Algemeen

Kookboek: Good Food

De afgelopen weken stonden er diverse kookboeken online op onze blog, en met een reden: Wij zijn namelijk dol op dit soort boeken. De vormgeving, de grote foto’s, de heerlijke recepten die er in staan.. Het is een en al inspiratie! Door die kookboeken ben ik op meer gerechten gekomen dan ik ooit voor ogen zou kunnen hebben. Vandaag deel ik een boek met jullie dat al ónwijs lang op mijn verlanglijstje stond, en ik kreeg hem dan eindelijk met mijn verjaardag. Ik heb staan juichen als een gek!

Het boek ‘Good Food’ is geschreven door Laurianne Ruhé. Door de prachtige cover waar Laurianne zelf op staat te shinen vond ik het boek alleen maar leuker om te hebben. In ‘Good Food’ worden allerlei stappen uitgelegd waardoor je binnen 1 maand de beste versie van jezelf kunt woorden. Tof! Het boek bestaat uit drie delen. Twee daarvan zijn volledig gevuld met allerlei interessante uitleg, en een deel gaat over de heerlijke recepten die om te smullen zijn.

Het informatieve gedeelte, met uitleg, vind ik heel boeiend om te lezen. Er staat een hele boodschappenlijst in (handig!) en een overzicht met wanneer je welke soort groenten en fruit kunt kopen. Van stoofperen tot aardbeien. Heel handig, want ik wist niet precies wanneer je nu precies wat kunt kopen. Eigenlijk is dit boek min of meer een foodbijbel: je kunt hem zo pakken wanneer je informatie nodig hebt, en als je er regelmatig in kijkt leer je steeds meer.

OK, nu over op de recepten: die vind ik ronduit geweldig. Op de eerste dag dat ik het boek in mijn bezit had, heb ik meteen zitten bladeren en zitten markeren welke dingen ik wilde maken. Zo lijkt de ‘verantwoorde raw reep’ me echt heerlijk, de ‘chocolade reep’ lijkt me echt om te smullen, en moet en zal ik de ‘vegan saoto’ maken binnenkort.

Zoals ik al zei: het boek is net een foodbijbel. Als ik hem in mijn handen heb, blijf ik gefascineerd door het boek bladeren. Ik ben er echt blij mee. Bedankt lieve mama, dat ik hem voor mijn verjaardag heb gekregen!

Good Food van Laurianne Ruhé kost €22,50 en is te koop bij o.a. bol.com

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.