Kookboeken

Kookboek | Lekker & Simpel – 1 x kopen 5 x koken

Benieuwd naar het nieuwste kookboek van Lekker & Simpel – 1 x kopen 5 x koken? Je leest hier wat ik ervan vind.

Met dit boek hoef je maar één keer boodschappen te doen en maak je vijf verschillende gerechten. Met wortels maak je Indiase wortelsoep en zoete worteltaart en met kikkererwten kun je falafel en een rijstsalade met kikkererwten en mais op tafel toveren. Varieer met vis, vlees, groente en fruit en draai binnen een mum van tijd wat lekkers in elkaar. Je bespaart tijd en geld en je maakt ook nog eens je koelkast leeg.

Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel brachten in augustus alweer hun derde boek uit. Het eerste boek is helaas niet meer verkrijgbaar, maar het tweede boek 200 hoofdgerechten nog wel! Ik kijk regelmatig op hun blog voor inspiratie, maar hun kookboeken zijn toch wel een echte aanvulling. Veel handiger als je het mij vraagt! En je kunt zo lekker bladeren en kijken waar je zin in hebt.

1 x kopen 5 x koken is een kookboek met 200 recepten. Het boek is per ingrediënt ingedeeld, dat is weer eens wat anders! Heb je bijvoorbeeld nog zoete aardappels liggen? Dan staan er 5 recepten in wat je met zoete aardappels kunt maken. Met verschillende kleurtjes staat aangegeven of het vis, vlees, gevogelte of vegetarisch is. Handig! Dit kookboek is ideaal om inspiratie op te doen en weer eens wat anders te eten dan alle standaard receptjes die je (waarschijnlijk) op de automatische piloot maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Italiaanse kapsalon? Of zoete aardappel stamppot? Het boek varieert van pasta’s en wraps naar burgers, rijstgerechten en salades. Ook leuk: er staan ook een aantal zoete recepten in voor bijvoorbeeld cake en taart!

Ik pak dit kookboek erbij als ik in het weekend boodschappen ga doen voor de komende week. Ik maak meestal niet het recept zoals het precies vernoemd staat, ik doe er eigenlijk altijd nog wel wat extra’s bij. De recepten die erin staan zijn prima, maar meestal mis ik er iets aan. Vorige week maakten we bijvoorbeeld de zoete aardappel stamppot, maar ik voegde er nog spekjes aan toe en kastanjechampignons voor net dat beetje extra. Uit dit boek doe ik dus echt inspiratie op om weer eens wat anders te eten en dat vind ik heel erg leuk. De gerechten zijn super toegankelijk en makkelijk om te maken. Je hebt nooit gekke ingrediënten nodig (iets waar ik bij andere kookboeken echt een hekel aan heb), maar je eet wel weer eens andere combinaties. Kortom: een aanrader als je niet zo’n superster in de keuken bent, maar wel wil variëren met wat je op tafel zet. Tip: ideaal om op je verlanglijstje te zetten voor de feestdagen!

lekker & simpel

Titel: Lekker & Simpel – 1 x kopen 5 x koken
Auteur: Sofie Chanou & Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 320
Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers

bol-button

 

2 Comments

    • Tedje

      Smaakloos wil ik niet zeggen, haha! Maar inderdaad: ik doe er eigenlijk altijd wat extra’s bij. Dit boek is gewoon heel fijn als je even geen inspiratie hebt. En studenten kunnen dit ook wel waarderen denk ik 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *