Boekrecensies,  Young adult

Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2) – Kelly Oram

Ongeveer een jaar geleden las ik het boek Cinder & Ella van Kelly Oram. Ik was direct enthousiast over deze moderne hervertelling van Assepoester. Vorige maand verscheen deel 2: Lang en gelukkig? Benieuwd wat ik van dit deel vond? Lees dan snel verder!

Waar gaat Lang en gelukkig? over?

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

Ella en Cinder (Brian) kunnen eindelijk samen zijn! Ze weten van elkaar wie ze zijn, zijn stapelgek op elkaar en Ella is gewend aan het idee dat Brian een wereldberoemde acteur is. Maar dan komt de grootste uitdaging: wennen aan het leven met een bekende acteur. En daarbij staat ze constant in de belangstelling. Brian is gek op Ella en doet er alles aan om haar gelukkig te maken. Het liefst wil hij 24/7 bij haar zijn en zijn leven met haar delen. Maar is Ella daar wel klaar voor? En wilt ze wel een leven in de spotlights, zeker wanneer blijkt dat dat niet altijd gemakkelijk is.

‘Wat fijn om weer even in de wereld van Cinder & Ella te stappen. Een luchtig verhaal over liefde en de weg naar volwassenheid’

Lang en gelukkig? gaat verder waar het vorige boek eindigde. Brian en Ella zijn samen en Ella probeert zich aan te passen aan Brians levensstijl. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Wanneer haar familie er ook bij betrokken raakt, zorgt dat voor een flinke ruzie met haar vader. Ella besluit om haar spullen te pakken en bij Brian te gaan wonen, maar daardoor komen er wel wat onzekerheden naar boven.

Ik merkte dat ik het tweede deel van Cinder & Ella wat minder vlot vond dan het eerste deel. Het is zeker een fijn, luchtig boek voor tussendoor maar voor mijn gevoel was dit verhaal een beetje traag. Het ging vooral over Ella die haar onzekerheden onder ogen moest komen en hier en daar vond ik het een tikkeltje té dramatisch. Daardoor ging ik me soms een beetje ergeren tijdens het lezen aan bepaalde zaken. Het boek gaat echt over Ella’s tocht naar volwassenheid. Ze moet nog steeds leren omgaan met de littekens die ze heeft overgehouden na het ongeluk en ook al laat Brian enorm blijken dat hij haar ziet zitten, is ze hier enorm zeker over. Dat vond ik af en toe te lang doorgaan en dat is de reden dat ik dit boek iets minder sterk vond dan het eerste. Desondanks heb ik nog steeds genoten van het verhaal en het wereldje van Cinder & Ella. Een leuk vervolg op het eerste deel, dus als je die hebt gelezen kun je deze niet overslaan.
cinder & ella 2

Titel: Lang en gelukkig? (Cinder & Ella #2)
Auteur: Kelly Oram
Verschenen: juli 2021
Pagina’s: 416
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *