Algemeen

Lelijke covers #1

Iedereen heeft het altijd maar over mooie covers. Prachtige covers waardoor je hem meteen oppakt en wil lezen. Maar er zijn ook zat covers die ik persoonlijk echt niet mooi vind en waarvan ik denk dat ze er veel meer aandacht aan hadden kunnen besteden. Natuurlijk, soms is het een kwestie van smaak. Daarom ben ik erg benieuwd of jullie het met mij eens zijn…

 photo verwelken_zpscc5b7f9d.png

Volgens mij zijn er een hoop die deze cover wél heel erg mooi vinden. Ik vind hem zelf vreselijk. Overigens heb ik het boek niet gelezen, dus is dit écht mijn eerste kennismaking met het boek. Ik zou hem dan ook zeker laten liggen in de boekenwinkel. Ik vind hem te druk en houd sowieso niet van een persoon zo herkenbaar op de cover. De make-up vind ik niet mooi en het haar vind ik irritant om naar te kijken. (Wat een negativiteit!) Als ik de titel zie van het boek en dan naar de cover kijk zie ik ook geen overeenkomsten. Ik kan niet goed een verband brengen, al helemaal niet met dat vogeltje.
Overigens vind ik de covers van de rest van de delen wél mooi. Ik denk dat dit gewoon een kwestie van smaak is…

 photo verschrikkelijke_zps98418012.png
De titel van het boek heeft schoonheid in de naam staan en dan zie ik dit… Drie vrouwen die met hun rug naar je toegekeerd staan. De onderkant, waar Libba Bray staat, doet mij denken aan een groot hek. Door de achtergrond van de vrouwen krijg ik meteen het idee van een begraafplaats. Het gele bovenin springt er erg lelijk uit en vind ik niet passen bij de rest van de cover. En om het nog erger te maken, is de gele tint gewoon lelijk, had dan een andere tint genomen..
Dit boek heb ik al vaker zien liggen, maar nooit opgepakt. Het trekt mij gewoonweg niet.

 photo alias_zps82c8786a.png
Simpel is vaak erg mooi en rustgevend bij een cover. Deze cover is ook erg rustig, er staat vrij weinig op. Toch vind ik hem niet mooi. vrijwel de hele cover oogt ontzettend goedkoop, alsof het met plaatjes van Google even snel in elkaar is gezet. De boven en onderkant hadden ze beter niet kunnen doen. Het ziet er best schattig uit, maar past totaal niet bij het boek. De illustratie van de twee personen vind ik dan weer wel leuk. Het is subtiel, maar misschien ook weer té simpel. Door de rest van de cover is de illustratie weer niet helemaal op z’n plek. Er klopt gewoon iets niet bij deze cover. Ik denk dat hij gewoon té makkelijk is. Daarnaast vind ik het lettertype van de titel ook niet mooi. Het is zo.. Tsja.
Overigens is het verhaal van dit boek dan weer wél erg leuk. Ik heb genoten van het verhaal en de schrijfstijl van Alana Martin.

Wat vind jij van deze covers?

Previous Post Next Post

12 Comments

 • Reply Leonie juli 24, 2014 at 14:19

  Haha, die laatste vind ik echt verschrikkelijk! Die eerste zou ik juist wel kopen met zo’n cover, dus dat is inderdaad persoonlijke voorkeur (:

 • Reply Lisa juli 24, 2014 at 14:22

  De eerste vind ik wel leuk, haha. Maar ik heb niet echt een probleem met mensen die duidelijk op covers staan, dus dat scheelt! De andere twee vind ik echt afgrijselijk en zou ik nooit lezen :’)

 • Reply Ilse juli 24, 2014 at 14:22

  Haha, mooi dit! Lekker origineel. Ennèh, ik ben het met je eerst over de eerste twee. En weet je? Die laatste doet me denken aan de uitbreidingen van De Sims. Je weet wel, van De Sims “1”.

 • Reply Karlijn juli 24, 2014 at 17:06

  De eerste vind ik erg mooi maar de laatste….de kaft zou me tegenhouden om het boek te gaan lezen.

 • Reply angelaa juli 24, 2014 at 19:47

  De derde is echt een lachertje hahah, zo slecht. De eerste vind ik ook niet mooi, maar duidelijke mensen storen me niet. Mijn favoriete cover (De Kostschool van Anton Beatrice Disclafani) heeft alleen een meisje op de voorkant en ik vind ‘m prachtig!

 • Reply Emmy juli 24, 2014 at 21:14

  Van de derde moet ik een beetje huilen. Over de eerste: als je het boek leest, dan snap je de vogelkooi wel. 😉

  • Reply Danique V. juli 24, 2014 at 21:22

   Geloof ik meteen! Zo zie je wel maar hoe belangrijk een cover is. Ik zou hem daardoor dus laten liggen terwijl hij (blijkbaar) een rol speelt in het verhaal

   • Reply Emmy juli 24, 2014 at 21:23

    Ja, dat zou zonde zijn. Ik vind de cover mwah.. Ken heel wat slechtere (zoals voorbeeld drie.. haha)

 • Reply Elsa juli 24, 2014 at 23:59

  Hey 🙂

  Het eerste boek is van een prachtige trilogie. De covers van alledrie deze boeken vind ik zelf prachtig en ze passen juist erg goed bij het verhaal wat deze serie verteld.

  Wat betreft de andere twee covers ben ik het volledig eens en die vind ik dan ook niet mooi.

  De Chemical Garden trilogie is echt een aanrader om te lezen! Origineel verhaal in een mooie setting die erg tot de verbeelding spreekt.

  Liefs,

  Elsa.

 • Reply Vanessa juli 25, 2014 at 15:17

  De cover van Verwelken is toch prachtig! Er zijn echt veel lelijkere monsters out there. De rest vind ik bwah 🙂

 • Reply Annabel juli 28, 2014 at 10:28

  Een verschrikkelijke schoonheid heeft in de engelse editie ook een veel mooiere cover. Ik vind de covers van je gekozen boeken inderdaad ook niet echt mooi. Leuke rubriek!

 • Reply tamara juli 31, 2014 at 08:47

  ik vind ze ook minder mooi maar dat heb ik met de covers van de boeken van the Vampire Diaries in het nederlands want daar staan Nina Dobrev, Ian Somerhalder en Paul Wesley op. niks mis met hun maar de personages worden in de boeken beschreven en zien er heel anders uit dan in de tvserie. dus dat vind ik dan weer verschikkelijk want zo ziet Elena er niet uit in de boeken. als je de boeken niet met de serie vergelijkt zijn ze best wel leuk.

 • Leave a Reply