Leger van Schaduw en Storm
Adorable Bookclub,  Young adult

Leger van schaduw en storm – S. Christina

Laura, van de Adorable Bookclub, las het tweede deel in de Lara Polaris-serie: Leger van schaduw en storm. Benieuwd of deel twee net zo goed is als deel één? Lees dan snel verder.

Waar gaat Leger van schaduw en storm (Lara Polaris #2) over?

Terwijl in Solvenia een gruwelijke oorlog woedt, vluchten Lara en haar vrienden naar Meerland voor een nazomer vol zon, vrijheid en de Magische Spelen. Hier zou Lara zich wel thuis kunnen voelen – maar ondertussen lijdt haar eigen land onder de terreur van de president.
Dan ontmoet ze Karissa, die Lara ziet als de leider van de revolutie. Volgens haar zal zij de opstand gaan leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar is Lara daar wel klaar voor?

Sinds de aanslag die Lara en haar vrienden hebben gepleegd op het Maleficentrum zijn ze op de vlucht. Lara is alleen ergens anders dan haar vrienden en weet niet zeker of ze hen en haar familie ooit nog terug gaat zien. Maar dan komt Alex haar halen en vlucht de groep naar Meerland, waar ze veiliger over straat kunnen. In Meerland kunnen heksen ook meer zichzelf zijn en laten zien, het leven waar Lara van heeft gedroomd. Totdat ze op de Magische Spelen Karissa tegen komt, die haar gelijk herkent. Karissa verwacht dat Lara de leider is van de dochters van Kalyna en de president van Slovenia, meneer Walgraaf, van zijn troon af stoot.

Lara begint met trainen, zodat haar krachten sterker worden en ze de krachten beter kan beheersen. Haar vrienden beginnen steeds meer te twijfelen aan de motieven van Karissa en de andere dochters van Kalyna. Samen gaan ze terug naar Slovenia, waar ze verzamelen in de grot van Kalyna. Hier maken ze ondertussen een plan om Walgraaf van zijn troon te stoten en de heksen hun vrijheid terug te geven. Walgraaf heeft in de tijd dat Lara weg was al de jacht op de heksen geopend en met zijn heksenjagers al een hoop heksen opgesloten. Hij wil hiermee experimenteren zodat hij alle heksen kan uitschakelen en het land vrij kan maken van magie. Wanneer Lara ontdekt dat haar familie ook is opgepakt en Walgraaf een van de heksenkringen heeft aangevallen, beseft ze dat ze actie moet ondernemen. Daarnaast doet ze een enorme ontdekking, die haar aan het twijfelen maakt over de intenties Karissa en de dochters van Kalyna.

‘De auteur pakt het verhaal naadloos op en daardoor is Leger van schaduw en storm meteen vanaf het begin spannend’

Christina schrijft voornamelijk vanuit het oogpunt van Lara. Dit maakt dat je meteen met de hoofdpersoon meeleeft en in het verhaal zit. Daarbij pakt Christina naadloos het verhaal op en is dit vervolg meteen vanaf het begin spannend. Het is handig als je nog weet waar het eerste deel is geëindigd. Het einde is een enorme plottwist en ik ben nu al erg nieuwsgierig naar een eventueel vervolg! Daarnaast heeft het boek een prachtige kaft die erg mooi aansluit bij deel een.

Pluspunten:
+ Sterk begin van het verhaal, aansluitend op het eerste deel
+ Duidelijk verhaallijn
+ Veel spannende momenten

Minpunten:
– Jammer dat het boek zo snel uit is!

Bestel hier het boek via Bol.com.

leger van schaduw en storm

Titel: Leger van schaduw en storm (Lara Polaris #2)
Auteur: S. Christina
Verschenen: oktober 2021
Pagina’s: 224
Uitgever: Rebel Books
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *