar voor mij mocht het iets anders zijn. De originele Duitse cover vind ik bijvoorbeeld veel mooier, ook al heeft die hetzelfde soort lettertype.

kijk naar mij

Deze cover klopt voor mij gewoon niet. Fotomodel Charlotte ondergaat na een auto-ongeluk een gezichtsreconstructie die haar ongewild een compleet nieuw uiterlijk geeft. In de New Yorkse modellenwereld is ze niet langer op haar plaats en ze moet een ander doel in haar leven zoeken. Dat zegt de achterflap. Dan ga ik er vanuit dat het meisje gewoon niet meer mooi is. En wat zie je op de cover? Juist, een mooi meisje.
Gewoon.niet.doen.
Verder ja, het is gewoon niet mijn ding, een cover zoals deze.

 

Vind jij deze covers wel mooi?

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply tamara februari 21, 2015 at 14:01

  Ze zijn echt lelijk haha

 • Reply Judith februari 21, 2015 at 14:28

  Kijk naar mij heb ik in het Engels gelezen. En ja, na de operaties is ze niet lelijk, ze kan nog steeds als model aan de slag. Maar ze ziet er wel anders uit dan daarvoor (en daar gaat het boek ook over: wie ben je eigenlijk?).

  De andere twee vind ik ook niet mooi! Ik had een paar jaar geleden op mijn Engelse blog een Ugly Covers Competition, als je écht lelijke covers wilt zien: https://leeswammes.wordpress.com/tag/ugly-covers-competition 🙂

 • Reply beautifulday4makeup februari 21, 2015 at 14:52

  Vooral de laatste stoort mij. Dat de cover zo ver ligt van de inhoud van het boek. Bleh

 • Reply Jacoline februari 21, 2015 at 15:45

  Ik vind deze covers allemaal ook niet mooi, dus ik kan me vinden in de keuzes 🙂

 • Reply Renée februari 21, 2015 at 16:29

  De eerste twee covers laten me denken aan kinderboeken, maar inderdaad wel erg simpel beide. De laatste stoort mij ook echt enorm, gewoon nee…

 • Reply Esther februari 21, 2015 at 16:51

  De bovenste vind ik nog wel meevallen, maar de andere 2 vind ik wel lelijk ja.

 • Reply Eveline februari 21, 2015 at 19:09

  Ik vind de bovenste ook nog wel meevallen. Het trekt wel meteen mijn aandacht, omdat het zo simpel is. Maar de andere twee vind ik inderdaad ook niet zo mooi.

 • Reply Lisa februari 21, 2015 at 20:00

  De eerste vind ik echt vreselijk! Echt zo’n cover die je binnen vijf minuten in elkaar flanst op Paint. Dat lettertype… Brrrrr. De tweede vind ik eigenlijk wel tof! Niet lelijk in ieder geval. En de laatste trekt mij ook totaal niet.

 • Reply Anne februari 21, 2015 at 21:42

  Dat zie je inderdaad best vaak; dat de inhoud en de cover gewoon niet overeenkomen. Ik las ooit In liefde verbonden (op zich best een goed boek, interessant). In dat boek wordt de hele tijd benadrukt dat haar moeder een hekel heeft aan haar sproeten en dat ze rood/bruin krullend haar heeft en op de voorkant staat een meisje met zwart steil haar en een huid zonder ook maar een vlekje… Beetje jammer;)

 • Reply Annika februari 23, 2015 at 11:42

  Ik zou bovenstaande boeken niet eens oppakken in de winkel, denk ik.

 • Reply Ilse februari 25, 2015 at 12:03

  Agreed! On all of them! De tweede is het ergst. xD

 • Leave a Reply