Lelijke covers #2 - Adorable Books
Algemeen

Lelijke covers #2

Zo zonde, dat zulke mooie en goede verhalen soms de vreselijkste covers kunnen hebben. Ze zeggen dat je een boek niet mag oordelen op zijn omslag, maar geef toe.. wie doet dat nou niet?
Als je een boek niet kent en het is een vreselijke cover zal je hem veel minder snel oppakken om de achterflap te lezen dan als het boek een prachtige omslag heeft.

 photo gossip_zps139afe51.png

Het is dat ik weet dat dit boek geweldig is, anders had ik hem nooit gelezen. Zelfs op een jonge leeftijd vond ik het boek er al te kinderachtig uitzien. Het leek me meer een boek met plaatjes en misschien iets voor achtjarige. Nog steeds denk ik er zo over. Meteen laat dit boek je zien dat het een boek voor kinderen is (terwijl er genoeg in voor komt dat écht niet bestemd is voor kinderen). Wat ze misschien anders hadden kunnen doen? In ieder geval geen illustratie.. Misschien een persoon, of het juist erg simpel houden. Maar aan de andere kant, op deze manier is de cover wél weer herkenbaar 😉

 photo 1000_zps9136cd9f.png
Het lettertype vind ik erg leuk gedaan, de illustratie vind ik dan weer vreselijk. En dan vooral de sterren op de achtergrond. Het verhaal zelf lijkt mij erg leuk om te lezen, maar de cover heeft het gewoon nét niet. Waarom die sterren, dat is het enige wat er echt door mijn hoofd blijft gaan. De cover zou al tien keer beter zijn als ze de sterren wat subtieler hadden gemaakt, iets kleiner. De rest valt dan wel weer mee, al kan ik me rot ergeren aan het feit dat de gebouwen op de achtergrond scheef zijn en niet recht lopen.
Het is niet zo dat de volledige cover niet mooi is, maar de sterren maken de volledige cover gewoon een stuk mínder mooi. Door die sterren zou ik de cover niet zomaar oppakken. Het lijkt mij nu meer een boek voor elfjarige. En dat soort boeken lees ik dan weer niet zo snel.

 photo maggie_zps9694ec3e.png
Neeeeee, waarom?! Ik vind de covers van Stiefvater altijd zo mooi en deze vind ik vreselijk. Ik heb dit boek niet gelezen maar de achterflap vertelt mij een hoop over muziek. Waarom dan dat vuur en een herfstblaadje? Waarom geen muziek? En waarom zo donker?
Normaal gesproken spreekt een donkere cover mij erg aan, bij deze cover schrikt het mij juist af. Misschien door de duistere cover terwijl de achterflap dit niet is. Ja, het gaat over Halloween (daarom een herfstblaadje?), maar toch… Nee, ik zou dit boek nooit zomaar oppakken. De enige reden voor mij zou dan zijn vanwege Maggie Stiefvater.

Ben jij het met mijn keuzes eens? Of vind je de covers juist wel mooi?

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Jacoline augustus 5, 2014 at 07:23

  Ik heb aan alle drie deze covers niet echt een hekel, hoewel ik wel langzaam aan de Gossip Girl covers ben gaan wennen, eerst vond ik ze volgens mij ook niet leuk 😛

 • Reply Anneke augustus 5, 2014 at 09:36

  Die van Duizend kilometer tussen jou en mij vind ik wel mooi en als je het verhaal leest dan hebben de sterren veel met het boek te maken. 🙂 Die van Gossip Girl is echt ugly!

 • Reply Annabel augustus 5, 2014 at 10:00

  Die van Gossip Girl is inderdaad erg lelijk! Het boek van Maggie Stiefvater is wel heel mooi haha. En het tweede boek heb ik afgelopen week in mijn handen gehad. Ik vind die cover ook niet heel mooi, maar misschien is hij wel passend bij het verhaal.

 • Reply Kelly augustus 5, 2014 at 10:38

  Ik vind die van Gossip Girl echt afschuwelijk, maar de andere twee vind ik juist prachtig!

 • Reply Jantine augustus 5, 2014 at 11:33

  Zeker de laatste vind ik ontzettend mooi, bij de tweede vind ik juist het lettertype iets minder, maar ook die vind ik mooi. Die van Gossip Girl is inderdaad … jammer 😉

 • Reply Ellis augustus 5, 2014 at 11:57

  Schaamteloze bekentenis: mini me kocht gg voor het eerst om de cover. Dat moest wel de girly read zijn waar ik zou van hield.

 • Reply Anne Solveig augustus 5, 2014 at 13:17

  Hahaha, de eerste vind ik echt niet mooooi!

 • Reply Loranne augustus 5, 2014 at 14:14

  Ik vind die covers van Gossip Girl echt *zoekt naar de juiste woorden* weerzinwekkend :’) De rest vind ik best oké eigenlijk.

 • Reply Ilse augustus 5, 2014 at 16:14

  De eerste: Sowieso ja. De tweede: Nee, eigenlijk wel oké? Met de derde ben ik het dan wel weer eens. =P

 • Reply Jenny augustus 5, 2014 at 16:15

  Gossip Girl ben ik met je eens, maar de tweede vind ik juist wel mooi. De derde vind ik ronduit saai

 • Reply Vanessa augustus 5, 2014 at 16:20

  Wow, die van Gossip Girl is wel echt afschuwelijk! De tweede vind ik wel mooi persoonlijk en de derde is zo-zo.

 • Reply Edrienne augustus 5, 2014 at 16:55

  Gossip Girl heeft nu hele mooie covers met foto’s uit de serie erop, maar helaas heb ik vooral veel van de oude omdat ze die in de winkels verkopen. Al moet ik zeggen dat er betere zijn, die eerste is gewoon echt… nee.

 • Reply Iris augustus 5, 2014 at 17:22

  Ik vind ze eerste inderdaad ook best wel lelijk, maar de andere twee vind eigenlijk allebei wel mooi, haha

 • Reply Dina augustus 6, 2014 at 07:31

  Die eerste, dat is echt het toppunt van een lelijke cover. :’)

 • Reply Annelies augustus 7, 2014 at 18:58

  Die van Duizend kilometer tussen jou en mij vind ik juist heel mooi en de sterren hebben echt wel met het verhaal te maken als je het boek leest.

 • Leave a Reply