Lekker Fred in het land
Boekrecensies,  Kookboeken

Kookboek: Lekker Fred in het land

Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, bracht onlangs zijn tweede kookboek uit. En wat voor één. Ik ben groot fan van zijn eerste kookboek, dus kom maar op met die tweede.

Waar gaat Lekker Fred in het land over?

Lekker Fred staarde naar de horizon en dacht: wat zou erachter verscholen liggen? Hij nam een hap van zijn haring, maakte rechtsomkeer en liep naar Friesland. Wat nou horizon, dacht hij bij ze eigen. Die knoflooklanden zoeken het maar uit met hun ‘eetcultuur’. Lekker Fred in het Land kijkt niet verder dan de grens en neemt u mee op ontdekkingsreis in eigen provincie. Freddy beklimt ‘s-Neerlands hoogste bergen, trotseert onze woeste zeeën en daalt af in de druipsteengrotten van onze culinaire geschiedenis. Een zoektocht naar alleen de allerbeste lokale ingrediënten, met maar één missie: Nederland terug op smaak brengen.

Waar je met zijn eerste kookboek, Lekker Fred, de hele wereld overging, blijf je met dit kookboek lekker knus in Nederland. Allereerst dacht ik dat het vrij saai zou zijn. Ik ben niet zo gek van de Nederlandse keuken en had ook mijn bedenkingen bij dit boek. Natuurlijk laat Fred op zijn eigen manier zien dat Nederland ook een écht kookland kan zijn. Geweldige soeprecepten, gepofte knolselderij, asperges, pannenkoeken en vis, heel veel vis. Alles is nét een beetje op een andere manier gemaakt, waardoor het toch een soort culinaire twist geeft.
Lekker Fred in het land
Freddy laat met dit kookboek ook weer zeker zien dat hij naast muziek maken, een geweldige Instagram-account, ook weer geweldig kan koken. En waar zijn kookboek Lekker Fred veel vleesrecepten bevat, heeft dit kookboek die amper (naast de visrecepten natuurlijk). Een lekker etentje met de familie, vrienden over vloer, en iets Nederlands op tafel willen zetten? Dan is dit jouw boek!
Lekker Fred in het land

Lekker Fred in het land
Naast alle recepten die je vindt in dit boek staat het vol met verhalen, iets wat kookboeken ontzettend bijzonder kan maken. En het zal Vieze Fur niet zijn als het normale verhalen waren. Nee, onzin, heel veel onzin, woorden die je soms amper begrijpt, en foto’s waarvan je je echt afvraagt hoe hij erop is gekomen. Oftewel: geweldig. 
Ben je een fan van lekker hollands eten, of wil je graag een andere twist? Of ben je gewoonweg gek van zijn Instagram account Vjeze Fur en ben je ontzettend benieuwd naar zijn Nederlandse touch? Koop dan dit boek! (Of geef hem cadeau, mensen zullen je vast dankbaar zijn).

Lekker Fred in het land

Titel: Lekker Fred in het land
Auteur: Freddy Tratlehner
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 191
Uitgever: Carrera

bol-button

Rating: 3,5/5

2 Comments

    • Danique V.

      Ah ja, ik snap je opmerking! Ik vond het kookboek echt wel leuk, maar niet per se een kookboek die ik er maandelijks bij zou pakken. In dit geval was het vooral een uitleg over het boek en zou ik het cijfer misschien beter kunnen weglaten 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *