Korte e-books om te lezen
Boeken

Korte e-books om te lezen

Ben je op zoek naar dunne e-books om te lezen? In dit artikel inspireren we je met een aantal leuke e-books die het lezen helemaal waard zijn. We hebben vooral e-books van Nederlandse auteurs op een rij gezet!

Laatste update: januari 2024

Korte e-books om te lezen

Wat is een kort e-book? Een dun e-book heeft maximaal 150 pagina’s. En zelfs dan is het veel! Veel e-books hebben maximaal 100 pagina’s. Dat betekent dus dat je er zo doorheen bent.

Er zijn super veel e-books verschenen die korter zijn dan papieren boeken. Deze boeken zijn vaak enkel als e-book beschikbaar – of als luisterboek. Er zijn een aantal uitgeverijen die vooral (korte) e-books maken. Denk bijvoorbeeld aan de Kobo Originals of de boeken van Loft Books. Wij hebben een aantal dunne e-books op een rij gezet. Als het boek ook als luisterboek beschikbaar is staat dit onder het boek.

1. Met een korreltje zand, geschreven door Daniëlle van Helden: 72 pagina’s

Genieten geblazen met dit boek: Met een korreltje zand van Daniëlle van Helden heb je in een mum van tijd uit.

Met een korreltje zandJasmijn is de perfecte gastvrouw in de B&B. Maar wie zorgt er eigenlijk voor haar? Met een korreltje zand is de nieuwe feelgood van Danielle van Helden. Voor de lezers van Jill Mansell. Een B&B in de duinen runnen, hoe moeilijk kan dat zijn? De drieëntwintigjarige Jasmijn wil best haar moeders B&B tijdelijk draaiende houden, en de zorg voor haar verstandelijk beperkte tweelingbroer op zich nemen. Maar dan wordt onverwachts de B&B last minute volgeboekt en moet ze voor twaalf gasten zorgen. Ineens is Jasmijn ontbijtchef, schoonmaakster, gastvrouw, mantelzorger én animatieteam. In haar eentje. Wanneer ’s avonds laat een veel te aantrekkelijke gast binnenkomt, kan ze dat er echt niet bij hebben. Want verliefd worden, daar doet ze niet meer aan. Of moet ze dat voornemen met een korreltje zand nemen?

Ook verschenen als luisterboek

Klik hier om Met een korreltje zand te bestellen bij Bol.com.

2. Cupid-o-scoop (serie), geschreven door Vanessa Gerrits: rond de 100 pagina’s

De Cupid-o-scoop-serie van Vanessa Gerrits is een heerlijke achtdelige serie. Ieder boek bestaat uit zo’n 100 pagina’s en je hebt de serie in een mum van tijd uit!

Cupid-o-scoopIn Ramkoers naar romantiek, het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits, test horoscoopschrijfster Samantha een nieuwe datingapp. Ramkoers naar romantiek is het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits. Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende vrouwentijdschrift Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Nu schrijft ze al een poos de horoscoop, maar daar raakt ze langzamerhand op uitgekeken. Wanneer ze de hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, biedt die haar een mooie kans. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates. Om haar carrière een boost te geven stemt ze in. Al blijft ze sceptisch over horoscopen; ze mag ze dan wel schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze door middel van een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Klik hier om het eerste deel van de Cupid-o-scoop serie te bestellen.

Ook verschenen als luisterboek 

3. Cleo Huizinga, privédetective (serie), geschreven door Marijke Vos: rond de 100 pagina’s per boek

Marijke Vos is wat mij betreft een van de fijnste feelgoodauteurs van Nederlandse bodem! Met de Cleo Huizinga-serie heb je zes heerlijke boeken tot je beschikking die je niet kunt neerleggen.

Cleo HuizingaCleo Huizinga is dolblij met haar nieuwe baan als assistent van privédetective Sandra Keizer. Zonder enige opleiding maar vol goede moed stort ze zich op alle zaken die Sandra haar toeschuift. Als er een belangrijke zakenman ontvoerd wordt, besluit Cleo zelf naar hem op zoek te gaan en daarmee ontketent ze een onverwachte wending in de zaak.

Cleo’s eerste zaak is de ontvoerde schoothond van de gevallen BN’er Chelsea Valentino. Cleo verdenkt persoonlijk assistente Lora die een hekel heeft aan haar bazin en ze gaat undercover om de ex van Chelsea in het oog te houden. Dat terwijl de tijd door blijft tikken en het beestje nog steeds nergens te bekennen is.

