Lelijke covers #4 - Adorable Books
Algemeen

Lelijke covers #4

Een boek moet je nooit beoordelen op zijn uiterlijk, dat klopt zeker. Maar stiekem doen we dat allemaal wel eens. En soms blijkt dat die ontzettend lelijke cover een geweldig verhaal in zich te hebben. Toch pakken mensen het boek dan minder snel op, zo zonde!
Aan de andere kant, smaken verschillen. Wat ik een lelijke cover vind, kan iemand anders weer prachtig vinden!

 photo voetbalvrouwenlinda_zpse5e1b67c.png

Het eerste wat opvalt aan deze cover is de vrouw die er op staat. Het is een thriller, maar dat kan je eigenlijk alleen zien omdat je het weet, óf de kleine lettertjes op de cover leest. Als je mij alleen de vrouw zou geven en zou vragen voor welk genre dit is, zou ik meteen denken aan een boek like vijftig tinten. Het is een mooie vrouw en eigenlijk kijkt ze ook een beetje zwoel. Daarnaast heeft ze een jurkje aan wat zeker niet alles volledig bedekt, waardoor je het idee krijgt dat het boek “sexy” uitstraalt. Nee deze cover zou mij niet trekken als ik graag een thriller zou willen kopen. De cover geeft voor mijn gevoel een totaal verkeerde indruk dan wat het boek eigenlijk is.

 photo aupair_zpsb887f7f9.png

Het eerste wat ik dacht toen ik deze cover zag: Waarom dat meisje (vrouw..)?!
De illustraties op de cover vind ik zó leuk! Als dit er op stond en dan iets anders op de plek van het meisje, dan zou ik het boek al meteen opgepakt hebben. Maar nu ik de cover op deze manier zie, tsja. Het trekt mij niet meer zo. Het is gewoon een net niet.
Daarbij komt dan ook weer dat ik gewoon geen fan ben van mensen op een cover en al helemaal niet zó duidelijk als dit. Nee, dit is gewoon een échte nee.

 photo stapelgek_zps011bdc52.png

Nou wat zullen we eens bij deze cover doen, zullen ze hebben gedacht. Het ziet er naar uit dat ze de onderwerpen uit het boek hebben opgeschreven, wat plaatjes op google hebben gezocht en die met paint in elkaar geplakt. Tadaaa, daar is de cover!
Het is denk ik wel duidelijk dat ik deze cover echt niks vind. Helemaal afkraken zal ik de cover niet aan doen. Het lettertype van “stapelgek” links bovenin vind ik bijvoorbeeld wel mooi. En aangezien het een tienerboek is, vind ik de kleuren ook wel goed bij elkaar passen. Maar dan de rest en dat is het gewoon allemaal niet. Ik kan niet goed begrijpen waarom ze voor zo’n cover als dit kiezen. Het ziet er gewoon heel erg amateuristisch uit, alsof het even in een uurtje in elkaar is geplakt en opgestuurd. Zonde, zo zonde.

Wat vind jij van deze drie covers?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Ellis oktober 7, 2014 at 11:07

  Hhaha, nee echt mooi zijn ze inderdaad niet.

 • Reply Esther oktober 7, 2014 at 20:36

  Ik herken dit precies. Ik vind deze covers ook echt niet leuk, haha.

 • Reply Edriënne oktober 8, 2014 at 10:32

  Die eerste vind ik nog best mooi, al past ‘t er inderdaad totaal niet bij. Die laatste… nee. Gewoon nee.

 • Reply Vanessa oktober 9, 2014 at 14:51

  3 is idd echt een flop, 1 en 2 kunnen nog wel net door de beugel. (Maar ik zou ze zeker niet kopen of lezen)

 • Reply Madelon oktober 10, 2014 at 16:14

  K vind 1 inderdaad ook echt heel lelijk, maar de andere vind ik nog wel gaan, hihi.

 • Reply Annelies oktober 12, 2014 at 20:04

  Nee ik vind ze ook niet zo mooi.

 • Leave a Reply