De kracht van de Onyx
Boekrecensies,  Young adult

De kracht van de Onyx (Firelight #3) – Sophie Jordan

Het lijkt wel of ik de laatste tijd allemaal weer series oppak, waarvan ik de eerste delen al een tijd terug heb gelezen. Zo ook bij Firelight. Boek 1 en 2 heb ik al heel lang uit, maar aan boek 3 kwam ik maar niet toe. Tot afgelopen vakantie, want nu las ik ook De kracht van de Onyx uit!

“Ik ben doodsbang. Nu zouden die klapdeuren moeten openzwaaien, waarna Will, Cassian en Tamra naar binnen komen stormen. Ze zouden me bevrijden van de leren riemen die me hier vasthouden. Will zou zijn armen om me heen slaan en zijn lippen op de mijne drukken.
Dat zou moeten gebeuren. Zo had ik het bedacht.
Maar het gebeurt niet.”

Miram is gevangen genomen door de Enkro’s en Jacinda, Tamra, Will én Cassian verzinnen een absurd plan om haar te redden: Jacinda zal zich ook laten opsluiten. Na 24 uur zullen hun vrienden beide meisjes komen redden zodat ze voorgoed terug kunnen keren naar de kolonie, maar het loopt anders dan gepland. Er dreigt gevaar uit onverwachte hoek en de veilige afloop lijkt steeds verder weg…

Nu Miran is gevangen, willen Jacinda, Tamra, Will en haar eigen broer Cassian maar één ding: haar zo snel mogelijk bevrijden. Ze verzinnen een plan, waarbij ze Jacinda laten opsluiten door de Enkro’s. Maar daarvoor moet ze wel 24 uur als gevangene leven en wat als het niet lukt om bevrijd te worden, zoals ze volgens plan hadden afgesproken? In de ‘gevangenis’ leert Jacinda steeds meer over de Enkro’s en hun kwade bedoelingen. Ze wil niets liever dan hier zo snel mogelijk wegkomen. Wanneer dat moment is aangebroken, blijkt er toch van alles mis te kunnen gaan…

De kracht van de Onyx is een mooi einde van de trilogie’

Eerlijk is eerlijk. Toen ik aan dit boek begon moest ik flink inkomen. Niet gek natuurlijk, het is alweer een tijd geleden dat ik de voorgaande delen las. Ik moest dus even voor mezelf nagaan wie wie ook alweer was en wat er allemaal is gebeurd. Gelukkig krijg je dit in het begin van het boek ook mee. Je weet wat Jacinda van plan is en waarom ze het gaat doen, aangezien dit ook lichtelijk wordt uitgelegd. Ik vond deel 3 een ontzettend spannend boek in deze serie. Er gebeurde constant onvoorspelbare dingen, waardoor het verhaal mij zeer geboeid hield. Daarnaast vind ik het altijd leuk om over wezens zoals draken te lezen. Het enige wat mij af en toe stoorde was Jacinda. Ja echt. Maar dat kwam doordat ze met zoveel gevoelens voor twee verschillende personen moet kampen. Af en toe dacht ik, zucht, maak gewoon een keuze en leg je erbij neer. Gelukkig deed ze dat ook, wat het voor mij niet heel storend maakte. Een aantal punten in het verhaal voelde ik me zeker verrast door de wending van het verhaal, en ook het eind had ik niet verwacht. Al met al denk ik dat De kracht van de Onyx een mooi einde is aan deze trilogie. Het is prima zo, mooi geëindigd en precies genoeg!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Jordan? Klik dan hier.

Firelight 3Titel: De kracht van de Onyx (Firelight #3)
Auteur: Sophie Jordan
Verschenen: 20 mei 2013
Pagina’s: 256
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Hidden

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *