Lijstjes

Leesvoornemens van Danique E. voor 2016

book-690584_1280
We zitten alweer bijna twee weken in het nieuwe jaar, maar toch leek het mij leuk om mijn leesvoornemens van 2016 met jullie te delen. Afgelopen jaar had ik een heel druk jaar (vooral omdat ik mijn studie aan het afronden was), waardoor lezen er nog weleens bij inschoot. Ik behaalde mijn reading challenge van 2015 dan ook niet. Daarom heb ik dit jaar wat leesvoornemens voor mezelf opgesteld, zodat ik (hopelijk) meer kan lezen!

1. Net als vorig jaar, staat ook dit jaar mijn reading challenge op 30 boeken. Ik weet het, het klinkt niet zoveel voor een echte boekenliefhebber, maar het is wel een reële challenge voor mezelf. Ik leid een vrij druk leven, al zeg ik het zelf, waardoor het af en toe nog moeilijk is om een rustig momentje te vinden om lekker te gaan zitten met een boek. Daarom stel ik de challenge in op 30 boeken!

2. Ik wil vaker gaan lezen in plaats van een serie of film te kijken. Heel vaak kijk ik ’s avonds tv, waarna ik meteen naar bed ga om te slapen. Ik ben dan vaak zo moe dat lezen niet meer lukt, omdat ik in slaap val (zo frustrerend!). Ik neem mezelf voor om eerder naar bed te gaan en nog een uurtje te gaan lezen in plaats van een serie te kijken.

3. Niet zoveel boeken door elkaar lezen. Af en toe komt het nog weleens voor dat ik meerdere boeken tegelijkertijd lees. Bloggers herkennen dit misschien wel: zodra er een nieuw, super gaaf boek binnenkomt, wil je er eigenlijk het liefst meteen in beginnen. Toch heb ik het idee dat als ik meerdere boeken tegelijkertijd lees, ik trager lees. Eerst een boek uitlezen dus!

4. Wanneer ik in een leesdip terechtkom, moet ik voortaan het boek opzij leggen. Oké, dit klinkt misschien tegenstrijdig met het vorige puntje, maar het is wel een belangrijke. Het komt nog weleens voor dat ik in een leesdip terechtkom, waardoor ik gewoon een paar dagen of zelfs weken helemaal niet meer lees. Vaak is dat als een boek heel traag op gang komt of het onderwerp mij niet genoeg interesseert. Ik ben zo iemand die altijd alle boeken wil uitlezen waaraan ze begint, dus dan is het nog moeilijk om een boek opzij te leggen. Toch denk ik dat dit beter is als ik in een leesdip terechtkom.

5. Series aflezen. Ik ben zo iemand die vaak het eerste deel van een serie leest, dan ook vaak het boek leuk vindt, maar op de een of andere manier dan weer aan een nieuwe serie begint. Het duurt dan lang voordat ik eindelijk het tweede deel opraap en dat is raar, omdat ik het verhaal dan wel vaak goed vind. Dus neem ik mezelf voor om meer series af te lezen!

Wat zijn jouw leesvoornemens voor 2016?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Fleurine januari 12, 2016 at 08:00

  Ik ben het zeker eens met meer boeken lezen inplaats van tv kijken! Die probeer ik nu ook te doen alleen al mijn series zijn nu weer begonnen 🙁

 • Reply Justine januari 12, 2016 at 08:32

  Ik vind nummer twee een goede voornemen! Ik herken mezelf een beetje in nummer vijf, ik begin aan een het eerste deel van de serie maar het duurt lang tegen wanneer ik start aan deel twee. Dus mijn voornemen is om verder te doen met een serie in plaats van eerst een ander boek te nemen.

 • Reply F. van Rhijn januari 12, 2016 at 09:56

  Ik ben een fan van de boeken van Elizabeth Wein. Twee zijn er vertaald in het Nederlands.

 • Reply Ayla januari 12, 2016 at 11:04

  Ik lees eigenlijk weinig series, dus dat wil ik meer gaan doen nu! 🙂

 • Reply Esther januari 12, 2016 at 13:40

  Ik herken er heel veel. Ik wil ook series gaan uitlezen. Ik heb van veel series vaak alleen maar het eerste deel. Ik wil deze series dit jaar gaan uitlezen en zorgen dat ik alle delen van die serie in mijn kast heb, totdat ik aan een nieuwe serie begin.

  Ook ik wil een boek opzij leggen als ik in een leesdip terecht komt. Het komt eenmaal wel eens voor dat een boek niets voor jou is, geeft niets. Gewoon opzij leggen. Misschien kan je het een volgend jaar nog een keer proberen.

  En ik wil geen boeken meer kopen omdat ik er zoveel positieve reacties heb gehoord, ik wil alleen een boek kopen als ik hem daadwerkelijk ook echt zelf alleen wil lezen. 🙂 (ik koop vaak boeken omdat die goed staan aangeschreven, maar het is nu wel vaak voorgekomen dat ik dat boek eigenlijk helemaal niet interessant vind. Zonde!)

  xx

 • Reply Jolien januari 12, 2016 at 19:04

  Leuke leesvoornemens!

 • Reply Gerrianne januari 13, 2016 at 20:04

  Dat zijn mooie voornemens, succes! Ik heb zelf ook leesdoelen opgesteld voor 2016: 52 boeken lezen, iedere maand een dik boek òf een klassieker lezen en mezelf minder druk opleggen om te lezen zodat het leuk blijft 🙂

 • Leave a Reply