Boekrecensies,  Chicklit

Lekker is dat! – Anne West

Lekker is datTitel: Lekker is dat
Auteur: Anne West
Verschenen: april 2015
Pagina’s: 224
Uitgever: Zomer & Keuning

Sofie heeft een stiekeme relatie met Joost. Hij belooft haar keer op keer dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten, maar doet het niet. Dan ontdekt Charlotte zijn affaire. Joost besluit eindelijk te scheiden en vraagt Sofie of ze in de tussentijd even van het toneel wil verdwijnen. Hij weet wel een plek waar ze terechtkan.

Mening over Lekker is dat!

Vol goede moed vertrekt Sofie naar het Drentse dorp waar Joosts vader een verwaarloosde ijssalon heeft. Sofie ziet in de ijssalon de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Er zijn slechts twee obstakels: ten eerste haar totale gebrek aan bedrijfskundig inzicht en ten tweede Charlotte, die ook naar Drenthe komt om wraak te nemen op Sofie.

Eerder las ik al Blijf af! van Anne West. Ik was niet helemaal ondersteboven van deze chicklit, dus ik was erg benieuwd of ik dit boek wel leuker zou vinden. Net als in Blijf af! vertrekt de hoofdpersoon van een bruisende stad naar het platteland. In Blijf af! ging Julia van Amsterdam naar Texel en in dit boek vertrekt Sofie van Den Haag naar een boerendorp in Drenthe. Sofie verblijft in de oude ijssalon van de vader van Joost. Charlotte komt haar achterna, wat ik eerlijk gezegd nogal vergezocht en erg toevallig vind, maar dat terzijde. Sofie komt terecht in een soort Boer zoekt vrouw. Iedereen in het dorp kent elkaar en wil elkaar helpen. Dat is ze niet gewend.

Lekker is dat! leest fijn weg’

West heeft een leuke setting uitgekozen voor haar boek: een boerendorp waar een ijssalon opgeknapt moet worden. Er wordt niet zoveel aandacht besteed aan de ijssalon, wat ik eigenlijk heel jammer vind! Het einde van het verhaal laat wel mogelijkheden open voor een vervolg, dus ik zou dan wel willen lezen als de salon echt draait en dat soort dingen. Verder mis ik ook nog wat humor en gevatte uitspraken. Het boek las ik in een paar uurtjes tijd uit; de schrijfstijl van West leest lekker weg. Toch is dit geen chicklit van de bovenste plank, net als Blijf af! Zonde, want er zit wel echt potentie in dit verhaal.

Meer recensies lezen van de boeken van Anne West? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *