Lelijke covers #3 - Adorable Books
Algemeen

Lelijke covers #3

De gedachte “neeeeee, wat hebben ze nu gedaan met de cover?!” komt vast wel eens bij je op. Bij mij ook en daarom besloten we om deze gedachte te delen met jullie. De één vindt een cover prachtig, de ander vindt hem ontzettend lelijk. Het verschil in meningen is wat dat betreft ook maar goed, zo zijn er toch altijd nog mensen die de cover wél mooi vinden. Maar hier zijn de covers die ik (helaas) niet erg mooi vind.

 photo drieisteveel_zps1c32b638.png

Bij deze cover was het eerste wat mij trok het pakje wat ze aanheeft. Het is… apart. Oja en vooral dat het zo open is. Daarnaast heb ik het idee dat de vrouw niet helemaal klopt. Haar nek lijkt te lang, de schouders te breed. En eigenlijk vind ik vrijwel alles aan de cover gewoon niks. De achterkant is wel schattig, je ziet meteen dat je met een chicklit te maken krijgt. Maar de tekening? Leuk idee en normaal gesproken vind ik de tekeningen best oké op de Jill Mansell boeken. Maar deze.. Nee, echt, gewoon niet doen. Het is allemaal veel te veel van het goede.

 photo evermore_zpse80e3e12.png
Hoe bijzonder, mysterieus en mooi ik de eerste versie van dit boek vond… Zo lelijk vind ik deze versie. Wát hebben ze er mee gedaan?! Waarom een nieuwe cover?? Het lettertype vind ik dan weer wel erg mooi en de soort van hanger bovenin ook. Maar dan komen we naar onderen, de persoon. Waarom zij? Nogmaals, de cover hiervoor vond ik zo mooi en nu veranderen ze het hierin. De boeken zijn nu ook goedkoper geworden, moest daarom de cover verandert worden? Ik vind het tien keer niks en zou dit boek ook meteen laten liggen als ik hem zou zien liggen in de boekenwinkel. Zonde, zo zonde.

 photo schaduw_zpsad96c7d2.png
Dit is zo’n cover dat, hoe langer ik er naar kijk, hoe minder mooi ik hem vind worden. Laat ik positief beginnen, het lettertype vind ik werkelijk prachtig. Echt, daar kan ik van genieten! Het zit mooi in elkaar en de kleine vlindertjes erbij passen er goed bij. Dan de rest, ik vind de kleur best mooi van de cover, het geeft het boek een oude uitstraling en geeft je het idee dat je door de tijd zal gaan reizen. De personen vind ik daarentegen weer helemaal niks. Ze leiden af van de rest van de cover en geven de cover een soort goedkope uitstraling. Zonder de personen erop zou ik de cover écht heel mooi hebben gevonden en zeker oppakken bij het zien in een boekenwinkel. Maar nu? Nee, nu zou ik hem laten liggen.

Wat vind jij van deze drie boeken? Ben je het met mij eens, of heb je een hele andere mening?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Emmy augustus 26, 2014 at 08:58

  Bij al die drie boeken zou ik het liefst photoshop openen en ee nieuwe cover ontwerpen.

 • Reply mass augustus 26, 2014 at 09:18

  Die laatste cover vind ik best oké. Als die man dr niet had opgestaan was t mooi geweest

 • Reply Madelon augustus 26, 2014 at 09:46

  Die van Jill Mansell zijn inderdaad niet echt mooi. K heb er zelf ook 2 of 3 daarvan haha. Maar t zijn van die handige pocketboekjes die je gemakkelijk mee naar het zwembad kan nemen xD

 • Reply Anneke augustus 26, 2014 at 09:53

  Ugh, ik vind ze ook alle drie niet mooi!

 • Reply Elisa augustus 26, 2014 at 12:47

  De cover van drie is te veel is echt verscrikkelijk … de andere twee vind ook niet bepaald mooi. Ben blij dat ik de andere cover heb voor mijn boeken van Alyson Noël

 • Reply Ilse augustus 26, 2014 at 15:26

  I totaly agree. =) Al vind ik de tweede nog best oké. Ik denk dat ik die zelfs mooier vind dan de eerste, originele (Nederlandse versie van de) omslagen van de Evermore reeks.

 • Reply Jolien augustus 26, 2014 at 15:50

  Ik ben het echt met je eens, deze 3 covers spreken mij ook helemaal niet aan. Echt jammer want heel veel mensen laten zich bij de aankoop van een boek best wel leiden door de cover.

 • Reply Esther augustus 26, 2014 at 19:43

  Ik vind die 2de, de middelste wel oke. Ook al ken ik het boek niet. Maar de andere 2 covers vind ik ook echt niet mooi.

 • Reply Noelle augustus 29, 2014 at 18:31

  Ze zeggen ‘don’t judge a book by it’s cover’ maar eigenlijk is dat wat ik altijd doe (alleen bij boeken en films dan :P) Een lelijke cover is voor mij echt een afknapper.

 • Reply Janneke augustus 30, 2014 at 12:55

  De engelse covers van Jill Mansell vind ik wel erg mooi 🙂

 • Leave a Reply