Boekrecensies,  Young adult

Dit laaiende vuur – Estelle Laure

ditlaaiendevuur
Eerlijk is eerlijk: toen ik de cover van Dit laaiende vuur zag, wist ik dat ik hem wilde lezen. En dan had ik de achterflap nog niet eens gelezen… Benieuwd wat ik van Dit laaiende vuur van Estelle Laure vond? Lees dan verder!

In de perfecte filmversie van mijn leven is dit het moment waarop hij me vastpakt, naar zich toe draait en kust. Maar hij heeft een vriendin. Iemand van wie hij houdt. Iemand anders dan ik.

Als haar moeder verdwijnt staat de 17-jarige Lucille er plotseling alleen voor. Ze moet voor haar kleine zusje zorgen, een
bijbaan nemen om de rekeningen te kunnen betalen, huiswerk doen en het huishouden… Op het moment dat alles om haar heen uit elkaar valt, wordt Lucille hartstochtelijk verliefd. En dan uitgerekend op degene op wie ze niet verliefd mág worden.

Wanneer de moeder van Lucille verdwijnt, moet ze opeens alles zelf doen. Haar vader is al eerder weggegaan, wat betekent dat ze er alleen voor staat en voor haar jongere zusje moet zorgen. Het laatste wat Lucille wil, is dat anderen erachter komen hoe haar huidige situatie is. Ze doet er alles aan om voor iedereen de schijn op te houden, zodat ze samen met haar zusje Wrenn in het huis kan blijven wonen. Alleen haar beste vriendin Eden weet de werkelijke situatie. Wanneer het geld dreigt op te raken en de rekeningen niet meer betaald kunnen worden, neemt Lucille een baantje bij een restaurant als serveerster. Overdag gaat ze naar school en ’s avonds werkt ze zich helemaal rot, terwijl Eden op haar zusje past. Maar dan lijkt alles in elkaar te storten en staat Lucille er écht alleen voor met haar zusje. Wanneer ze ook nog eens verliefd wordt op een persoon, waar ze helemaal niet verliefd op kan worden, worden de zaken helemaal ingewikkeld. Zal haar moeder op een dag toch terugkomen?

Dit laaiende vuur is een boek waar je heel snel doorheen racet. Zoals je kan zien is het al niet zo’n dik boekje (228 blz) en de korte hoofdstukken en het grote lettertype zorgen ervoor dat je met gemak het boek in een aantal uur doorleest. Maar dat komt ook door de prettige schrijfstijl van Estelle Laure. Ik vond Dit laaiende vuur een heel fijn boek om even snel te lezen. Ik stoorde me af en toe wel een beetje aan Lucille, maar meer doordat ze zich op een gegeven moment tegen iedereen lijkt te keren. Ze is natuurlijk super sterk omdat ze naast haar school, kei hard werkt zodat ze alles kan blijven betalen voor haar en haar zusje. In het dunne boek dat het is, gebeurt er eigenlijk heel veel, waardoor het boek prettig leest. Je vraagt jezelf af waar de moeder van Lucille is en of ze terug zou komen en je komt erachter wat er precies met haar vader is gebeurd. Ik vond het wel een beetje voorspelbaar op wie ze verliefd werd en de situatie die het met zich meebracht, maar het was niet vervelend om erover te lezen. Het past wel in het verhaal. Tegen het eind van het boek gebeurt er nog iets dramatisch, wat weer een hoop ellende met zich meesleept. Het einde van het boek was enorm open en brengt een heleboel vragen met zich mee. Toen ik de laatste bladzijde had gelezen dacht ik ook: dit is niet af, je kunt hier toch niet stoppen? Al met al vond ik Dit laaiende vuur een leuke young adult om te lezen en het is daarnaast ook een pareltje in mijn boekenkast qua cover. Zeker ook aan te raden voor de wat jongere lezers!

Dit laaiende vuurTitel: Dit laaiende vuur
Auteur: Estelle Laure
Verschenen: augustus 2016
Pagina’s: 228
Uitgever: Querido
Originele titel: This Raging Light

bol-button

Rating: 3,7/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *