Boekrecensies, Young adult

Kwelling (Fallen #2) – Lauren Kate

KwellingTitel: Kwelling
Auteur: Lauren Kate
Verschenen: maart 2011
Pagina’s: 301
Uitgever: Van Goor
Originele titel: Torment

Hel op aarde. Zo voelt het voor Luce om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?

Het spannende gevolg op het boek ‘Fallen’. Luce en Daniël zijn eindelijk samen. Maar al snel worden ze weer gescheiden van elkaar. Luce is in gevaar en vertrekt daarom naar de Kustschool, waar ze weer helemaal overnieuw moet beginnen. Iedereen kent haar, maar zij kent niemand. Luce snapt er niets van waarom ze op deze school moet zitten en snapt al helemaal niets van Daniël. Hij doet zo geheimzinnig en wil maar niet loslaten waarom Luce en hij niet samen mogen zijn. Op de Kustschool leert Luce Shelby en Miles kennen. Vanaf dat moment proberen ze er met z’n drieën achter te komen wat er allemaal in het verleden is gebeurd. Luce komt steeds meer te weten over haar vorige levens, en er zijn verschillende momenten waarbij de drie in gevaar komen. Dan heb je ook nog de gevaarlijke ‘Verschoppelingen’, die uit zijn op Luce. Zijn zij hetgeen waarvoor ze beschermd moet worden? En waarom werken Daniël en zijn vijand Cam opeens samen? De gemoederen lopen weer hoog op in dit boek. Kunnen Daniël en Luce nu eindelijk samen zijn?

‘Ik kan niet wachten om na Kwelling het vervolg te lezen!’

Ik vond Kwelling een spannend boek. Ik moet toegeven dat ik deel 1 uit deze serie leuker vond. Af en toe verloor ik mijn interesse een beetje in dit boek en vond sommige hoofdstukken een beetje langdradig. Maar toch wil ik weten hoe dit boek afloopt, dus uiteindelijk weet het boek wel mijn aandacht te trekken. Ik vind dit ook zeker weer een aanrader en ik kan niet wachten tot ik de volgende delen lees. Je moet alleen even in het boek komen, waarna het een stuk leuker wordt!

Rating: 3,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Marilyn december 26, 2012 at 09:04

  Ik heb de eerste 4 al gelezen (fallen, kwelling, fallen in love en passie).
  De eerste 2 vond ik wel goed. In fallen in love kom je wat meer te weten over de levens van de andere engelen wat wel leuk was. Passie vond ik minder heb mij er echt doorgeworsteld die was voor mij te langdradig.

 • Reply Silke december 26, 2012 at 09:09

  Ik vond zelf Passie het beste boek van de reeks.
  Rapture het laatste boek vond ik een grote teleurstelling.

 • Reply Lieke december 26, 2012 at 17:18

  Ik had precies hetzelfde, ik verloor ook zo af en toe mijn intresse. Deel 1 vond ik dan ook een stuk beter!

 • Reply Daniëlle december 27, 2012 at 10:51

  Ik vond dit deel het leukst van alle 4 de boeken eigenlijk haha!

 • Reply Joanydvv december 27, 2012 at 12:47

  Ik heb dit boek nog op de plank staan om gelezen te worden. Maar op de een of andere manier wordt ik steeds afgeleid door andere boeken.

 • Reply Ann-Sofie maart 5, 2013 at 20:14

  Deel 1 vond ik nog wel mooi, en ik was nieuwsgierig naar het volgende boek. Het volgende boek (kwelling dus) viel mee, maar ik vond het wel veel minder goed dan het eerste. Passie vond ik echt verschrikkelijk saai en onlogisch, dus ik ben gestopt daar. Het boeide me ook helemaal niet meer.

 • Reply Boekrecensie: Fallen (Fallen #1), geschreven door Lauren Kate november 6, 2018 at 19:24

  […] een happy end. Een mysterieus verhaal met een staartje. Want het verhaal gaat verder in deel 2 Kwelling. Het boek is deels voorspelbaar, en toch blijft het spannend tot de laatste bladzijde. Ik ben erg […]

 • Leave a Reply