De kroon
Boekrecensies,  Young adult

De kroon – Kiera Cass

Onlangs is De kroon verschenen, het laatste deel uit De selectie serie! Ik ben een groot fan van de serie en kon dan ook niet wachten  tot het boek was verschenen. Het omslag zag er veelbelovend uit, en ook het boek dat hieraan vooraf ging was erg leuk. Ik geef je vandaag mijn mening over De kroon. Lees je mee?

Waar gaat De kroon over?

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.
Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

De kroon is hét langverwachte einde van De selectie serie. De boekenreeks zou oorspronkelijk een trilogie zijn, maar werd uiteindelijk een serie met maarliefst vijf boeken. Als je – net als ik – zo’n liefhebber bent van deze serie dan is dat zeker geen straf.

In deel 4 leer je de dochter van America en Maxon kennen: Eadlyn. Deel 4 en deel 5 zijn gewijd aan haar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in deel 4 Eadlyn aardig verwaand vond overkomen. Niet mijn type mens en daardoor had ik ook aardig wat ergernissen tijdens het lezen. Aan het einde van boek vier ben ik toch langzaam maar zeker van Eadlyn gaan houden. Ze heeft wel goede kanten, alleen duurde het even voordat ik dat zag. Daarbij komt ook nog eens dat het einde echt enorm spannend was!

De kroon begint vrijwel direct waar je bent gestopt met De prinses. De selectie is nog steeds in volle glorie bezig en Eadlyn moet een keuze maken wie haar partner zal worden. Het leuke hieraan is dat je merkt dat de selectie van haar ouders – Maxon en America – toch heel anders is verlopen dan bij haar. Je kunt het vrijwel niet met elkaar vergelijken.

In De kroon ben ik echt van Eadlyn gaan houden. Ik ben haar steeds leuker gaan vinden en haar steeds meer gaan waarderen. Het verhaal zat goed in elkaar en was ook makkelijk om doorheen te komen, heerlijk zulke boeken! Heel spannend vond ik het echter niet. Deel 1, 2 en 3 vond ik echt fantastisch en De prinses en De kroon vind ik toch wat uitgemolken. Desondanks vind ik het wel twee boeken die je moet hebben gelezen als je de eerste drie boeken ook hebt gelezen, want je verslaving wordt goed gevoed.

Meer recensies lezen van de boeken van Kiera Cass? Klik dan hier.

De kroonTitel: De kroon
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: mei 2016
Pagina’s: 240
Uitgever: Van Goor
Originele titel: The Crown

bol-button

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.