Klik hier om het eerste deel van de Cleo Huizinga, privédetective, serie te bestellen.

4. Volg me maar, geschreven door Lisanne Stam: 114 pagina’s

De Aura-serie van Lisanne Stam bestaat uit drie delen en is heerlijk om tussendoor te lezen.

Volg me maar‘Volg me maar’ van Lisanne Stam is het eerste deel van de Aura-serie, een grappige feelgoodserie over influencer Aura. Aura had nooit kunnen bedenken dat een dare en wat theezakjes haar leven zo zouden kunnen veranderen. Ze groeit uit tot influencer met een eigen kledinglijn, fans, paparazzi… en een stalker. ‘Volg me maar’ is het eerste deel van de humorische feelgoodserie Aura van Lisanne Stam. Eerder verscheen van haar ook ‘De kerstbachelorette’. Lees ook in de Aura-serie: ‘Volgzaam’ en ‘Opgevolgd’.

Klik hier om Volg me maar te bestellen bij Bol.com.

5. Onverbeterlijk, geschreven door Lisette Jonkman: 137 pagina’s

Met Lisette Jonkman weet je in ieder geval dat je alleen maar kunt lachen. Haar boeken zijn namelijk hilarisch! Dit is een kort verhaal van Lisette Jonkman: Onverbeterlijk.

OnverbeterlijkOnverbeterlijk is een heerlijk feelgoodverhaal van Lisette Jonkman, bekend van de Verkikkerd- en Onbreekbaar-serie. De laatste plek waar journaliste Bente in quarantaine wil zitten, is op de boerderij van de onverbeterlijk onbeleefde schrijver die ze net heeft geïnterviewd. Als Bente na het verschrikkelijke gesprek weer op het station staat, klaar om naar huis te gaan, belt haar moeder met het nieuws dat haar vader corona heeft en Bente beter niet thuis kan komen. ‘Blijf maar waar je bent,’ zegt haar moeder… Blijven waar ze is? Op het platteland, in the middle of nowhere, bij die afschuwelijke vent? Zo afschuwelijk vond ze hem er overigens niet uitzien toen hij zijn voordeur opendeed, maar zijn stugge houding heeft ervoor gezorgd dat ze binnen een paar uur een enorme hekel aan hem kreeg. Het wordt dus geen enkel probleem om die verplichte anderhalve meter afstand te houden… Toch?

Klik hier om Onverbeterlijk te bestellen bij Bol.com.

Ook verschenen als luisterboek 

6. Het Magnoliahof (serie), geschreven door Susan Muskee: rond de 150 pagina’s per boek

Heb je zin in een fijne feelgoodserie over verschillende personages? Dan is Het Magnoliahof van Susan Muskee heel fijn om te lezen. De serie bestaat uit vier boeken en in ieder boek staat een ander personage centraal die op Het Magnoliahof woont en werkt.

Het Magnolia HofDe feelgoodroman Donna is het eerste deel in de serie Het Magnoliahof van Susan Muskee. Ondernemer Donna is niet blij met de komst van een tattooshop tegenover haar tearoom. De sprankelende feelgoodserie Het Magnoliahof van Susan Muskee draait om vier ondernemers met een zaak aan een pittoresk plein. In dit eerste deel, Donna, maken we kennis met theeleut Donna. Al jaren is zij eigenaresse van een tearoom aan het gezellige Magnoliahof, die samen met de winkels van haar buren het rustpunt van de stad is. Donna weet alles van iedereen en is er altijd als de kippen bij als het om de laatste roddels gaat. De uitdrukking ‘spill the tea’ is haar op het lijf geschreven. Wanneer er aan de overkant een tattooshop komt, ziet Donna haar rustige oord in rook opgaan. Een tattooshop, aan háár plein? Dat past gewoon niet, zo simpel is het. Of heeft Donna’s afkeer een andere reden? Eén ding is zeker: die tattooshop moet weg. En als de perfecte oplossing zich aandient, zegt Donna daar geen nee tegen.…

Klik hier om het eerste deel van de Het Magnolia Hof serie te bestellen.

Ook verschenen als luisterboek 

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht zijn deze artikelen ook wat voor jou!

Vond je dit een handig artikel? Sla hem dan vooral op in je Pinterest.👇

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *